Trebuie sa afli aceste trucuri de machiaj, dacă vei fi mireasă în această vară și ai în plan să te ocupi personal de machiajul tău. Sau pur și simplu ai fost invitată la o nuntă și ai vrea să sari peste partea destul de costisitoare a unei programări la machiaj și să te aranjezi singură?

Află în continuare o serie de sfaturi care ți-ar putea fi utile pentru realizarea unui machiaj bun pe timp de vară, dar și câteva trucuri de care ar fi bine să ții cont chiar dacă vei apela la serviciile unui make-up artist.

Trucuri de machiaj. Hidratează-te și îngrijește-ți tenul, cu mult înaintea nunții

Un prim pas și poate cel mai important este acela de a avea grijă de tenul tău așa cum se cuvine, cu mult timp înaintea nunții. De ce? Pentru că un ten sănătos și îngrijit nu va avea nevoie de prea multă acoperire pentru a arăta perfect în ziua nunții, iar tu te vei simți și mai bine în pielea ta. De trecut la trucuri de machiaj.

Hidratarea este cheia sănătății pielii tale, la fel și ritualul de îngrijire zilnic. Bea minimum 2 litri de apă pe zi, demachiază-te în fiecare seară (chiar și în zilele în care nu porți machiaj) și aplică o cremă/serum hidratant înainte de culcare.

Totodată, dacă ai anumite probleme cu tenul (iritații, acnee, etc), mergi la un dermatolog cu recomandări, chiar și cu 6 luni înaintea marelui eveniment. Este indicat să tratezi problemele din timp și conform recomandărilor unui specialist, decât să încerci să le rezolvi pe ultima sută de metri.

Machiajul trebuie să se potrivească foarte bine cu nuanța ta de bronz 

Dacă ai o piele deschisă la culoare, este aproape de la sine înțeles că un machiaj al feței în tonuri exotice, cu nuanțe de bronz intens spre portocaliu – nu va arăta bine. Ai grijă ca toată pielea ta să aibă un aspect uniform, deoarece există șansa ca diferențele să se vadă mai ales în poze, chiar dacă la lumina zilei poate nu ți se pare că sunt atât de notabile.

În plus, nu face exces de solar sau de cremă cu efect bronzant, iar în cazul în care apelezi la oricare dintre aceste variante, ai grijă ca pielea ta să fie bronzată uniform și nu într-un mod exagerat mai puternic decât nuanța obișnuită. Trucuri de machiaj de amintit.

Trucuri de machiaj. Nu ești obișnuită cu machiajele pronunțate? Atunci adoptă un stil clasic. 

Dacă nu obișnuiești să folosești machiaj zi de zi sau nici măcar la unele evenimente, este posibil ca un machiaj mult prea evident să ți se pară nepotrivit sau chiar șocant în ziua nunții. Testează din timp anumite stiluri de make-up și alege o variantă cât mai aproape de natural sau care să-ți evidențieze trăsăturile frumoase.

În cazul în care nunta ta are loc pe timp de zi (poate o petrecere în grădină, o nuntă pe plajă), s-ar putea ca un machiaj mult prea intens să fie prea mult. De trecut la trucuri de machiaj.

Folosește un primer matifiant pentru ten 

Vara și în mod special atunci când sunt temperaturi ridicate, tenul transpiră mai mult, iar pentru a combate cât mai eficient această strălucire nedorită, este recomandat să utilizezi un primer matifiant.

Acesta se aplică după crema/serumul hidratant și înainte de fondul de ten. Practic, acesta este o barieră între piele și fondul de ten (ajutând acest produs să se fixeze mai bine), împiedicând transpirația și efectul său uleios să treacă la suprafață. Astfel, machiajul tău are șanse să dureze mai mult.

Trucuri de machiaj. Genele false – argumente pro și contra 

Este drept că mulți specialiști spun că genele false au un efect wow, care se va putea vedea mai ales în fotografii și că este indicat să optezi pentru ele în ziua nunții. Cu toate acestea, dacă nu ai mai purtat niciodată gene false, ar fi indicat să faci o probă înainte cu o lună/câteva săptămâni, pentru că există femei care le consideră destul de incomode.

Mai mult, acestea ar trebui aplicate de către un profesionist, pentru a evita situația în care lipiciul ajunge pe unde nu trebuie sau situația în care acestea cad, chiar și în timpul evenimentului. De tecut la trucuri de machiaj.

Evită fondul de ten cu protecție solară în ziua nunții

Unii make-up artiști spun că fondul de ten care conține protecție solară nu ar trebui folosit pentru machiajul de mireasă și asta pentru că multe produse de acest fel conțin oxid de zinc și dioxid de titan, iar acestea pot provoca un efect de flashback în fotografii. Dacă alegi să apelezi la serviciile unui profesionist, nu uita să pui această întrebare.

Trucuri de machiaj. Ai grijă și de zona gâtului și a decolteului 

Nuanța feței trebuie să fie aceeași cu cea din zona decolteului și din zona gâtului și asta pentru că diferențele se pot observa, mai ales în fotografii. Prin urmare, dacă-ți vei aplica machiajul singură, nu uita să faci asta folosindu-te de o lumină bună, pentru a observa micile diferențe.

Folosește întotdeauna produse de machiaj waterproof

Rimelul, rujul, chiar și fondul de ten care nu au rezistență la transfer pot reprezenta o problemă dacă sunt folosite pentru machiajul de mireasă, în special dacă nunta ta are loc în sezonul estival, atunci când temperaturile sunt ridicate. Există riscul să transpiri, iar machiajul poate să „curgă” de pe fața ta, efect total nedorit într-o asemenea ocazie.

Nu uita să verifici, în acest sens, că produsele folosite pentru machiajul tău de mireasă sunt rezistente la apă.

Trucuri de machiaj. Folosește un spray de fixare a machiajului 

Acest tip de spray va ajuta ca machiajul tău să se păstreze intact mai multă vreme și, la fel, în cazul în care transpiri ușor sau ești expusă unui mediu cu umezeală, machiajul ar trebui să fie mai protejat. De trecut la trucuri de machiaj.

Nu uita acasă gentuța cu produse de machiaj pentru mici retușuri 

Este considerată un ajutor foarte important în cazul în care ai nevoie să reîmprospătezi machiajul chiar la fața locului și nu ar trebui să lipsească din mașină, împreună cu câteva mici obiecte precum o a doua pereche de pantofi, ac și ață pentru cusut, medicamente pentru afecțiuni comune (durere de cap, durere de stomac), plasturi pentru bătături, etc.

În cazul în care alegi să apelezi la serviciile unui profesionist 

Nu uita să selectezi o persoană sau un salon cu recomandări și review-uri pozitive și, foarte important, să programezi și o probă pentru machiaj și coafat. Așa îți vei putea da seama dacă ai de modificat ceva la machiajul tău, respectiv dacă vei avea solicitări în plus.

În plus, o probă de machiaj te poate lămuri și cât de bine este aplicat make-up-ul tău, respectiv cât de mult rezistă pe parcursul a mai multe ore.

Lasă loc suficient în programul din ziua nunții pentru ședințele de machiaj și coafat.

Tu ce trucuri de machiaj pentru vară știi? Lasă-ne răspunsul în comentarii.