Te-ai întrebat vreodată dacă tu și partenerul sunteți semne zodiacale? În cazul în care te numeri printre cei care cred că astrele au un cuvânt de zis atunci când vine vorba despre personalitatea noastră, este bine de știut că determinarea compatibilității între două persoane poate însemna mai mult decât o simplă interpretare a alinierii acestora din punct de vedere romantic. 

Compatibilitatea între două zodii poate fi interpretată și drept un indicator al felului în care va decurge relația celor doi: va fi o relație pasageră, platonică, va fi o relație puternică sau cei doi parteneri se vor afla tot timpul în contradicție? 

Iată care sunt cele mai compatibile semne zodiacale și de ce se potrivesc aceste persoane cel mai bine împreună: 

Semne zodiacale compatibile: Racul și Săgetătorul 

Deși la prima vedere pot părea semne zodiacale diametral opuse, realitatea este că racul și săgetătorul se pot completa perfect unul pe celălalt. Spre deosebire de alte perechi, aceste două zodii pot avea capacitatea de a scoate ce e mai bun din celălalt și de a se inspira reciproc. 

Racul are o natură emoțională foarte bine dezvoltată și va fi atras într-o mare măsură de entuziasmul și de pofta de viață a săgetătorului. 

Săgetătorul trebuie să devină totuși puțin mai precaut și mai așezat în exprimare, în timp ce racul poate învăța pe parcurs că nu totul trebuie despicat în 4 și pus la suflet. 

Leul și Gemenii 

Dacă leul alimentează relația cu pasiune și cu tot ce înseamnă energia necesară, nativii zodiei gemeni intervin cu partea de ludic, de joacă, de copilărie și asigură o dinamică proaspătă a legăturii. 

În linii generale, admirația și atracția între aceste două semne zodiacale sunt cât se poate de ridicate, iar fiecare dintre parteneri va ști când poate să pretindă mai mult, dar și când să aprecieze ceea ce i se oferă. 

Leii se simt confortabil atunci când se află în centrul discuțiilor și al acțiunii, iar gemenii au mai mereu un cuvânt-două de spus și le place să participe și să se implice în discuții, ceea ce-i va ajuta pe ambii parteneri să se simtă auziți în relația lor. 

Semne zodiacale compatibile:  Taurul și Scorpionul 

Deși sunt semne opuse în zodiac, taurul și scorpionul au asigurată o compatibilitate destul de ridicată și asta pentru că atracția dintre cei doi funcționează precum un magnet. 

Ambii parteneri vor fi dispuși atât să ceară, cât și să ofere, iar punctele forte ale ambelor semne zodiacale vor fi completate reciproc în această relație. 

Taurul va aprecia senzualitatea și natura pasională a scorpionului, în timp ce scorpionul va fi extrem de încântat de sentimentul de siguranță pe care taurul îl emană în relație, de devotamentul său. 

Desigur, nu trebuie să uităm că taurii vor aprecia ca din când în când să le fie reamintit cât de mult sunt îndrăgiți. Relația dintre aceste două s semne zodiacale poate presupune familie, longevitate, putere și are toate șansele să se transforme în ceva durabil. 

Fecioara și Scorpionul 

Chiar dacă poate părea ușor dificilă la început, relația dintre o fecioară și un scorpion are o serie de avantaje din partea astrelor. Nativii zodiei scorpion au această capacitate de a incita, de a stârni curiozitatea fecioarelor, dezvoltându-le pasiuni necunoscute. 

Scorpionul va fi cucerit de stilul unic al fecioarei, de meticulozitatea sa, de seriozitatea sa în anumite momente și de dedicarea în rezolvarea situațiilor de criză. 

În general, ambele semne zodiacale vor fi devotate familiei și se vor simți în largul lor în aceleași medii, deși există șansa să se dea o mică luptă pentru control. 

Pestii și Fecioara 

Un alt exemplu de persoane cu caracter și obiceiuri relativ opuse, care se atrag. Ambii își pot schimba dispoziția de la un moment la altul, ceea ce ar putea părea deranjant în primă instanță, dar și destul de amuzant și liniștitor odată cu trecerea timpului. 

Sunt șanse destul de mari ca în cazul în care se ceartă, ambii parteneri nativi ai zodiilor de mai sus să-și dea seama că amândoi greșesc. 

Deși fecioara are tendința să fie ceva mai rezervată decât nativul zodiei pești, pentru că-și dorește să cântărească bine situațiile și să fie perfectă în tot ceea ce face, partenerul va reuși să o scoată din acest spațiu, prin natura sa expresivă, reamintindu-i că este în regulă să se și distreze din când în când. 

Atracția inițială are toate șansele să fie resimțită la cele mai intense cote, iar faptul că atât peștii, cât și fecioarele au fix calități care îi lipsesc celuilalt ar putea să ajute enorm la buna funcționare a lucrurilor în relație. 

Semne zodiacale compatibile:  Vărsătorul și Capricornul 

Deși pot fi potriviți mai degrabă ca prieteni, aceste semne zodiacale au toate șansele să se înțeleagă foarte bine și în relația de cuplu. Stabilitatea și nevoia de siguranță sunt trăsături comune ale acestor două semne zodiacale, motiv pentru care cei doi parteneri pot lucra la unison pentru acest țel comun. 

Vărsătorii prețuiesc totuși libertatea și viața trăită după propriul ritm și după propriul program, iar capricornii sunt recunoscuți pentru încăpățânarea lor, dar și pentru ajutorul pe care-l oferă necondiționat celor dragi. 

Capricornii sunt foarte selectivi în ceea ce privește persoanele pe care decid să le țină aproape de sufletul lor, însă vărsătorii, datorită naturii lor creative, reușesc să le stârnească mai mereu curiozitatea și interesul. 

Semne zodiacale compatibile:  Berbecul și Balanța

O balanță va ști, prin atitudinea sa caldă, echilibrată, înțelegătoare, să creeze mereu un nivel ridicat de armonie în cuplu, lucru ce va merge destul de bine cu atitudinea hotărâtă a berbecului. 

Berbecul va ajuta balanța să învețe mai multe despre spontaneitate, să nu mai calculeze mereu totul, în timp ce balanța va avea acest dar ascuns de a-i mai domoli caracterul impulsiv. 

Nativii acestor semne zodiacale de mai sus vor adora să iasă împreună și să exploreze, să se plimbe, să învețe lucruri noi, deși berbecul simte mai des nevoia de schimbare. În acele momente, balanța va ști cum să-i fie alături și să țină pasul cu dorințele sale. 

În relația dintre un berbec și o balanță, rutina nu are foarte multe cuvinte de spus și nici șanse prea mari să se instaleze. Romantismul va fi asigurat de către balanță, în timp ce berbecul va veni cu toată pasiunea necesară.