Luminile reprezintă un detaliu esențial atunci când vorbim de decorul nunții, iar felul în care alegi să aranjezi locul petrecerii tale ține, în primul rând de propriul stil, dar și de o serie de idei ingenioase, cu un efect pe măsură.

Utilizarea luminilor în decorul nunții tale este un capitol complex și necesită atenție acordată fiecărui aspect. Fie că vorbim de locul pe care alegi să-l înfrumusețezi prin adăugarea luminilor (interior/exterior), fie că vorbim de stilul nunții tale și de cele mai potrivite lumini în funcție de acest lucru sau de locuri inedite în care te poți folosi de aceste superbe detalii, toate sunt aspecte pe care trebuie să le iei în considerare dacă dorești să fie o petrecere de neuitat!

Iată, așadar, care sunt ideile principale după care ar trebui să te ghidezi dacă te hotărăști să utilizezi mai multe surse de lumini în decorul nunții tale.

Utilizarea luminilor în funcție de stilul nunții

Stilul în care alegi să-ți organizezi nunta are un rol primordial și în alegerea luminilor de decor, tocmai pentru că acestea au calitatea de a accentua trăsăturile unui anumit loc și mesajul pe care dorești să-l transmiți.

În cazul în care optezi pentru o nuntă extravagantă, e bine să te orientezi în ceea ce privește interiorul către candelabre impozante și elemente de iluminat ce denotă eleganță, precum lumânările cu modele sculptate în ceară sau decorate cu detalii strălucitoare sau florale.

În ceea ce privește o nuntă rustică, de mare folos îți vor fi elementele din hârtie, înconjurate de lemn sau becuri simple de tip bulb, suspendate.

Unei nunți romantice i se vor potrivi perfect lumânările, în special cele în culoare albă sau pastel, perdelele de lumini suspendate și grădina cu copaci decorați cu lumini curgătoare. Sticlele cu detalii luminoase la interior sunt, de asemenea, o alege potrivită pentru o nuntă cu tematică boemă.

Decorul nunții – Lumini de exterior vs lumini de interior

Tipul de iluminat pe care alegi să-l folosești în cadrul unei petreceri de nuntă diferă foarte mult și în funcție de locul pe care alegi să-l decorezi cu lumini, și aici vorbim în special de diferențele între decorul din interior și cel de la exterior.

În ceea ce privește interiorul sălii/localului în care alegeți să vă desfășurați nunta, e bine să iei în considerare și luminile care îți sunt puse la dispoziție de către locație, dar și alte detalii precum iluminatul ringului de dans. În ceea ce privește acest ultim aspect, este bine să vorbești și cu dj-ul/trupa care va susține momente artistice la petrecerea voastră, căci, de multe ori, luminile pentru ringul de dans pot fi asigurate de către aceștia.

Încearcă să pui accent, folosindu-te de lumini, pe calitățile arhitecturale ale sălii respective sau pe locuri-cheie care ar putea fi definite mai bine în acest mod, precum colțul cabinei foto, aranjamentele florale de pe mese, un perete decorativ.

La exterior, unul dintre principalele aspecte pentru decorul nunții de care trebuie să ții cont sunt sursele de curent. Atât timp cât ai acces la curent, iar planurile tale privind luminile sunt posibil de realizat, poți da frâu liber imaginației. Poți decora copacii din grădină cu lumini curgătoare, poți orna o alee cu lumânări albe așezate de-o parte și de alta sau poți crea o perdea de lumini în cadrul locului de lounge situat înafara restaurantului.

Locuri inedite în care poți folosi lumini

Luminile folosite la nuntă nu trebuie să decoreze numai locuri și detalii clasice, precum mesele, intrarea sau colțul destinat pozelor. Dacă dorești să-ți surprinzi invitații prin unicitate, poți alege să folosești lumini și în locuri precum tavanul, candy bar-ul, barul, stativul pe care este afișată lista de invitați, masa pe care va fi adus tortul sau, de ce nu, chiar și tortul în sine poate fi decorat cu lumini.

Singurul aspect de care trebuie să ții cont este posibilitatea de a te lega de o sursă de curent, așadar discută cu reprezentanții restaurantului sau cu decoratorul tău înainte de a lua aceste decizii.

O bună alegere în cazul în care dorești totuși să decorezi cu lumini un loc aparte, însă sursele de curent nu ți-o permit, este să optezi pentru ghirlande de beculețe care funcționează pe bază de baterii.

Decorul nunții – Artificii la nuntă

O altă idee la mare căutare și cu un efect vizual memorabil este spectacolul de artificii, ținut într-un moment aparte, pe care mirii îl vor alege. Acesta va fi impresionant doar seara și poate fi ținut după dansul mirilor, după tăierea tortului sau în alte momente în care considerați voi că s-ar potrivi.

Este esențial ca de momentul în sine să se ocupe un specialist, nicidecum cineva nepregătit, iar artificiile pe care le puteți alege sunt printre cele mai diverse.

Nu uita că este prioritar să întrebi reprezentanții locației dacă un spectacol de artificii este permis în zona respectivă.

Întrebările pe care trebuie să le pui înainte de alegerea decorului de lumini

Tocmai pentru că este esențial ca de acest capitol să se ocupe un specialist, pentru că este riscant ca tu, membrii familiei tale sau prietenii fără experiență să se ocupe de decorul nunții, ai grijă să alegi un decorator cu recomandări și cunoștințe în domeniu. Printre principalele aspecte pe care trebuie să le lămurești cu acesta se numără timpul de care are nevoie pentru a amplasa luminile la fața locului, dacă persoana în cauză va fi disponibilă în ziua nunții pentru a se asigura că totul decurge cum trebuie și de câtă putere electrică este nevoie pentru ca instalațiile să funcționeze.

Acest ultim aspect poate fi rezolvat mai ușor dacă pui în contact direct decoratorul cu reprezentanții localului, care, la rândul lor, trebuie întrebați unde sunt situate sursele de curent, dacă este nevoie de prelungitoare și care este dimensiunea acestora și, mai ales, dacă îți sunt puse la dispoziție lumini decorative de vreun anumit tip.

Totodată, trebuie să te interesezi dacă locația permite utilizarea unor anumite tipuri de iluminat, precum cele pe bază de foc aprins (lumânări, făclii, etc).

Te-ai gândit până acum la cum va arăta decorul nunții? Lasă-ne răspunsul în comentarii.