Am creat o listă în care vă prezentăm cele mai frecvente nemulțumiri pe care le au cel mai probabil parintii mirilor cu privire la alegerile facute de tinerii casatoriti pentru ziua nunții.

Odată cu trecerea timpului, organizarea unei nunți a cunoscut unele transformări, iar în prezent cei care urmează să aibă parte de un astfel de eveniment în viață aleg să se îndepărteze într-o oarecare măsură de la tradiția românească și să urmărească mai degrabă tendințele moderne în materie de nunți.

Acest lucru este firesc, întrucât oamenii se schimbă de la o generație la alta, la fel ca dorințele și viziunile lor cu privire la anumite momente din viață. Astfel că ar trebui să știi dinainte la ce să te aștepți din partea părinților tăi, să realizezi că dorințele tale pot intra într-o ușoară contradicție cu dorințele lor și că este normal ca aceștia să privească un astfel de moment dintr-un unghi diferit față de perspectiva ta.

7 lucruri pe care părintii mirilor nu le vor înțelege

1. Renunțarea la tradițiile românești

Deși mirii încearcă în prezent să pună accent cât mai mult posibil pe realizarea unei nunți moderne, părinții sau rudele, în general, rămân conectați cu tradițiile din trecut. Aceștia au oarecum impresia că renunțarea la ele, în cele din urmă, va duce și la pierderea unor trăiri care pot fi aducătoare de noroc în viața celor care au ales să facă acest pas important.

Dacă optezi pentru un eveniment inedit, modern, de la care să lipsească hora din fața casei tale, ruperea turtei deasupra capului miresei, împodobirea bradului, acest lucru ar putea reprezenta unul din lucrurile pe care părinții tăi nu le vor putea înțelege.

Pentru ei, simbolistica unor astfel de clipe, care au în spate o întreagă tradiție, rămâne extrem de importantă, iar îndepărtarea de la acestea nu este privită tocmai cu ochi buni.

Fotografie realizată de Laurențiu Nica

2. Locațiile extravagante

Pentru părinții tăi, nunta ar trebui să fie una specială, dar simplă, într-un cadru remarcabil, dar nu neapărat extravagant.

De aceea, locațiile precum plaja, conacul sau castelul vor apărea în concepția lor ca unele exclusiviste, care ar putea fi cu ușurință înlocuite cu un simplu restaurant, în care atmosfera să rămână aceeași.

Mai mult decât atât, părinții vor conștientiza eforturile tale pe plan financiar pentru realizarea evenimentului și vor încerca să te convingă că mult mai important decât locația este modul în care te vei simți tu la propria nuntă.

3. Nunta tematică

În prezent, în tendințele legate de nunți se regăsesc mai ales evenimentele moderne, cu tematică, care să iasă din tipare și să surprindă prin originalitate. Iar această originalitate decurge de cele mai multe ori din personalizarea nunții.

Un element inedit pentru evenimentul pe care îți propui să-l realizezi rămâne această tendință de a personaliza propria nuntă, de a-i conferi unicitate prin amprente pe care să le așezi la baza ei.

În general, părinții văd evenimentul care se apropie ca pe unul care s-a petrecut deja cu zeci de ani în urmă, chiar la nunta lor. Ei încearcă să retrăiască momentele care s-au petrecut în trecutul lor, prin ziua specială care îți aparține ție de această dată. Tocmai prin acest lucru se explică faptul că parintii mirilor nu pot înțelege alegerile tale în ceea ce privește decorul personalizat de către tine pentru a respecta o tematică pe care ți-ai propus-o.

O nuntă la piscină, la castel sau pur și simplu o nuntă cu o tematică orientală sau marină, li se va părea mult prea ieșită din comun și nu va fi tocmai pe gustul lor. Trebuie să te aștepți la unele nemulțumiri din partea lor din acest punct de vedere, dar în cele din urmă trebuie să faci astfel încât visele tale să devină realitate.

Fotografie realizată de Andrei Cotarcea

4. Lista de invitați

Dacă îți propui să ai aproape de tine în cea mai frumoasă zi din viața ta doar persoanele dragi și să realizezi o nuntă unică la care să participe doar cei apropiați, ei bine, ar trebui să iei în considerare și situațiile conflictuale care se pot ivi între tine și părinții tăi din acest punct de vedere.

Mulți dintre parintii mirilor consideră că este „necesar” ca la acest eveniment să ia parte și persoanele față de care intervin anumite „obligații”.

5. Petrecerea burlacilor/burlăcițelor

Petrecerea burlacilor sau a burlăcițelor – iată un moment în plus, în concepția părinților, care implică alte responsabilități, alte ținute, alte locații, în definitiv, alt timp tensionat care pune presiune asupra ta prin realizarea evenimentului și alți bani „irosiți”.

6. Alegerea nașilor

Un alt măr al discordiei ar putea fi reprezentat de alegerea nașilor. Și la acest capitol, părinții au unele așteptări, iar alegerea făcută de către tine în ceea ce privește nașii ar putea să rămână de neînțeles pentru ei.

Alegerea pe care trebuie să o faci în acest sens este privită cu multă seriozitate din partea părinților, întrucât pentru ei rămâne un lucru delicat, iar nașii trebuie să fie aleși cu grijă, pentru o viață întreagă.

Perechea de nași pe care mirii o caută în zilele noastre se regăsește mai degrabă în categoria celor mai buni prieteni, însă mulți dintre părinți rămân ancorați în tradiția potrivit căreia ar trebui ca aceștia să-și aleagă nașii chiar din familia nașilor pe care ei i-au avut în trecut la nuntă. Te poți sfătui cu părinții pentru o asemenea alegere, însă important rămâne faptul că nașii pe care îi dorești vor fi pe parcursul vieții alături de tine, și nu de părinții tăi.

7. Momentele artistice

Tot mai mulțe persoane care urmează să se căsătorească apelează la anumite detalii care să transforme seara nunții în una de neuitat.

Artiștii pe care îi vrei la nunta ta, coregrafia pentru dansul mirilor sau pentru un dans flash mob, magicieni și alte persoane responsabile cu divertismentul, toate aceste momente artistice care creează efecte speciale, pot fi considerate de părinții tăi ieșite din tipare și nenecesare. În plus, eforturile pentru crearea unui spectacol de acest tip sunt văzute de ei ca fiind exagerate.

 

Fotografie realizată de Claudiu Negrea

***

Nu uita că parintii așteaptă la fel de mult ca tine evenimentul. Din cauza diferențelor dintre modurile de gândire, diferențe pe care timpul le impune odată cu trecerea lui, este foarte posibil ca organizarea finală să fie doar pe placul tău, nu și a lor.

Așa că pentru a evita eventualele nemulțumiri, te sfătuim să încerci să discuți deschis cu părinții despre organizarea nunții și să le explici cu argumente de ce dorești ca nunta voastră să fie în primul rând așa cum vreți voi.

Fotografie de copertă realizată de Casian Podărelu