Decizia în privința alegerii unor invitații de nuntă în 2021 este poate una dintre cele mai dificile alegeri atunci când vine vorba de organizarea unui astfel de eveniment, tocmai pentru că reprezintă momentul-cheie dar și modul în care alegi să anunți persoanele dragi că prezența lor la nunta ta este o onoare.

De cele mai multe ori, invitațiile de nuntă reprezintă un simbol sau un element definitoriu al stilului în care îți vei organiza nunta și, de regulă, sunt realizate într-un tipar care caracterizează ulterioarele elemente de decor folosite pentru evenimentul tău.

Modelele de invitații de nuntă în 2021 pe care le poți consulta înainte de a lua decizia finală sunt nenumărate, iar materialele, tipul de închidere a plicului, culorile și texturile îți pot da bătăi de cap, însă trendurile anului vin la pachet cu unele dintre cele mai frumoase dar și eficiente propuneri.

Invitații de nuntă în 2021 – Modele moderne

Printre cele mai apreciate modele de invitații pentru nuntă se numără în prezent invitațiile realizate în culorile anului, alese și în funcție de sezonul în care are loc nunta, dar și materialele din ce în ce mai spectaculoase folosite pentru acești mici „vestitori” ai nunților.

Modul de prezentare a invitațiilor diferă de la caz la caz, însă opțiunile sunt multiple și pot consta în clasicele invitații în plic sau alegeri ceva mai spectaculoase, precum sticluțele ce conțin un mesaj pe hârtie rulată sau chiar și ghivece în miniatură cu plante de tipul celor suculente sau din familia cactușilor, care vin însoțite de bilețele printate cu invitația în sine.

Printre cele mai nonconformiste modele de invitații de nuntă în 2021 se numără și tabletele de ciocolată personalizate cu diferite texte sau cele realizate pe hârtie cu model dantelat sau decupată în diverse forme geometrice neregulate.

Materiale din care pot fi realizate invitațiile de nuntă

Și la capitolul materiale te vei bucura de o gamă largă de modele din care poți alege și asta pentru că hârtia nu mai reprezintă singura opțiune în ceea ce privește modelele de invitații de nuntă în 2021.

Materialele reciclabile sunt în vogă anul acesta, mai ales că nu sunt puțini cei pentru care ocrotirea naturii devine un aspect din ce în ce mai important. Așadar, există pe piață inclusiv invitații realizate din hârtie reciclată care conține semințe de plante, ce pot fi ulterior plantate.

Tot mai multe firme de profil realizează și invitații de nuntă din acril, sub forma unei plăcuțe subțiri care este gravată cu toate detaliile unei invitații clasice, având totodată și avantajul că poate fi păstrată un timp mai îndelungat fără să se degradeze.

Hârtia de calc sau hârtia translucidă mată se află, de asemenea, în topul trendurilor pentru invitațiile de nuntă și se potrivește foarte bine cu scrisul în culori metalice.

Hârtia kraft este iarăși una dintre alegerile favorite în sezonul care urmează și asta pentru că exprimă foarte bine naturalețea și, în special, stilul unei nunți cu caracter rustic.

Invitații de nuntă în 2021 – Culori în trend

Indiferent dacă ne referim la plicuri sau la detaliile din interiorul invitațiilor de nuntă, există o serie de culori care fac furori printre alegerile anului. Iată care sunt acestea:

Albastrul clasic, culoarea anului 2020 anunțată de specialiștii Pantone, este la mare căutare și în rândul modelelor de invitații de nuntă din acest an, iar dacă nunta se va desfășura chiar la malul mării, nicio culoare nu ar putea fi mai potrivită!

Plicurile bej/maron deschis din hârtie kraft sunt folosite din ce în ce mai des, mai ales de către mirii care optează pentru o nuntă în stil rustic.

Verdele închis se află în topul trendurilor pentru invitațiile de nuntă ale anului 2021 și merge perfect în combinație cu detalii aurii sau argintii, detalii florale la interior sau frunze stilizate în culori de verde-pastel.

Movul-prună este, de asemenea, la mare căutare și exprimă multă eleganță, mai ales dacă vorbim despre o nuntă care se desfășoară în sezonul rece, întrucât ne duce cu gândul la vinul roșu, culorile strugurilor și este deosebit de aspectuos folosit împreună cu detaliile din catifea.

Invitațiile în culori pastel rămân, de asemenea, o alegere bună cu care nu poți da greș, mai ales dacă stilul nunții este unul romantic sau boem.

Culorile metalice sau detaliile cu inserții metalice și glitter rămân în continuare în vogă și sunt pretabile, de regulă, unei nunți cu profil ceva mai extravagant.

Tipuri de închidere a plicului de invitație

În ceea ce privește felul în care se vor închide, respectiv deschide, plicurile pentru modelele de invitații de nuntă în 2021, și aici avem câteva propuneri inedite pentru sezonul ce urmează, exceptând, desigur, închiderea clasică pe bază de adeziv, care nu se demodează niciodată.

Închiderea cu sigiliu este la mare căutare și exprimă noblețe, eleganță, așadar poate fi folosită cu succes pentru invitațiile la o nuntă extravagantă. Nu uita că sigiliul, realizat din ceară, poate avea în principiu orice culoare îți dorești, iar printre modelele în trenduri se numără cele în culori metalice.

Închiderea cu sfoară industrială, realizată cel mai des din cânepă răsucită, se potrivește perfect unor invitații pentru o nuntă în stil rustic și se află, de asemenea, în topul tendințelor.

SFAT: Nu te rezuma doar la oferta de modele pe care o vei consulta în cataloagele firmelor de servicii-print, ci analizează amănunțit și siteurile de profil sau aplicațiile tip portal de căutare a diferitelor detalii sau obiecte. Vei găsi acolo mii de modele de invitații din care să te inspiri, iar în cazul în care observi ceva pe placul tău, discută cu un specialist posibilitatea de modificare a fonturilor sau a altor elemente pe care le-ai dori prezente pe invitațiile voastre de nuntă.

DO IT YOURSELF: Dacă te pricepi suficient de bine la capitolul editare și crezi că poți realiza singură invitația, folosind un program din domeniu, poți încerca să faci chiar tu invitațiile voastre de nuntă și să le printezi acasă pe hârtia potrivită. Plicurile se pot comanda de pe internet sau le poți achiziționa din librării, iar dacă dorești ca acestea să aibă o închidere clasică, pe bază de adeziv sau să fie legate cu sfoară, nimic nu poate fi mai simplu!

Ce modele de invitații de nuntă în 2021 îți fac cel mai mult cu ochiul? Lasă-ne răspunsul în comentarii.

Fotografie de copertă realizată de Picturesque Life Stories