V-ați făcut deja planuri pentru luna de miere 2021? Emoția și bucuria de dinaintea unei nunți includ, într-o măsură destul de mare, și încântarea pe care cei doi miri o au cu privire la luna de miere – acel loc superb în care toate grijile voastre vor dispărea, în care veți realiza că toată agitația a trecut și tot ce v-a rămas de făcut este să vă relaxați de dimineața și până seara.

Desigur, locul pe care îl alegeți pentru a vă petrece luna de miere (care, pentru norocoși poate presupune chiar și o lună de răsfăț, însă este la fel de încântătoare și dacă vorbim de o perioadă de vacanță ceva mai scurtă), trebuie ales după o cercetare riguroasă. Tendințele în materie de destinații pentru luna de miere 2021 sunt printre cele mai frumoase dar și inedite de până acum, prin urmare, v-am alcătuit un top al celor mai cool locuri în care puteți petrece această vacanță, urmând ca voi să luați decizia care vi se potrivește perfect.

Fie că vorbim de propuneri de destinații exotice, mai puțin explorate sau pur și simplu foarte bogate din punct de vedere cultural, locurile de mai jos nu au cum să vă dezamăgească atunci când vă veți afla în luna de miere.

Luna de miere 2021 pe un continent străin

Australia – Cel mai mic dintre continentele globului, tărâmul de vis al Australiei se numără printre propunerile anului 2021 în materie de locații pentru luna de miere și asta pentru că îmbină perfect experiența unor vizite în orașe pline de cultură și intens dezvoltate cu o natură plină de bogății uluitoare. Sydney, cel mai faimos oraș din Australia are ca obiective principale clădirea operei sau podul Harbour și este extrem de potrivit pentru turiștii care adoră să exploreze mediile urbane. De neratat este, de asemenea, orașul Melbourne. Centrul comercial Melbourne Central sau piața Queen Victoria reprezintă, de asemenea, obiective de bifat în Melbourne.

Pentru iubitorii de natură, Parcul National Uluru – Kata Tjuta, Marea Bariera de Corali, Parcul National Kakadu, Parcul National Blue Mountains sau Insula Rottnest se numără printre locurile care vă vor încânta în frumoasa Australie.

Bali, Indonezia – Cea mai populară și una dintre cele mai frumoase insule ale Indoneziei, Bali rămâne la mare căutare și pentru luna de miere 2021 și asta pentru că îmbină perfect liniștea cu dorința de a explora. Insula se bucură de o vegetație abundentă, de o climă exotica, plantații de orez și de peisaje de neuitat, așadar treceți-o pe listă în cazul în care vă doriți să petreceți luna de miere într-o oază de liniște a naturii.

Insulele Maldive – Cu unele dintre cele mai spectaculoase apusuri și peisaje la malul oceanului, Insulele Maldive se bucură de locații extrem de potrivite pentru doi proaspeți însurăței. Dacă vă place viața de noapte, puteți opta pentru cazare într-un hotel din Male, capitala insulelor, iar dacă vă aflați printre cei care adoră liniștea și natura, vă puteți orienta către insulele mai mici, departe de aglomerația și gălăgia orașului. Este important de știut că prețurile pentru locațiile exclusiviste precum căsuțele plutitoare sunt destul de ridicate, iar accesul către diferite insule se face în cele mai multe dintre cazuri pe apă, așadar trebuie să luați în considerare și aceste costuri în plus. Evident, efortul financiar va fi răsplătit cu peisaje de neuitat!

Vietnam sau Thailanda pentru luna de miere 2021 – Cele două țări sunt în trend și în anul 2021, iar principalul efort financiar va fi cel al achiziționării biletelor de avion, deoarece costurile pentru cazare și mâncare vor fi destul de modice în aceste două țări. Cu o cultură extrem de bogată, temple de vis, insule exotice și o frenezie culinară pentru adevărații gurmanzi, Thailanda și Vietnam sunt, de asemenea, o alegere bună pentru cei care caută o destinație potrivită pentru luna de miere 2021. Capitala Bangkok a Thailandei, un cumul de agitație, tradiții vechi, clădiri noi și piețe aglomerate, merită văzută, iar locurile exotice cu peisaje superbe sunt accesibile ulterior, cu zboruri de mică durată.

Luna de miere 2021 în Europa

Europa se laudă, la rândul său, cu destinații fenomenale pentru luna de miere, iar în topul preferințelor pentru 2021 se numără țări precum Croația, Scoția sau Grecia.

Croația – aici veți găsi locurile perfecte în cazul în care vă place să explorați situri aerheologice, cascade, lacuri cu apă cristalină, catedrale vechi de sute de ani sau chiar și viața intensă de noapte. Deși se aseamănă puțin cu frumoasa Grecie, Croația este unică prin peisajele sale divine de la malul mării și propria cultură, iar dacă vă considerați un cuplu de exploratori care doresc din când în când să-și tragă sufletul pe nisip, această țară se numără printre cele mai bune alegeri pentru o lună de miere.

Scoția este perfectă pentru cei care vor să evite căldura sufocantă și pentru cei care adoră peisaje inedite ale naturii. Puteți vizita distilerii vechi de whisky, puteți juca golf și vă puteți bucura de unele dintre cele mai intense experiențe culinare, iar pentru tinerii însurăței care nu pot sta departe de viața de oraș, Glasgow și Edinburgh sunt de neratat!

Grecia rămâne la mare căutare și în 2021, mai ales pe timp de vară, una dintre cele mai în tendințe propuneri fiind celebra insulă Santorini, bogată în peisaje spectaculoase și clădiri de un alb pur, rupte din poveste (Satul Oia din Santorini). Dacă doriți să nu nimeriți totuși pe o insulă foarte aglomerată, mai ales dacă veți petrece luna de miere în plin sezon estival, puteți să vă orientați și către locații precum insula Milos, insula Paros, Eghina, Kos sau Samothraki, cu peisaje foarte frumoase și o bogăție culinară de nedescris.

Sfaturi de care să țineți cont înainte de alegerea destinației pentru luna de miere

Este important ca înainte să alegeți locul în care doriți să vă petreceți luna de miere 2021 să vă interesați dacă zona respectivă se află în vreun conflict sau se confruntă cu probleme de altă natură.

Tocmai de aceea, există o serie de aspecte pe care ar trebui să le consultați:

– dacă este nevoie să faceți vreun vaccin obligatoriu pentru țara sau zona în care veți călători;

– dacă aveți nevoie de pașaport valabil pentru o perioadă mai mare, dacă aveți nevoie de viză sau de invitație;

– dacă biletele voastre și rezervările pot fi anulate gratuit;

– importanța unei asigurări medicale pe timpul călătoriei, tocmai pentru a risca să vă aflați în situația în care trebuie să suportați costuri foarte mari fie și pentru o necesitate minimă de asistență medicală;

– consultați site-ul Ministerului Afacerilor Externe pentru a afla dacă există avertismente cu privire la zona respectivă;

– interesați-vă care sunt perioadele de sezon ploios pentru unele dintre locațiile exotice, tocmai pentru a nu face o rezervare în acel interval.

Ce ați alege pentru luna de miere 2021? Lăsați-ne ideile în comentarii.

Fotografie de copertă realizată de Blanche & Bogdan