Machiajul de mireasa este extrem de imporant, deoarece subliniaza trăsăturile tale naturale. Însă, din păcate, dacă nu e bine realizat, îți poate încărca tenul și te poate face să pari foarte diferită, și nu în sensul pozitiv al cuvântului. 🙂

Cu siguranță îți dorești să strălucești în ziua nunții, mai ales că vei face și fotografii și vei avea amintiri ce vor dura o viață, însă trebuie să alegi un machiaj care să te reprezinte, nu unul intens, doar pentru a ieși în evidență.

Spre exemplu, dacă, de obicei, nu te machiezi, adoptă un look natural deoarece scopul make-up-ului nu este de a te transforma în altcineva, ci de a arăta ca tine, dar într-o variantă mai fresh.

Iată care sunt cele mai des întâlnite greșeli privind machiajul de mireasa pe care trebuie să le eviți:

1. Nu sări peste proba de machiaj

Este obligatoriu să faci o probă cu câteva luni înainte de nuntă pentru vedea dacă make-up artistul pe care l-ai ales ți se potrivește și dacă aveți aceleași concepții despre cum ar trebui să arate machiajul final. Dacă ești dezamagită, ai timp la dispoziție pentru a te reorienta către un alt stil sau un alt profesionist.

2. Nu încerca ceva nou

Ziua nunții nu este cel mai potrivit prilej pentru a experimenta. Dacă nu ești obișnuită să te machiezi puternic sau să porți anumite produse (gene false, ruj puternic, contouring, etc.), nu face acest lucru în ziua nunții. Cel mai bine e să alegi niște produse și un tip de machiaj care știi că ți se potrivesc și te simți confortabil cu ele.

3.  Nu folosi nuanțe de negru

Cel mai bine ar fi să eviți machiajul de mireasa prea încărcat al ochilor, cum ar fi smokey eyes în nuanțe de negru, deoarece întunecă privirea și înăsprește trăsăturile.

În afară de mascara și tuș, nu e recomandat să folosești negru, iar dacă îți dorești smokey eyes, poți încerca cu nuanțe de maro, auriu, tonuri de gri, mov sau chiar verde.

Fotografie realizată de Artan Media

4.  Folosește produse de machiaj rezistente la apă

Nu doar mascara, ci toate produsele folosite în ziua nunții trebuie să fie waterproof, de la fond de ten, la creion de ochi, tuș și ruj. Lacrimile sunt aproape inevitabile în ziua nunții și în plus, există posibilitatea să transpiri, așa că dacă produsele nu sunt rezistente la apă, riști ca machiajul să ți se scurgă de pe față.

5. Alege cu grijă nuanța fondului de ten

Una dintre cele mai frecvente greșeli în machiajul de mireasă este alegerea unei nuanțe nepotrivite de fond de ten. De cele mai multe ori este ales un fond de ten mai închis cu o nuanță-două și dacă mai este aplicat și în cantitate mare, tenul va arăta încărcat și rezultatul va fi unul artificial. E bine ca atunci când faci proba de machiaj să observi nuanța fondului de ten și afară, nu doar în casă, la lumină artificială.

6. Nu copia machiajele din reviste

Nu întotdeauna ceea ce vezi în pictorialele de beauty din reviste ți se potrivește. Cel mai bine e să alegi machiajul de mireasa ce te pune cel mai bine în valoare, care să îți sublinieze frumusețea în mod natural.

Chiar dacă vrei să fii machiată ca o anume vedetă, trebuie să ţii cont că tipul de machiaj care o avantajează pe ea, ție îţi poate scoate în evidenţă imperfecţiunile.

O altă greşeală de machiaj este să ţii cont de tendinţe, nu de trăsăturile feței. Cel mai bine este să alegi un machiaj care ţi se potriveşte și un stil cât mai clasic deoarece fotografiile de la eveniment le vei admira o viață întreagă si nu vrei să apari în album cu niște alegeri neinspirate, doar pentru că erau la modă.

Fotografie realizată de Andrei Dumitrache

7. Nu-ți pune în evidență toate trăsăturile feței

Chiar dacă obișnuiești să te machiezi intens, în ziua nunții nu pune în evidență și buzele și ochii. Fie alegi niste farduri mai puternice și un machiaj al ochilor elaborat, fie un ruj intens.

De asemenea, nu exagera cu blush-ul pe pomeți, deoarece din cauza emoțiilor și a căldurii e posibil să te mai înrosești și apoi riști să ai obrajii prea colorați.

8. Alege rujul în locul gloss-ului

Renunță la gloss pentru ziua nunții deoarece este lipicios și riști ca suvițele de păr să ți se lipească de buze sau să ți se scurgă dacă temperaturile sunt mai mari. Cel mai bine e să alegi un ruj cu o textură mată, dar în acelați timp cremos, ca buzele să nu pară uscate.

9. Finisează machiajul cu pudră

Chiar dacă de obicei nu folosești pudra, e recomandat ca în ziua cea maare să aplici un strat fin pe toată fața pentru fixarea machiajului. Fără pudră, riști ca tenul tău să lucească inestetic în poze din cauza excesului de sebum sau a produselor lichide care reflectă lumina, precum fondul de ten.

De asemenea, pudra fixează fondul de ten și anticearcănul pentru a nu se strânge în ridurile și liniile fine de pe față.

Fotografie realizată de Anghel Brothers

10. Ia cu tine trusa de machiaj

Chiar dacă make-up artistul te va asigura că poți sta fără grijă pentru că machiajul de mireasa va rezista întreaga zi, nu face greșeala de a pleca spre marele eveniment fără o trusă cu produse pentru retuş. Indiferent cât de bine și de rezistent arată machiajul la început, nu va mai părea atât de proaspat după câteva ore, deoarece e posibil să transpiri după ce dansezi sau să plângi din cauza emoțiilor.

Din trusă nu trebuie să lipsească fondul de ten, pudra, rujul, balsamul de buze, demachiantul, sevețelele umede și orice produse pe care le folosești în mod obișnuit pentru a retușa machiajul.

***

Machiajul de mireasa din ziua nunții trebuie să te reprezinte și să îți păstreze stilul cu care cunoscuții tăi sunt obisnuiți, nu trebuie să faci experimente de machiaj în această zi importantă.

Orice ar fi, nu uita să zâmbești! Zâmbetul luminează trăsăturile și te face să fii și mai frumoasă. 😀 Iar dacă ți-a plăcut acest articol, iată și câteva sfaturi suplimentare pentru a avea un machiaj reușit.