Buchetul miresei are o semnificație și o tradiție aparte, iar pentru viitoarele mirese care au în plan să se căsătorească în acest an, avem o multitudine de idei și propuneri aflate în trend pentru buchete de flori de mireasă.

Dacă vei fi mireasă în 2021, te poți considera o norocoasă în ceea ce privește alegerea tuturor decorurilor florale și a buchetelor, atât cel de mireasă, cât și cel al nașei sau ale domnișoarelor de onoare, pentru că tendințele acestui an merg foarte mult în direcția naturalului, a culorilor boeme și se bazează pe simplitate, dar și pe originalitate.

În propunerile pentru aceste buchete de flori de mireasă vei întâlni cu precădere flori sau plante la care nu te-ai fi gândit până acum, sau pe care până în prezent nu ni le-am fi imaginat ca fiind potrivite, însă tocmai aceste idei vor face ca buchetul pe care alegi să-l porți în cea mai importantă zi din viața ta să fie o capodoperă.

Semnificația buchetului de mireasă

Încă din Antichitate, viitoarele mirese obișnuiau ca în ziua nunții să poarte flori, fie sub formă de buchet, fie pe cap sau sub formă de ghirlande. Spre exemplu, la romani, în cadrul fiecărei nunți exista un aranjament alcătuit dintr-un amestec de plante aromatice, care simbolizau fertilitatea.

În alte culturi, mireasa purta un buchet de flori parfumate sau chiar usturoi și ierburi, pentru a alunga spiritele rele.

Tocmai pentru că, în foarte multe culturi, miresele sunt un simbol al norocului, prinderea buchetului de mireasă a devenit o tradiție extrem de populară, care în prezent semnifică faptul că domnișoara care îl va prinde va fi următoarea care se va căsători. Așadar, aduce noroc. Desigur, istoria mai spune și că obiceiul în sine a pornit de la faptul că, din dorința de a scăpa de mulțimea din jur, miresele aruncau buchetul de mireasă către aceștia, făcându-se ulterior nevăzute.

Buchete de flori de mireasă – Flori în trend pentru 2021

Multe dintre florile folosite și până acum pentru realizarea buchetelor de mireasă sunt în continuare în tendințe, așadar nu ezita să alegi trandafiri, orhidee, bujori, frezii sau hortensii, atât timp cât încadrarea acestora respectă regulile prezentate în secțiunea de mai jos.

În special pentru nunțile cu tematică rustică sunt de preferat buchete de flori de mireasă pe care până acum nu le-am întâlnit atât de des. Floarea de bumbac este una dintre acestea, iar dacă paleta cromatică ți-o permite, nu ezita să folosești chiar și spice de grâu. Floarea miresei, atât de simplă și de mare efect, va rămâne și anul acesta una dintre alegerile potrivite în ceea ce privește toate aranjamentele florale. Dacă nunta ta are o tematică minimalistă sau boho-chic, floarea miresei este una dintre cele mai potrivite alegeri, desigur, asezonată cu alte plante în funcție de gusturile miresei sau sfaturile florarului.

Plantele suculente, florile în tonuri de gri pastel sau frunzele în culoarea verde-pal sunt, și ele, vedetele acestui sezon de nunți.

În cazul în care dorești să ieși din tipare sau nunta ta este una cu accente mai extravagante, buchetul de mireasă poate să includă și frunze care imită textura frunzelor de palmier, sau chiar mici inserții de flori decorate cu detalii metalice, sclipicioase sau în relief.

O nuntă cu tematică exotică sau care este ținută într-un astfel de loc, presupune de la sine și un decor specific, așadar nici buchetul miresei nu trebuie să fie mai prejos, iar pentru acest tip de tematică, la mare căutare în acest an sunt buchetele cu frunze de palmier stilizate sau vopsite în diferite nuanțe. Cunoscute și sub denumirea de “sun palm flowers”, acestea sunt de mare efect și extrem de potrivite pentru acest tip de eveniment.

Culori și texturi pentru un buchet de mireasă în tendințe

Buchetul de mireasă la modă în acest an este acel tip de buchet care completează perfect rochia de mireasă, mai degrabă decât să concureze cu aceasta, așadar nu sunt în trend aceles buchete de flori de mireasă prea extravagante. Culoarea de bază în cadrul buchetelor de mireasă este albul, căruia i se alătură cu succes o paletă largă de culori pastel, liniștite și boeme și, nu în ultimul rând, chiar și culoarea anului, albastrul clasic, dacă dorim ca buchetul să fie totuși unul mai îndrăzneț.

Combinat perfect cu albul sau alături de culorile pastel este verdele pal, care poate fi folosit fie cu ajutorul unor frunze de decor, fie cu ajutorul plantelor suculente sau care nu au neapărat flori. Un procedeu din ce în ce mai întâlnit este decolorarea frunzelor de un verde intens, tocmai pentru ca acestea să se integreze mai bine într-un amestec de flori în tonuri pale, delicate.

Buchetul de dimensiuni mici este, iarăși, în trend anul acesta, iar buchetul monocromatic se situează, de asemenea, printre preferințe.

Buchete de flori de mireasă – Alte sfaturi de luat în considerare

În principiu, orice florărie sau firmă de aranjamente florale poate executa fără probleme un buchet de mireasă. Diferența o vor face experiența și recomandările cu care furnizorul tău se poate lăuda, așadar nu uita să ții cont de aceste aspecte și mai ales să ceri acces la o galerie foto cu ajutorul căreia să vezi cum arată aranjamentele realizate anterior.

Un alt factor important îl reprezintă și dimensiunea buchetului, dar și felul în care acesta este legat. Nu de puține ori, au existat situații în care un buchet de mireasă cu o bază prea mare a pus probleme miresei, întrucât a fost prea dificil de ținut. Chiar dacă intenția este aceea de a fi cât mai voluminos, câteodată ce este prea mult chiar strică, așadar nu te ambiționa să duci cu tine un buchet mult prea greu sau bogat.

O altă situație neplăcută poate fi cea în care buchetul este creat, la cererea miresei, din flori care au o rezistență foarte scăzută din momentul culegerii, așadar, chiar dacă adori, spre exemplu, brândușele, nu uita să ții cont de sfatul florarului tău înainte să le alegi pentru buchetul de mireasă.

În cazul în care afară este mai cald decât te așteptai, tocmai pentru că buchetul de mireasă trebuie să arate perfect, poți discuta cu designerul tău floral să-ți alcătuiască un al doilea buchet, de rezervă, care să fie ținut la rece.

Ce buchete de flori de mireasă te fac să zâmbești? Cum ai vrea să arate buchetul tău perfect? Lasă-ne răspunsul în comentarii.