Te-ai gândit vreodată că poți alege și alternative pentru verighete? Verighetele simbolizează uniunea a două persoane și le identifică drept un cuplu, iar în religia ortodoxă se pun pe deget de către preot, împreună cu nașii, în timpul slujbei de căsătorie. Există însă și cupluri care doresc să iasă din tipare și să aleagă un altfel de simbol al uniunii lor, iar pentru această categorie sunt multe variante cel puțin la fel de elegante, sau chiar cu mult mai inedite.

O altă categorie de cupluri sunt acelea pentru care purtatul unei verighete pe mână reprezintă un impediment prin prisma jobului sau a activităților pe care le efectuează zi de zi. Imaginează-ți un cuplu de medici chirurgi, pentru care scoaterea verighetei de pe mână reprezintă o procedură aproape zilnică și destul de dificil și stresant de urmat.

Pentru toate aceste exemple de îndrăgostiți, variantele prin care își pot purta în fiecare clipă simbolul dragostei și al căsătoriei sunt multiple.

Alternative pentru verighete: tatuajele cu model de verighetă sau tatuajele cu un simbol comun

Dacă ați decis să renunțați la verighetele clasice în favoarea tatuajelor, modelele acestora sunt cel puțin la fel de variate precum cele ale bijuteriilor standard. Începând cu o bandă clasică și până la modele cu accente tribale, florale sau chiar și tatuajele în culori, puteți alege orice este pe gustul vostru.

Totodată se remarcă la această categorie și tatuajele tip verighetă cu note muzicale sau, mai simplu, cu data nunții, scrisă cu cifre romane sau în diferite stiluri. Simbolul infinitului este, și el, din ce în ce mai prezent pe degetele inelare ale celor care aleg să poarte alternative pentru verighete.

Nu uita că nu este obligatoriu ca tatuajele voastre să fie identice, ci este important ca, pentru fiecare dintre voi, respectivul tatuaj să reprezinte simbolul dragostei voastre sau să amintească mereu de persoana iubită. Așadar, există și varianta în care vă puteți tatua pe inelar inițiala partenerului sau un mic detaliu pe care îl asociați de regulă cu acesta.

De asemenea, tatuajele ce țin locul verighetelor nu trebuie neapărat să ocupe un loc pe degetul inelar, așadar există și aici numeroase alte locuri în care vă puteți tatua: încheietura mâinii, degetul mic sau multe alte variante.

Verighete nonconformiste sau handmade

O altă categorie de miri este reprezentată cei care doresc să poarte pe inelar, pe post de verighetă, un alt tip de bijuterie față de cel clasic. Pentru aceștia, vin mereu în ajutor artiștii bijutieri ce execută astfel de obiecte handmade, din materiale mai puțin cunoscute sau modele ieșite din comun.

Chiar dacă pare inedit, în momentul de față există pe piață alternative pentru verighete din fibră de carbon, lemn de diferite categorii și proveniențe, silicon dur care poate fi inclusiv gravat sau chiar și sfoară sau piele. În definitiv, puteți alege orice vă reprezintă, însă unul dintre aspectele importante este rezistența respectivului material în timp. În cazul în care optați pentru verighete dintr-un material mai puțin dur, este bine să achiziționați și material de rezervă, tocmai pentru a putea fi recreate în situațiile nefericite în care acestea se deteriorează.

Un alt tip de verighete îl reprezintă și cele realizate din reciclarea unor bijuterii vintage sau bijuterii din familie. Dacă dorești să purtați drept verighete inelele străbunicilor sau orice alt obiect moștenit din familie, însă nu sunteți foarte încântați de forma acestora, un bijutier priceput poate transforma respectiva bijuterie în viitoarele voastre verighete.

Alternative pentru verighete: modele de gravuri inedite

În cazul în care alegeți să purtați verighete din metale prețioase, dar nu doriți ca acestea să fie realizate în forma clasică și cu o gravură simplă cu data nunții și numele partenerului pe interior, din ce în ce mai multe variante de gravuri sunt disponibile în prezent.

Gravarea amprentei celui drag – unul dintre modele de verighete alese din ce in ce mai mult de proaspeții însurăței – presupune imprimarea unei amprente a partenerului pe interiorul sau chiar exteriorul inelului de căsătorie.

Gravarea unei constelații sau a poziționării astrelor într-un moment anume – iarăși o variantă modernă prin care puteți să purtați simbolului iubirii voastre. Există în prezent bijutieri ce oferă servicii de gravare cu hărți ale stelelor și poziționarea acestora în diferite momente cheie/reprezentative pentru voi.

Lănțișoare cu inel de nuntă sau cu simboluri sugestive

O variantă de luat în calcul în cazul în care  doriți alternative pentru verighete este și cea a lănțișoarelor cu inel pe post de pandantiv sau cu orice alte simboluri gravate. La această categorie singurul impediment îl reprezintă disponibilitatea mirelui de a purta acest tip de bijuterie, căci sunt puțini bărbații care agreează accesorii la gât.

Așadar, atât timp cât viitorul tău soț este obișnuit să poarte ceva la gât, lănțișoarele sunt oricând o variantă bună. Acestea pot avea, pe post de pandantiv, și un inel tip verighetă, însă este de preferat fie ca lanțul să fie ceva mai gros/rezistent, fie ca inelul să fie destul de subțire și ușor, pentru a evita pierderea acestuia.

SFAT: Optați pentru o alternativă care vă reprezintă în totalitate și nu vă feriți să ieșiți din tipare în cazul în care verighetele clasice nu sunt pe gustul vostru. În definitiv, aceste simboluri semnifică strict ceea ce vă unește pe voi, iar cum fiecare poveste de dragoste este diferită, de ce să nu poată fi materializată, asemenea, diferit?

ȘTIAI CĂ: Ideea de a purta verighete își are originea în Egiptul Antic, acestea fiind create de către cuplurile care doreau să-și oficializeze relațiile, dăruindu-și reciproc simbolul dragostei lor. Totodată, purtarea acestui tip de inele avea încă de pe atunci rolul de a arăta lumii din jur faptul că persoana respectivă și-a găsit jumătatea.

ȘTIAI CĂ: Recent, a fost lansat pe piața un model de verighete realizate din lemn provenit de la butoaiele de whisky de stejar din Tennessee. Inelele sunt finisate printr-o procedură aparte de lustruire și sunt încadrate în titan și au un design cu adevărat unic.

V-ați gândit la alternative pentru verighete? Cum ar trebuie să arate inelele perfecte? Așteptăm răspunsurile în comentarii.