Toamna este anotimpul tuturor culorilor elegante, este momentul ideal să poți jongla cu nuanțele, să te poți inspira din natură și, de ce nu, să-ți creezi outfitul perfect pentru nuntă toamna.

Dacă în programul tău se ivește și o astfel de ocazie și simți că ai nevoie de ceva inspirație la capitolul ținută potrivită pentru o nuntă pe timp de toamnă, mai jos găsești o serie de sfaturi și idei care se pot dovedi a fi utile. 

Iată, așadar, cum să te îmbraci dacă ești invitat la o nuntă toamna:

Nuntă toamna: În primul rând, respectând codul vestimentar (fie menționat pe invitație, fie impus de locație, fie comunicat de către miri) 

În linii generale, atunci când vine vorba despre codul vestimentar pe care-l poți adopta în cadrul unei petreceri de nuntă, acesta poate fi de patru feluri: fie black tie, fie formal sau black tie opțional, fie semi-formal, fie casual. 

Dacă este vorba despre un restaurant elegant, prestigios, este foarte probabil ca stilul vestimentar cel mai potrivit să fie black-tie. În cazul în care evenimentul va avea loc într-un hambar, undeva la munte, în stil country, ținuta ta se poate încadra la semi-formal sau chiar și la casual. 

Așadar, înainte de a-ți îndrepta atenția către o ținută anume, asigură-te că ești la curent cu tot ce înseamnă locație, profilul evenimentului, dress code-ul. De pus pe lista pentru o nuntă toamna.

Culori potrivite pentru o nuntă toamna 

Culorile pe care le poți alege pentru ținuta purtată la un astfel de eveniment sunt o adevărată încântare, exceptând situația în care ești bărbat și evenimentul este unul black tie. În acest caz, costumul pe care-l vei îmbrăca va fi unul de culoare neagră (la fel cum numele dress code-ului o indică), sacou cu revere ascuțite, de mătase în aceeași culoare, pantaloni negri, cămașă albă, butoni, papion și pantofi de culoare neagră, puțin lucioși. 

Și doamnele vor alege, de cele mai multe ori, o rochie neagră sau într-o culoare care să exprime eleganță (mov-prună, roșu, etc.). În cazul în care evenimentul black tie are loc pe durata searii, rochia trebuie să fie lungă. 

Altfel, verdele închis, portocaliul ruginiu, galbenul muștar, albastrul prăfuit sau în diferite alte nuanțe – toate se pot încadra cu succes în alcătuirea unei ținute de nuntă toamna.

Nu uităm nici de maro, alături de alte nuanțe pământii, care pot completa oricând cu succes cromatica unei ținute de nuntă, mai ales în cazul în care aceasta se desfășoară într-o locație apropiată de natură.

Ia în calcul și marigoldul (nuanța gălbenelelor), căci și aceasta va putea fi purtată foarte bine la o nuntă pe timp de toamnă. 

Materiale potrivite pentru ținuta unui invitat la o nuntă în sezonul tomnatic

Și în acest caz, vei adapta materialele în funcție de dress code întâi de toate. Mătasea, satinul, catifeaua sunt cât se poate de potrivite pentru nunțile cu profil elegant. 

Dacă vorbim despre un eveniment semi-formal, bărbații pot apela la un plus de culoare folosind o cravată sau o pereche de pantofi în nuanțe mai speciale sau, de ce nu, chiar din materiale mai aparte.

Dacă totuși nunta are o tematică în stil country sau un dress code casual, te poți juca mult mai bine cu texturile și cu materialele. Intervin aici și materialele textile raiate și, în unele cazuri, chiar și tricotajele.

O rochie dintr-un material mai gros poate fi potrivită în cazul în care vei fi expusă mai mult timp la temperaturile scăzute de afară. Rochia cu mâneci poate fi o altă soluție în acest sens.

Rochiile maxi sunt și ele o variantă de outfit pentru nunțile de toamnă. În definitiv, te acoperă la propriu, plus că dacă evenimentul este caracterizat de un stil relaxat, boho-chic, ținuta va fi mai mult decât potrivită. De pus pe lista pentru o nuntă toamna.

HINT: Cizmele în stil country pot accesoriza perfect o astfel de rochie, desigur, numai dacă dress code-ul o va permite. 

Culori, accesorii și ținute pe care să le eviți pentru o nuntă toamna

Ne-am gândit că printre aceste idei ar fi bine să strecurăm și un subcapitol dedicat ținutelor „așa nu” pentru nunțile de toamnă. 

Știm cu toții că rochia albă este dedicată exclusiv miresei, așadar, indiferent de sezonul în care are loc nunta, evită să porți o ținută albă. 

Totodată, toamna nu este cel mai potrivit anotimp pentru a purta haine sau accesorii în nuanțe neon (portocaliu, galben, verde, albastru, roz, etc.). Acestea sunt potrivite exclusiv verii, așadar, nu se vor încadra tocmai bine în peisajul ceva mai elegant, liniștit al unei nunți de toamnă. . De pus pe lista pentru o nuntă toamna.

Glitter în exces, rochii mult prea scurte, adidași în picioare (fie că aceștia sunt purtați de către femei sau de către bărbați), gențile masive de zi – toate acestea nu își au locul la o astfel de ocazie. 

Alte trucuri de care să ții cont atunci când te îmbraci pentru o nuntă toamna:

  • nu uita că vremea de afară are șanse mai mari să fie capricioasă. În acest sens, ia-ți anumite măsuri de precauție (precum încălțările de rezervă, pe care să le poți schimba odată ajuns(ă) în imediată apropiere a restaurantului, umbrela, etc.)
  • lăsând deoparte ploile, este drept că și temperaturile ceva mai scăzute își fac apariția toamna. De aceea, este indicat să iei în calcul și că ți-ar putea fi frig într-o anumită ținută, mai ales dacă ai în plan să mai ieși și pe afară, la socializare. Ia cu tine un sacou/pulover sau orice alt articol vestimentar adaptat ținutei tale de interior. 
  • inspiră-te de pe rețele precum Pinterest, Polyvore, Instagram pentru a alcătui ținuta perfectă. Este suficient să folosești hashtag-uri precum #fallweddingoutfit, #fallweddingdress, #fallweddingdresscode și altele pentru a căuta ce ai nevoie.