Află în rândurile de mai jos câteva lucruri de care ar trebui să ții cont anul acesta, atunci când calculezi darul de nunta pe care vrei să-l oferi.

Cu toții știm că în spatele imaginilor emoționante de la o nuntă se află o mulțime de eforturi pe care mirii și familiile acestora le depun, astfel încât atât ei, cât și invitații, să se bucure de toate momentele și să realizeze un eveniment unic, asupra căruia să-și lase amprenta. Desigur, eforturile devin cu atât mai mari cu cât mirii doresc cu adevărat ca nunta lor să fie remarcabilă nu doar pentru ei, ci și pentru cei invitați.

De aceea, trebuie să iei în considerare atunci când îți stabilești suma pe care vrei să o oferi ca dar de nuntă, mai ales faptul că mirii vor încerca să te facă și pe tine să te simți minunat la nunta lor.

5 lucruri care influențează darul de nunta

1. Relația cu mirii

De cele mai multe ori, invitații oferă darul de nunta cu atât mai generos cu cât relațiile lor cu mirii sunt mai apropiate.

De exemplu, suma pe care o va oferi o cunoștință sau o rudă mai îndepărtată, care participă la nuntă, va fi mai mică în comparație cu darul celor mult mai apropiați mirilor. Dacă te regăsești în această situație, ar trebui să ții cont mai ales de relația pe care o ai cu mirii și să oferi o sumă pe care o consideri potrivită pentru gradul vostru de rudenie.

Fotografie realizată de Claudiu Negrea

2. Locația evenimentului

În funcție de locația evenimentului, precum și de prețul meniului pe care aceasta îl impune, poți trasa pe hârtie un calcul în urmă căruia să ajungi la suma de bani potrivită ca dar de nuntă.

În primul rând, este nevoie de o sumă prin care să reușești să acoperi cheltuielile propriului meniu. Nu uita să ai în vedere mai ales tipul locației. Un restaurant dintr-un oraș mai important va avea întotdeauna prețuri mai ridicate.

3. Numărul de persoane invitate

În cazul în care ai o familie destul de numeroasă, cu copii, sau în cazul în care alegi să participi la eveniment nu singur, ci alături de iubit/iubită, este limpede faptul că vei fi nevoit să adaugi mai mulți bani la darul tău de nuntă.

Fotografie realizată de Adrian Moscaliuc

4. Atmosfera

Pe lângă toate lucrurile pe care trebuie să le ai în vedere cu privire la locație, la persoanele cu care alegi să mergi la nuntă, nu uita că ar trebui să te simți onorat că mirii au vrut în mod special ca tu să asiști la cea mai deosebită zi din viața lor.

Așa că ar trebui să apreciezi și eforturile lor pentru ca tu să ai parte de o seara frumoasă alături de ei. Dacă atmosfera creată a fost una pe placul tău, iar dacă momentele artistice te-au făcut să privești totul de pe scaun ca un adevărat spectator, poți adăuga mult mai mult la darul de nunta.

Acest lucru îi va încânta pe miri, dând dovadă de admirație pentru munca lor. Până la urmă, este un semn pentru ei că nunta a fost una de vis și că tu ai realizat acest lucru. Nu uita că mirii participă chiar și la cursuri de dans și coregrafie, pentru ca tu să ai parte de un spectacol extraordinar.

5. Luna de miere

Deși multe persoane se gândesc doar la acea seară a evenimentului atunci când stabilesc darul de nunta, luna de miere ar trebui și ea vizată într-o oarecare măsură.

În cele din urmă, suma oferită de tine ar putea veni ca o completare pe lângă costurile pe care le include organizarea evenimentului propriu-zis. Darul tău de nuntă ar putea reprezenta o cărămidă care se adaugă la cea mai frumoasă construcție, aceea a unei luni de miere de neuitat. Nu uita că darul poate deveni sprijinul tău și la momentele lor de fericire de după nuntă.

Fotografie realizată de Adrian Vladu

***

Contribuția ta financiară va fi apreciată, cu atât mai mult cu cât organizarea unui astfel de eveniment în anul 2018 implică multe eforturi pe plan financiar din partea mirilor.

Desigur, nu există o sumă exactă pe care trebuie să o aloci pentru darul de nunta, dar ideile de mai sus te pod ghida în alegerea unuia atât pe placul tău, cât și pe placul mirilor.