Urmează să ai nunta în acest an, însă nu te-ai pus încă la curent cu tot ceea ce ține de culori în tendințe și alte trenduri legate de nunțile lui 2022?

Găsești mai jos cinci propuneri de culori în tendințe aflate la mare căutare în 2022 în ceea ce privește decorurile, elementele florale și chiar și hainele sau accesoriile de nuntă, iar ție nu-ți mai rămâne decât să o alegi pe cea potrivită stilului tău și sezonului în care are loc evenimentul.

Pastelurile, culorile neutre, dar și nuanțele pământii se află în tendințe, însă la fel de esențial este să știi și cum anume să le pui în valoare, astfel încât decorul tău de nuntă să arate excepțional.

Iată care sunt cele mai în vogă cinci culori pentru nunțile anului 2022:

Culori în tendințe. Galbenul revine

Galbenul, această culoare caldă asociată cu lumina, cu energia și cu fericirea este în trendințe în 2022 și poate fi folosită în cele mai variate combinații, dar și în cele mai surprinzătoare nuanțe.

În mod special dacă te afli în căutarea unei palete de culori plină de viață, poți face această alegere veselă, deoarece începând cu tonurile de unt, cele de muștar și până la galbenul cel mai intens sau chiar galbenul ars – toate vor fi prezente în acest sezon.

Totodată, galbenul mai are și avantajul că poate fi folosit ca un ton secundar destul de ușor, iar rezultatul este acela de a schimba radical felul în care este percepută și prezentată culoarea principală.

Albastrul deschis (sau light blue, așa cum mai este cunoscut ca și denumire de nuanță)

În general, nuanțele de albastru deschis sunt asociate cu sentimentul de liniște, de pace, de împlinire și de seninătate. Spre deosebire de anii trecuți, în acest sezon de culori în tendințe vom întâlni nuanțe de albastru ceva mai deschise (nu se va mai folosi neapărat tonuri de safir, ca în anii precedenți).

Începând cu flori precum hortensiile în aceste nuanțe și până la rochiile domnișoarelor de onoare sau vesela de pe mese – albastrul acesta copilăros va fi invitat la multe dintre nunțile lui 2022.

Acesta va fi binevenit și în cadrul aranjamentelor florale de pe mese, dar și în compoziția cromatică a pereților florali sau chiar a invitaților de nuntă. Iar dacă vrei să te bucuri și mai mult de aceste nuanțe poți purta o fundă în talie, sandale în aceste culori sau orice altceva – știm cu toții că acel „ceva albastru” aduce noroc dacă este purtat de mireasă la nuntă, nu-i așa?

Culori în tendințe. Verdele și diferitele sale nuanțe vânate în 2022 

Nelipsit din paleta de culori potrivită unei nunți moderne, verdele își face simțită prezența și în acest an, însă nu neapărat în tonuri foarte electrice sau aprinse, ci mai degrabă cu un rol ușor temperat.

Verdele reprezintă apropierea de natură în cea mai pură formă, reprezintă echilibrul, însă și renașterea, revenirea la viață, reînnoirea naturii. Este perceput totodată și ca o culoare-simbol a fertilității dar și a sănătății și, în linii generale, nu sunt multe nunțile care nu au această culoare prezentă în decor, sub o formă sau alta.

În 2022 vom întâlni verde în culori în tendințe tonuri mai deschise, mai aerisite – precum verdele mentă, verdele salvie, dar și ca excepție verdele smarald (de altfel în tendințe și în ceea ce privește inelele de logodnă din acest an). Nu uita de frunzele de eucalipt, ramurile de măslin sau ferigile prezente în decorurile nunților din 2022. Le poți folosi ca sursă de inspirație atât pentru aranjamentele florale de pe masă, cât și pentru buchetul miresei sau, de ce nu, chiar și pentru detaliile printate pe elementele de papetărie (invitații, place card-uri, guest list, etc).

Rozul piersică reînvie și face echipă bună alături de culoarea anului – Very Peri

Cine s-ar fi gândit până acum că două astfel de nuanțe vibrante ar putea merge atât de bine împreună, fiind culori în tendințe? Și iată că rozul piersică și culoarea anului 2022 se potrivesc și în materie de decoruri de nunți și transmit împreună vitalitate, energie și bucurie. Tu ai avea curaj să le folosești în această combinație?

Desigur, dacă-ți dorești să asociezi rozul piersică alături de nuanțe ceva mai cuminți, poți merge către alăturarea acestei culori cu verdele mentă. Și această combinație este ideală pentru nunțile de primăvară, dar și pentru nunțile boeme de vară, mai ales dacă acestea au loc într-un spațiu deschis și înconjurat de verdeață.

Culori în tendințe. Tonurile pământii se păstrează în tendințe, însă vin în acest an la pachet cu amestecuri de culori ceva mai închise 

Chiar dacă tonurile pământii au fost la mare căutare și în sezoanele trecute, nunțile din anul 2022 rămân prinse de aceste nuanțe: bej, nude, dusty rose, ruginiu, alb soft – toate se păstrează și fac parte din decoruri boho, romantice, boeme.

Toată această paletă de nuanțe pare să se păstreze la modă pentru că reprezintă oarecum dorința oamenilor de a se apropia tot mai mult de natură, care le-a lipsit atât de mult în vremurile de pandemie și în mod special în perioadele de lockdown.

Este de așteptat însă ca nuanțele mai închise la culoare să fie alese pentru aranjamentele care includ și tonuri pământii – și aceasta ar putea fi o tendință nouă, care merge de minune pentru nunțile de vară târzie sau de toamnă. Le vei găsi în combinații alături de kaki, bej și diferite tonuri de maro, nuanțe de bronz combinate cu fildeș – toate cu un aspect de deșert, de apus călduros.

Ție ce culori în tendințe îți plac? Lasă-ne răspunsul în comentarii.