Vei avea nunta în această vară și încă nu te-ai decis cum la idei de buchete de mireasă? Din fericire vei avea de ales dintr-o mulțime de idei, deoarece și în acest sezon sunt la mare căutare o serie de propuneri inedite, culori vibrante, însă și flori clasice.

Descoperă în cele ce urmează Idei de buchete de mireasă în materie de flori pentru buchetele de vară, cu un anumit tip de floare dominantă, completată sau asortată și cu alte flori, frunze și elemente potrivite.

Idei de buchete de mireasă. Margaretele – puritate, inocență, simplitate

Dacă nunta ta are loc pe timp de vară, iar tematica evenimentului este una relaxată, eventual cu petrecere în grădină și ținute mai puțin sofisticate, margaretele pot fi o alegere extrem de potrivită pentru buchetul miresei. Margaretele exprimă simplitate, finețe și frumos fără să ne ducă însă cu gândul la sofisticat sau poate chiar excentric – iar dacă ai în plan să organizezi o nuntă în această manieră, pot fi alegerea ideală!

Lavanda – nuanțe superbe de mov, combinate cu un parfum fascinant 

Pe lângă faptul că lavanda poate adăuga un strop de culoare unei ținute uni, vine la pachet cu un miros inconfundabil de frumos. Poți opta pentru un buchet organic de lavandă, poate chiar unul pregătit direct de tine sau poți combina această floare superbă cu elemente de verdeață, grâu – pentru un aspect la fel de natural, de „proaspăt cules de pe câmp”.

Idei de buchete de mireasă. Delphinium – o floare mai puțin comună, însă deosebit de frumoasă și potrivită chiar și în buchetele de mireasă.

Forma sa alungită, de lumânare, o face să fie adeseori evitată în astfel de aranjamente, pentru că oferă poate prea mult volum unui buchet, însă realitatea este că dacă apelezi la profesioniști, aceștia vor putea include delphinium în buchetul tău într-o manieră potrivită. Ca idei de buchete de mireasă, gladiolele au oarecum aceeași formă alungită, poate chiar mai lungă, însă, la fel, sunt foarte potrivite într-un buchet de mireasă a cărei nuntă are loc în sezonul estival.

Hortensia – o floare în multe nuanțe, atât culori vibrante, cât și pasteluri și chiar degradeuri, care însă este mai sensibilă la căldură. 

Dacă ai decis ca buchetul tău de mireasă să conțină hortensii, fie în proporție de 100%, fie într-un mix monocrom alături de trandafiri, floare de hârtie albă, floarea miresei sau în alte combinații, asigură-te că florile sunt depozitate într-un loc răcoros și că au suficientă apă. Spre deosebire de alte tipuri de flori, aspectul hortensiei se poate deteriora mai repede dacă este expusă la soarele fierbinte, căldură și nu are apă.

Idei de buchete de mireasă. Liatris, cunoscută și sub denumire de steaua strălucitoare sau floarea care înflorește invers, este, de asemenea, destul de prezentă în buchetele mireselor care au nunta vara.

Ca și în cazul delphinium sau a gladiolelor, și liatris are o formă alungită, respectiv o tulpină lungă și o formă aparte a florilor.

Floarea soarelui, nelipsită pe timp de vară și, în mod evident, foarte potrivită acestui anotimp. 

Aspectul este unul wow ca idei de buchete de mireasă, mai ales că dimensiunea acestor flori este una voluminoasă, iar culoarea atât de vie nu are cum să nu treacă neobservată. Avantajul este și faptul că se găsesc destul de ușor, iar prețul este unul mai mic în comparație cu al altor tipuri de flori mai pretențioase.

Idei de buchete de mireasă. Trandafirii rămân, la rândul lor, nelipsiți din buchetele de mireasă ale anului 2022, mai ales că reprezintă niște flori extrem de versatile și care pot alcătui combinații superbe împreună cu multe alte feluri de plante. 

În buchetele cu nuanțe pastel, în buchetele asezonate cu foarte multă verdeață, chiar și în unele buchete cu flori exotice – trandafirii își găsesc locul într-un mod aproape uimitor de natural.

