Unul dintre cele mai importante evenimente din viața ta va avea loc în sezonul rece, iar tu vrei să știi din timp care sunt trucurile de beauty la care poți apela pentru a arăta cât se poate de bine în ziua cea mare? 

Te poți pune pe treabă chiar acum, iar dacă-ți iei acest angajament de a-ți îngriji pielea din timp și de a urma o serie de ritualuri care să ofere strălucire tenului și hidratare, totul va merge ca pe roate.

Mai jos găsești unele dintre cele mai utile trucuri pentru a obține o piele perfect îngrijită înaintea nunții tale în sezonul rece.

Programează-te la dermatolog, în cazul în care tenul tău se confruntă cu probleme în sezonul rece

Unul dintre cele mai importante sfaturi pe care ți le putem da în cazul în care te confrunți cu probleme ale tenului este să te programezi la un consult la medicul dermatolog, care va ști ce tratament să-ți prescrie în funcție de tipul de ten pe care-l ai și în funcție de afecțiunea cu care te prezinți. Nu urma sfaturi de pe internet și nu trata după ureche acneea, alergiile, psoriazisul sau alte probleme ale tenului. 

Bea minimum 2 litri de apă pe zi  

Înainte să trecem la hidratarea din exterior a pielii, este esențial să bifăm zilnic hidratarea din interior, respectiv consumul regulat de apă. Acei minimum 2 litri de apă pe zi vor face minuni pentru pielea ta, care-și va recăpăta elasticitatea, aspectul ferm și strălucirea.

În cazul în care știi că nu obișnuiești să consumi apă pe cât de des ar trebui, îți reamintim că există acele aplicații pe care le poți instala pe telefon și care-ți aduc aminte, la anumite interval de timp să bei apă. 

Folosește crema hidratantă cu textură mai consistentă în sezonul rece

A venit și vremea să spui „ne vedem la vară” cremelor cu textură lejeră, tip gel, care se absorb repede în piele și care nu sunt deloc grase. Pentru că temperaturile încep să scadă, iar tenul nostru este expus zilnic mediului exterior, crema trebuie adaptată sezonului rece. 

Nu uita nici de crema de noapte, care trebuie aplicată în mod regulat pentru a obține efectul dorit. De trecut pe lista de trucuri pentru a obține o piele perfect îngrijită înaintea nunții tale în sezonul rece.

Adaugă rutinei de îngrijire și o loțiune de corp potrivită pielii tale

Dacă pe timp de vară încercăm să evităm pe cât posibil loțiunile cremoase, odată cu venirea toamnei dorim să ne menținem bronzul căpătat în timpul sezonului cald și cum putem face asta mai bine decât prin hidratare? 

Exact ca și în cazul cremei de față, și loțiunea de corp (pe care trebuie să o aplici zilnic) trebuie aleasă în funcție de tipul tău de piele. 

Sfatul nostru este să eviți produsele care conțin prea mult parfum sau o listă întreagă de ingrediente mai puțin naturale. 

Ajută-ți pielea să se exfolieze, însă cu măsură în sezonul rece

Folosirea scrubului sau a altor produse cu efect exfoliant rămâne valabilă și în sezonul rece, însă specialiștii avertizează că aceasta trebuie făcută ceva mai rar. 

O dată pe săptămână este suficient să folosești scrubul preferat pentru a îndepărta celulele moarte și eventualele urme de bronz neuniform. De trecut pe lista de trucuri pentru a obține o piele perfect îngrijită înaintea nunții tale în sezonul rece.

Folosește în continuare cremă de față cu protecție solară 

Chiar dacă temperaturile de afară încep să scadă, crema cu factor de protecție rămâne în recomandările medicilor dermatologi și în sezonul rece.

Alege un BB sau CC cream cu factor de protecție în cazul în care folosești fond de ten sau o cremă de zi cu textură lejeră și SPF.  

Îmbracă-te adecvat temperaturilor de afară în sezonul rece

Nu uita că și expunerea pielii la temperaturi scăzute poate avea un efect nedorit, așadar poartă hainele care se vor potrivi vremii de afară. Altfel, este posibil să te trezești dintr-o dată cu acea piele uscată care va trebui ulterior hidratată din belșug pentru a-și recăpăta aspectul dorit.  

Protejează-ți buzele de efectul temperaturilor mai scăzute

Să nu uităm de buze, a căror piele sensibilă și subțire poate fi de asemenea afectată de temperaturile scăzute de afară și de vântul rece. Poartă mereu în geantă un balsam de buze hidratant și nu uita că rujul nu înlocuiește, în cele mai multe dintre cazuri, acest produs.  De trecut pe lista de trucuri pentru a obține o piele perfect îngrijită înaintea nunții tale în sezonul rece.

Programează-te la masaj și la alte tratamente corporale potrivite tipului tău de piele 

Atunci când oferim îngrijirii pielii noastre puțin ajutor din partea unui personal specializat, rezultatele vor fi și mai vizibile. Interesează-te ce servicii oferă saloanele din apropierea casei tale și fă-ți un abonament la proceduri corporale potrivite tipului tău de piele. 

Fă mișcare în mod regulat în sezonul rece

Mișcarea te va ajuta să te menții în formă înaintea nunții, ca să nu mai vorbim despre efectele sale benefice asupra sănătății. Desigur, asta nu înseamnă că dacă nu ai fost niciodată la sală, ar trebui ca acum să petreci dintr-o dată 2-3 ore pe zi acolo. 

Fără să te forțezi și fără să vrei să-ți depășești limitele, poți începe să te uiți la tutoriale de pilates pentru începători (pe care le poți face și acasă, cu mai multă comoditate), poți merge la ore de dans, de zumba, de step, încercând treptat să faci din asta un obicei.  De trecut pe lista de trucuri pentru a obține o piele perfect îngrijită înaintea nunții tale în sezonul rece.

Alte tips and tricks pentru pregătirea pielii înainte de nuntă în sezonul rece

  • Nu încerca tratamente invazive sau diferite proceduri care au efect semipermanent sau permanent asupra pielii tale, chiar înaintea nunții. Sprâncenele tatuate, mărirea buzelor sau alte proceduri de acest fel au efecte vizibile și ireparabile de pe-o zi pe alta, iar dacă rezultatul obținut nu este neapărat și cel dorit, s-ar putea să faci mai mult rău decât bine.
  • Străduiește-te să stai departe de alcool și de tutun în perioada de dinaintea nunții, căci și acestea își pun amprenta asupra pielii tale. 
  • Odihnește-te bine, dormi acele minimum 8 ore pe noapte, mai ales în săptămânile de dinaintea nunții. Tenul tău va arăta mult mai luminos atâta vreme cât te-ai bucurat de orele de somn așa cum se cuvine. De trecut pe lista de trucuri pentru a obține o piele perfect îngrijită înaintea nunții tale în sezonul rece.