Știm că o nuntă vine la pachet cu entuziasm, cu momente de fericire, de încântare, de emoție, iar că pregătirea unui astfel de eveniment îți poate umple sufletul de bucurie, însă trebuie să recunoaștem și că, pentru majoritatea mireselor, organizarea nunții tale poate deveni copleșitoare și stresantă. Stresul și anxietatea sunt afecțiuni la ordinea zilei care pot apărea și în urma unor task-uri minore, dar pe parcursul organizării celui mai important eveniment din viața ta?

Iar pentru a te bucura pe deplin de organizarea nunții tale, este necesar să ții cont de o serie de pași simpli, care vor ușura întregul parcurs al lucrurilor și îți vor da în același timp răgazul necesar pentru a te bucura cu adevărat de faptul că urmează să te căsătorești.

Iată ce trebuie să faci dacă vrei să-ți organizezi nunta fără stres:

Îmbrățișează organizarea nunții tale din timp, cu răbdare și cu convingerea că va exista o rezolvare pentru fiecare întrebare sau situație 

Întâi de toate, relaxează-te. Bucură-te de faptul că tu și partenerul tău vă veți uni în curând destinele și încearcă să pui pe foaie un plan sustenabil pentru organizarea nunții tale. Chiar dacă ai emoții și o mulțime de întrebări cu privire la locația de nuntă, la meniu, la rochia de mireasă, la animația din timpul petrecerii, practic, la orice presupune organizarea nunții voastre, stai liniștită, vei avea o rezolvare pentru toate.

Dacă te vei apuca de toate aceste planuri din timp, nimic nu te poate opri din a organiza nunta la care ai visat dintotdeauna.

Setează, alături de partenerul tău, un buget cât mai realist pentru nunta voastră

Pe lângă calm și multă organizare, este indicat să pornești de la început cu date sigure referitoare la bugetul pe care îl veți aloca pentru acest eveniment. Pentru că, în definitiv, de aici pleacă totul.

Discută deschis cu partenerul tău despre organizarea nunții tale și luați împreună deciziile legate de cheltuielile pentru nuntă. Dacă ați stabilit întâi de toate aceste aspecte, vei ști ulterior către ce locație să te îndrepți, care vor fi dimensiunile evenimentului și toate celelalte detalii referitoare la serviciile contractate.

Organizarea nunții tale. Pune pe listă prioritățile și dorințele voastre

Atunci când te apuci de organizarea nunții tale, este important ca întâi de toate să pornești cu lucrurile și detaliile care vă reprezintă pe voi doi și care vă aduc o stare de împlinire. Nu face lucruri doar pentru că așa trebuie, dacă tu nu simți.

Dacă tu și partenerul vă doriți o nuntă restrânsă, nu te apuca să planifici un eveniment mare, doar pentru că apropiații sunt de părere că trebuie să invitați toate rudele.

La fel, dacă voi simțiți să vă căsătoriți undeva departe sau într-un anumit loc drag vouă, faceți așa cum vă dictează inima deoarece evenimentul acesta este despre dragostea voastră.

Filtrează sfaturile, indicațiile și preferințele celor din jur și învață să spui nu atunci când situația o cere 

Dacă simți că ești copleșită de prea multe sfaturi sau sugestii, căci e posibil să se întâmple și acest lucru atunci când ai de organizat o nuntă iar oamenii apropiați vor să se facă utili, învață să filtrezi informația și să impui limite, dacă este cazul.

Nu sunt puține cazurile în care viitoarele mirese sunt presate de preferințele rudelor apropiate în ceea ce privește lista invitaților la nuntă, locația evenimentului și alte detalii. Învață să spui nu în cazul în care simți că organizarea nunții tale o ia într-o direcție care nu te reprezintă.

Organizarea nunții tale. Nu fii perfecționistă și ia-ți măsuri de precauție pentru anumite situații 

Dacă ești genul de viitoare mireasă perfecționistă și vrei ca nunta ta să fie cea mai memorabilă, este posibil ca asemenea ambiții să nu-ți dea voie să te relaxezi cât timp te ocupi de organizarea nunții tale. Dă-ți voie să fii om, să greșești pe alocuri, să nu te stresezi cu fiecare detaliu mărunt al acestui eveniment, pentru că o astfel de abordare s-ar putea să mai estompeze din entuziasm.

Un bun lucru pe care poți să-l faci din timp și care îți va oferi liniște până la finalul petrecerii de nuntă este reprezentat de măsurile de precauție pe care poți să le iei. De exemplu, varianta unei terase acoperite în caz că se anunță ploaie în ziua nunții, furnizori de servicii cu recomandări reale și multă experiență în domeniu, menționarea în contracte a unor clauze referitoare la posibilitatea amânării evenimentului în cazul unor situații precum restricțiile pe timp de pandemie, etc.

Optează pentru un meniu simplu, cu elemente originale

Nu încerca să te complici inutil cu meniuri mult prea sofisticate sau extrem de variate la organizarea nunții tale. Un meniu simplu, cu câteva elemente originale, poate o serie de preparate neașteptate, va fi apreciat, iar tu vei fi mai liniștită că nu trebuie să observi îndeaproape bunul mers al lucrurilor.

Și în plus, poate ar fi mai bine ca invitații prezenți la nunta ta să-și aducă aminte peste ani de cel mai bun păstrăv cu sos de lămâie/mușchi de vită pe care l-au gustat vreodată, decât să guste din 10 preparate pe care le vor uita poate a doua zi.

Organizarea nunții tale. Apelează la servicii de calitate și la ajutor extra oricând simți că ești copleșită

O garanție a faptului că toate lucrurile vor decurge așa cum trebuie poate fi și situația în care apelezi la furnizori de servicii cu recomandări și cu experiență în acest domeniu. Știind că ai alături echipe de oameni serioși, care ți-au fost recomandați pentru treaba bună pe care o fac (și aici ne referim atât la locație, cât și la tot ce înseamnă divertisment: trupă muzicală, DJ, oamenii care se ocupă de cabina foto, fotograf, cameraman, etc), vei putea sta mult mai liniștită.

Asigură-te că ai o bună comunicare cu toți furnizorii de servicii prezenți la nunta ta și că orice nelămurire poate fi rezolvată rapid dacă este nevoie.

Nu uita să ceri ajutorul celor din jur în cazul în care simți totuși că nu faci față cu organizarea nunții tale de una singură și, mai mult decât atât, dacă ți se pare că nu stăpânești domeniul, apelează cu încredere la un wedding planner cu experiență.

Ia oricând o pauză dacă simți că este cazul și adu-ți aminte că evenimentul tău este despre bucurie și despre celebrarea dragostei dintre tine și cel care urmează să-ți devină soț

Cheia reușitei evenimentului tău stă în principal în buna voastră stare de spirit, a ta și a celui alături de care vei păși în această nouă aventură. Iar dacă organizarea nunții voastre se transformă într-o situație generatoare de stres, s-ar putea să nu reușești să simți bucuria pe care urmează să o trăiești la intensitatea care trebuie.

Nu uita să te odihnești, să iei pauze atunci când simți că te-ai solicitat prea tare, să ceri ajutor când simți că nu poți gestiona ceva și să te bucuri de ceea ce va urma.

Tu cum vezi organizarea nunții tale? Lasă-ne răspunsul în comentarii.