Decorul de nuntă presupune destul de mult research și implicare, mai ales atunci când vrei să alegi variante în tendințe, mai ales pentru nunțile din 2023-2024. Dacă urmează să ai nunta în viitorul apropiat și vrei să optezi pentru unele dintre cele mai căutate flori ale acestor sezoane, mai jos te așteaptă o serie de propuneri cu care ai șanse să rezonezi. 

Mai mult, ți-am pregătit și o serie de alte detalii referitoare la tendințele florale pentru nunțile din 2023-2024, dar și câteva sfaturi utile în ceea ce privește alegerea furnizorului perfect și a florilor. 

Detalii interesante în tendințele florale pentru nunțile din 2023-2024

Nunțile din 2023-2024 vin cu o serie de propuneri destul de diferite în comparație cu anii precedenți.

– Se va opta pentru mai multă culoare în aranjamentele florale și pentru folosirea mai temperată a verdelui. Culori precum galbenul aprins, portocaliul electric, rozul vor fi des întâlnite în această perioadă. 

– Vor fi la mare căutare și buchetele de mireasă mai puțin stufoase, de dimensiuni mai micuțe, care exprimă simplitate, eleganță și bun gust. Totodată, acestea sunt mult mai practice, pentru că pot fi purtate mai ușor. 

– Se vor folosi mai multe aranjamente în ghiveci, plante care pot fi ulterior replantate. 

– Aranjamentele de pe mese vor căpăta un aspect mai puțin înalt comparativ cu anii trecuți. Ba, mai mult, se regăsesc în tendințe chiar și unele tipuri de aranjamente care vor fi amplasate la nivelul solului.  

– Se vor folosi combinațiile de flori în aranjamente ombre, însă nu vor dispărea din peisaj nici anumite fructe care se pot regăsi pe mese, fie pe post de mărturii, fie pe post de decor (lămâi, portocale, mere verzi, struguri, etc.).

Tipuri de flori folosite pentru decorul nunțile din 2023-2024

Unele dintre propunerile de mai jos pentru nunțile din 2023-2024 s-ar putea să-ți pară cunoscute, în timp ce alte variante nu au fost atât de populare până în prezent în ceea ce privește aranjamentele florale de nuntă. 

Trandafirii, mereu o alegere potrivită, indiferent de sezon 

Aceste flori rămân în tendințele anilor 2023-2024, însă în perioada următoare designerii florali vor opta și pentru nuanțele mai aprinse, deși în anii trecuți s-au folosit în mod special trandafirii în nuanțe pastel. Mai mult, trandafirii pot fi utilizați în aranjamente indiferent de sezon, fiind disponibili pe piața în toate anotimpurile. 

Hortensiile în culorile lor boeme, pentru nunțile din 2023-2024 

Niște flori cu un aspect deosebit de romantic și de plăcut vizual, hortensiile sunt una dintre noutățile următoarelor sezoane în materie de decor floral pentru nunți. Nuanțele hortensiilor ne duc cu gândul la serialul de succes Bridgerton și al său decor în stil „regency”. Poți opta pentru hortensii în nuanțe albastre, roz deschis, dar și roz aprins, violet sau chiar alb-verzui pentru nunțile din 2023-2024.

Totuși, este recomandat să ai în vedere faptul că hortensiile sunt destul de sensibile la temperaturile ridicate și nu rezistă mult timp fără apă. 

Orhideele, o prezență categorică în decorul nunților din aceste sezoane

Ideale pentru nunțile cu tematică exotică și, în mod evident, pentru nunțile organizate în astfel de locații, orhideele se păstrează în tendințele de nuntă 2023-2024. Dar și în cazul unui eveniment rafinat, pretențios, decorul floral cu orhidee este chiar indicat.

Crinii, vedetele pentru nunțile din 2023-2024

Și crinii sunt considerați a fi niște flori atemporale, iar faptul că aceste plante pot fi găsite într-o gamă variată de culori reprezintă un avantaj pentru nunțile din 2023-2024.

Crinii exprimă eleganță, au petale mari și înfloresc, în general, vara, fiind perfecți pentru o nuntă în acest anotimp, oferind o notă de romantism. Crinii pot fi folosiți în aranjamente simple, fără alte plante secundare, dar și în buchete mai mari și variate. 

Bujorii în diferite nuanțe, cu o aromă inconfundabilă 

Bujorii sunt, fără doar și poate, unele dintre cele mai populare flori pentru sfârșitul de primăvară, așadar, dacă nunta ta are loc în această perioadă, poți profita la maximum de aceste minunății.

Bujorii au un aspect unic, în mai multe soiuri și nuanțe, cu petale texturate și o coroană bogată. În plus, aceste flori sunt suficient de mari cât să poată alcătui baza oricărui aranjament floral, chiar și a buchetului de mireasă.  

Floarea soarelui, ideală pentru nunțile de vară 

Cu o nuanță galbenă atât de aprinsă și atâta vitalitate exprimată printr-un singur fir de floare, aceasta poate fi una dintre cele mai bune propuneri în materie de decor floral pentru nunțile din 2023-2024. Floarea soarelui este și destul de accesibilă în timpul verii și poate fi asortată cu succes alături de alte flori cu coroană mai mică, precum floarea miresii. 

Garoafele, o alegere-surpriză în materie de flori pentru decorul de nuntă 

Garoafele reprezintă, în prezent, o alegere bună în ceea ce privește decorurile florale, mai ales că pot fi folosite într-o multitudine de combinații. Te va ajuta și faptul că se găsesc destul de ușor și în diferite forme și culori. Există chiar și perdele de garoafe albe care se pot instala în cadrul unei locații de nuntă (acestea sunt agățate de o ață transparentă și oferă un aspect vizual de tip „ploaie de flori”). 

Tips&tricks pentru alegerea florilor de nuntă pentru nunțile din 2023-2024

– Raportează-te în primul rând la perioada în care are loc nunta ta și interesează-te care sunt florile de sezon. Vei putea beneficia de prețuri bune și de flori din producția locală.

– Alege un florist cu recomandări și review-uri bune. Semnează întotdeauna un contract și aruncă o privire pe portofoliul acestuia pentru a vedea cum au arătat aranjamentele florale realizate anterior. 

– Asigură-te că florile pentru decorul de nuntă vor fi transportate și depozitate corespunzător și că temperaturile de afară nu le vor altera aspectul înainte de vreme. 

– Încearcă să stabilești paleta de culori pentru nunta ta și să te încadrezi în ea atunci când alegi florile. 

– Optează pentru flori care se vor potrivi stilului pentru nunțile din 2023-2024.

– Inspiră-te și din materialele pe care le găsești pe platformele Pinterest și Instagram. Poți utiliza hashtag-uri precum #weddingflowers2023, #weddingdecor2024, #floraldesign, #weddingflorals, #floristsofinstagram