Bujorii, atât de așteptați chiar de la începutul lunii mai, însă solicitați pentru buchetele de mireasă și pe timp de vară, reprezintă o variantă de flori cu un aspect și un miros atât de frumos și de boem, încât parcă ar putea alcătui buchetul fără nimic altceva pe lângă.

Bujorii albi pentru un buchet simplu, într-o singură culoare, însă voluminos, bujorii roz pal pentru un buchet romantic, însă și bujorii roz aprins pentru miresele care își doresc o pată de culoare în buchet – toate aceste variante îți vor sta la dispoziție mai ales dacă ți faci nunta în luna mai sau poate chiar început de iunie, ca idei de buchete de mireasă.

Desigur, în ultima perioadă au apărut și variante de bujori galbeni sau chiar portocalii – așadar vei avea de unde alege dacă adori aceste flori minunate.

Orhideele, în continuare la mare căutare și în 2022, în special pentru buchetele all white (phalaenopsis), respectiv pentru miresele cu rochii mai elegante sau un decor de nuntă mai sofisticat.

Orhideele sunt, de altfel, o alegere excelentă pentru orice sezon, însă sunt ceva mai ușor de găsit în timpul verii. Acestea sunt niște flori care oferă consistență și volum buchetului de mireasă.

Idei de buchete de mireasă. Floarea de hârtie, care înflorește pe timp de vară și este mereu prezentă pe insulele grecești 

Această floare este o adevărată încântare pentru ochiul uman și o categorică pată de culoare într-un buchet de mireasă mai puțin comun.

Există floare de hârtie și în nuanțe albe sau ușor gălbui, însă dacă vrei ca ea să fie observată într-un mod cert, alege-o pe cea în nuanțe de roz aprins. Va fi bine pusă în valoare de frunze în nuanțe de verde aprins. De trecut la idei de buchete de mireasă

Scabiosa japonica, cunoscută și sub denumirea de Pincushion Flower, este o altă propunere a specialiștilor pentru miresele care și-au programat nunta în timpul verii.

Deși nu este o specie de floare atât de familiară și este cunoscută ca fiind o floare de grădină, culorile sale frumoase și aspectul o fac să se integreze perfect într-un aranjament cu alte flori de câmp sau în nuanțe similare.

Este o floare potrivită mai ales pentru buchetele mireselor care au o nuntă cu tematică rustică, poate o rochie în stil boho, country, o petrecere de nuntă organizată în hambar, etc.

Idei de buchete de mireasă. Lisianthus, floarea care mai poartă și denumirea de eustoma, se găsește în mai multe variante de culori, majoritatea pastelate: roz deschis, mov, alb-crem, alb cu mov pe margini. 

Lisianthus este o floare delicată, care are nevoie de asemenea de temperaturi răcoroase și apă multă pentru a rezista, însă este extrem de prezentă în compoziția mai multor tipuri de buchete de mireasă, inclusiv cele simple albe, cele cu nuanțe boeme de pastel sau buchetelor care au nevoie de și mai mult volum. O singură tulpină de lisianthus poate avea mai multe flori, la înălțimi diferite  – așadar poate reprezenta un plus de densitate pentru buchetul tău de nuntă. De trecut la idei de buchete de mireasă

Crinul – alb, roz, galben sau portocaliu, nelipsit în continuare din buchetele de mireasă ale sezonului 2022. 

În general, crinii sunt folosiți pentru buchetele care vor să exprime mai multă eleganță, rafinament, dar și pentru buchetele cu mai mult volum, tocmai pentru că sunt niște flori mari, imposibil de neobservat. Poți alege crinii albi – dacă ai un decor all white, însă poți opta și pentru crini roz, portocalii sau galbeni, dacă nunta ta are un decor colorat, poate exotic.

Lângă crini merg așezate și anumite tipuri de trandafiri, dar și lisianthus, dacă vrei ca buchetul tău de mireasă să aibă note mai romantice.

Tu ce idei de buchete de mireasă ai? Lasă-ne răspunsul în comentarii.