Faci parte din rândul celor care iubesc marea, motiv pentru care ai ales ca nunta ta să aibă loc pe plajă? Ce poate fi mai frumos decât să-ți unești destinul cu persoana iubită într-un astfel de loc, înconjurat de briza mării, sunetul valurilor și nisipul fin de pe plajă? Îți spunem noi: cel mai probabil nimic, căci ai toate șansele ca evenimentul tău să fie superb, desigur, dacă ești atentă la câteva mici detalii și aspecte. Le găsești explicate punctual, în cele ce urmează.

Iată ce nu ar trebui să lipsească de la o nuntă organizată pe plajă și care sunt cele mai interesante idei pentru nunțile la malul mării în 2022:

Întâi de toate, ia în considerare că la plajă pot exista factori pe care nu-i poți controla, cum ar fi vântul puternic, o eventuală ploaie, căldură prea mare. 

În acest sens, este indicat să-ți iei o serie de măsuri de precauție, care te-ar putea ajuta să te ferești de anumite situații neplăcute într-una dintre cele mai importante zile din viața ta.

  • Alege cu grijă ora evenimentului (la orele prânzului va fi cel mai cald).
  • Ia în calcul că poate fi vânt (așadar, ai grijă ce elemente de decor folosești, cum sunt prinse și evită folosirea lumânărilor cu flacără deschisă).
  • Fă-ți un plan pentru eventualitatea în care plouă fix la orele evenimentului tău (vorbește cu organizatorii despre posibilitatea instalării unui cort, optează pentru o terasă acoperită, etc.).
  • Asigură-te că toți invitații vor putea sta la umbră, dacă de exemplu ceremonia va avea loc pe plajă sau petrecerea are loc pe timp de zi într-un spațiu deschis.
  • Nu opta pentru o rochie de mireasă foarte grea sau în care te-ai putea deplasa mai dificil.

Invitațiile pentru o nuntă la mare

În mod firesc, vei anunța locația nunții prin intermediul invitației, însă ideal ar fi ca și invitația în sine să fie decorată cu elemente marine și orice îți mai trece prin cap și are legătură cu marea. Ca de exemplu: un sigiliu al plicului în formă de scoică, sau puțin nisip și o scoică puse în plic. Exista o mulțime de modele pe internet, cu siguranță vei avea de unde să te inspiri.

P.S: Este important de specificat în textul invitației și locul exact în care va avea loc ceremonia/petrecerea de nuntă, pentru că este posibil ca în cazul în care nu precizezi că una dintre acestea va avea loc pe plajă, unii dintre invitați să vină încălțați/îmbrăcați necorespunzător.

Ia în calcul încă de la început și aspectul cazării invitaților la mare, deoarece în mod evident cei mai mulți dintre aceștia vor petrece noaptea acolo.

Elemente de decor potrivite unei nunți pe plajă

O nuntă la malul mării îți va oferi oportunitatea de a te juca foarte mult cu elementele de decor, mai ales că aici vei putea folosi o mulțime de detalii unice, care nu merg utilizate în alte locuri.

Nunta pe plajă este locul ideal pentru a folosi culori precum albul, albastrul (în diferitele sale nuanțe – bleumarin, turcoaz, albastru deschis), dar și bejul sau griul.

Ghirlandele cu scoici și melci, elementele de decor cu plasă pescărească, iarba de pampas, hamacul în stil boho, scaunele din lemn deschis la culoare, nodurile pescărești, vesela și aranjamente în stil marinăresc, plăcile de surf pe post de decorațiuni sau indicatoare, frunzele de palmieri – acestea sunt doar câteva idei de care te-ai putea folosi atunci când vine vorba de toate decorațiunile utilizate în cadrul unei nunți pe plajă.

Meniul pentru nunta la malul mării 

Aici, spectacolul poate fi și mai grandios și asta pentru că te vei afla chiar la malul mării, așadar în ceea ce privește peștele, fructele de mare și alte bunătăți specifice zonei – acestea nu au cum să lipsească din meniu.

În cazul în care nunta ta are loc la Marea Neagră, nu uita de midiile preparate în variate feluri, de calcan, de zargan, de lufar, chefal sau rapane – oricare dintre acestea s-ar putea regăsi într-o formă sau alta în meniul tău de nuntă. Să nu uităm nici de delicioasele icre.

Nici ideea unui bar cu cocktailuri exotice, amenajat pe plajă, nu sună rău. Iar la capitolul tort, este de la sine înțeles că poți opta pentru un tort decorat cu scoici, stele de mare și alte elemente specifice. Acestea pot fi realizate din pastă de zahăr sau chiar și naturale, atâta vreme cât alegi niște scoici de dimensiuni mari, care pot fi puse deoparte ușor înainte de servirea desertului.

Alte idei potrivite pentru o nuntă pe plajă

Sigur că nunta într-o asemenea locație superbă nu trebuie să se limiteze numai la meniu și elementele de decor. Poți merge și mai departe de atât, cu o mulțime de idei inspirate, precum:

  • O intrare memorabilă în scenă – mirele și mireasa pot veni la ceremonie cu barca, mai ales dacă în apropierea locului în care va avea loc evenimentul există și un ponton.
  • Un corner cu papucei pentru invitații care au venit încălțați necorespunzător – poate fi o altă idee, pentru că mai mult ca sigur vor exista invitați care vor regreta că au ales pantofii de ocazie pentru nunta ta, dacă petrecerea are loc pe plajă.
  • Mărturiile de nuntă cu motive nautice sau decorate cu elemente marine – cu siguranță vor fi apreciate de invitați, mai ales că le vor aduce aminte de petrecerea voastră de la malul mării.

Tu cum ai vedea o nuntă pe plajă? Lasă-ne răspunsul în comentarii.

Fotografie realizată de Micu Daniel