Atunci când vine vorba despre o nuntă toamna, acesta este unul dintre cele mai favorabile anotimpuri, pentru ca oferă peisaje absolut spectaculoase, alături de coloritul aprins și schimbător al frunzelor și aromele inconfundabile – practic, cu un cadru de poveste. 

Așadar, dacă urmează să ai nuntă toamna, află că decorul evenimentului tău are toate șansele să fie cu adevărat special. Când ne gândim la culorile perfecte pentru o nuntă desfășurată toamna, nu trebuie să ne limităm strict la nuanțele întâlnite în natură în acest sezon, ci și la anumite nuanțe dramatice sau nuanțe metalice, care pot fi inserate cu succes în decor.

Nuanța merișoarelor sau roșul cranberry pentru o nuntă toamna

O culoare vie, care își poate avea locul în decorul pentru o nuntă toamna atâta vreme cât este folosită într-un mod inspirat. Cranberry-ul poate fi considerat o variantă mai soft a roșului intens și poate fi folosit chiar și împreună cu negru, auriu, vișiniu, dar și ca pată de culoare într-o paletă neutră. 

Verdele de pădure 

Potrivit în decorul nunților de iarnă, dar și pentru o nuntă toamna, verdele închis de pădure poate fi asociat cu diferite tonuri de lemn rustic, cu lumânări în nuanțe crem-bej, dar și cu diferite nuanțe metalice precum auriul. Vișiniul este o altă culoare care se potrivește de minune cu verdele de pădure. 

Albastrul navy pentru o nuntă toamna

Te-ai putea gândi, în primă instanță, că albastrul navy este extrem de potrivit pentru nunțile sezonului cald. Nimic mai adevărat, doar că această nuanță poate fi folosită și de sine stătătoare în decorul nunților de toamnă, la fel cum poate fi utilizată cât se poate de ponderat, numai în cazul anumitor mici detalii. 

O bună alegere pot fi fețele de mese în aceste nuanțe, oferind astfel un contrast îndrăzneț cu alte elemente de decor. 

Portocaliul piersică (peach)

O culoare pentru o nuntă toamna care exprimă foarte mult rafinament și care poate fi folosită drept acea nuanță ideală care va oferi îndrăzneală, unicitate, fie în materie de elemente florale, fie în ceea ce privește decorul tortului. Este de regulă alăturată cu succes nuanțelor pământii, nuanțelor de caramel sau chiar și albastrului navy mai sus menționat. 

Rozul prăfuit (dusty rose) pentru o nuntă toamna

Nelipsit în timpul primăverii, rozul prăfuit poate fi o bună alegere și pentru nunțile din sezonul tomnatic, pentru că poate fi combinat armonios cu o mulțime de alte culori. Are această capacitate de a fi versatil și se poate combina cu alb, verde, crem, cât și cu diferite nuanțe de albastru. 

Portocaliul terracotta

O culoare absolut ideală pentru o nuntă toamna în stil boho, terracotta poate fi asociată cu alte nuanțe calde de bronz sau de auriu. O poți folosi și mai simplu de atât, poate ca un mic accesoriu precum fundițele mărturiilor sau funda de la buchetul miresei. 

Verdele sage

Această nuanță de verde poate fi folosită cu succes atât primăvara, cât și vara sau toamna, pentru că poate fi combinată cu o serie de alte culori interminabile. Verdele salvie poate fi asociat cu tonuri de maro simplu, alb sau crem pentru un decor romantic, soft. 

Negrul și negrul cărbune (Charcoal)

Mirosul unui foc de tabără în cazul unei nunți cu tematică, eleganța negrului simplu, în cazul unei nunți de toamnă cu dresscode black tie – chiar dacă nu te-ai fi gândit la început că negrul poate fi folosit în decorul unei nunți de toamnă, realitatea este că există situații în care poate fi alegerea perfectă. 

Maro scorțișoară pentru o nuntă toamna

O nuanță atât de potrivită pentru o nuntă toamna și care poate fi asociată cu o mulțime de alte elemente de decor și chiar cu preparate culinare absolut desăvârșite, scorțișoara poate fi o altă variantă bună de luat în calcul. Rochiile domnișoarelor de onoare, șervetele de masă, vesela cu detalii în aceste nuanțe – practic, te poți folosi de culoarea minunată a acestui condiment în orice direcție te duce imaginația. 

Gri-maro în nuanța taupe

O culoare care exprimă mult calm, echilibru și care poate fi asociată de minune cu diferitele nuanțe de violet, dar și cu nuanțe de gri mai deschis, pentru a crea o schemă de culori elegantă. Această culoare este cât se poate de potrivită pentru a scoate în evidență alte elemente mai viu colorate din decor. 

Portocaliu dovleac (pumpkin)

Urmează să ai o nuntă în stil rustic (country), cu baloți de paie, mult lemn și alte elemente asemănătoare? Dovleacul ar trebui să fie nelipsit, mai ales că întruchipează toamna în adevăratul sens al cuvântului. Desigur, vor rămâne la dispoziție și multiplele preparate delicioase pe bază de dovleac, poate chiar și un cocktail inspirat, iar culoarea sa accentuată nu va trece neobservată. 

Mov prună (plum) pentru nuntă toamna

Culoarea prunelor coapte este, la fel ca și portocaliul-dovleac, specifică toamnei, ceea ce înseamnă că o vei putea folosi fără prea mari rețineri. Movul-prună exprimă eleganță și poate fi asociat cu diferite flori superbe, dar și cu verdeață din belșug. De pus pe lista pentru o nuntă toamna.

Cuprul 

Toamna este cea mai potrivită perioadă pentru a folosi elemente metalice în nuanțele cuprului. Și cum poate fi mai bine să-l utilizezi decât în decorul meselor, căci vei avea la îndemână diferite tipuri de veselă în aceste culori. Nuanțele de șofran, împreună cu diferitele nuanțe pământii, se vor potrivi de minune cu strălucitorul cupru. 

Tips and tricks pentru alegerea decorului pentru o nuntă toamna.

  • nu uita să arunci o privire pe rețelele sociale precum Pinterest sau Instagram, folosind hashtag-uri precum #autumnwedding, #octoberwedding, #fallwedding, #autumnvibes și altele. 
  • adaptează decorul în funcție de atuurile locației de nuntă toamna. Chiar dacă vei rezerva respectiva locație primăvara sau în sezonul estival, nu uita să ceri poze sau să urmărești pe rețelele sociale și felul în care arată locul în timpul toamnei, deoarece sunt mari șanse să ai surprize plăcute.