Vrei să te apuci să schițezi o listă de furnizori de nuntă, însă nu știi exact de unde să începi? Planificarea unei nunți poate reprezenta un factor de stres destul de semnificativ pentru cei doi viitori însurăței, deoarece organizarea unui astfel de eveniment presupune foarte multe puncte de bifat.

Cu toate acestea, cei mai mulți au tendința să uite ce-și doresc cu adevărat de la această zi importantă, organizând totul mai degrabă după trenduri, așteptările și sugestiile celorlalți, pentru că „așa se face”…însă, în definitiv, este important să vă axați pe ceea ce vă reprezintă.

Așadar, înainte de a alcătui o listă de furnizori de nuntă (listă pe care o vei regăsi și în cele ce urmează), nu uita să stai de vorbă cu partenerul pentru a stabili exact câte dintre aceste servicii vă sunt cu adevărat necesare, care este bugetul în care vă încadrați, stilul și dimensiunea evenimentului vostru și alte detalii importante.

Iată care sunt principalii furnizori de nuntă pentru organizarea și desfășurarea unei nunți:

Wedding planner-ul

Acea persoană care se poate ocupa de aproape tot ce înseamnă organizarea evenimentului tău, dacă simți că situația te depășește sau dacă vrei ca planificarea să fie lăsată în mâinile cuiva care se pricepe de minune la asta.

Desigur, este recomandat să alegi pe cineva cu experiență în domeniu și să iei în considerare și costurile extra pe care le presupune acest serviciu.

Furnizori de nuntă. Locația ceremoniei religioase și oficianții acesteia 

Chiar dacă nu se încadrează neapărat în lista de furnizori de nuntă, biserica în care va avea loc ceremonia ta religioasă, respectiv preotul ceremoniei trebuie stabilite din timp împreună cu partenerul. Ora ceremoniei trebuie confirmată cu preotul bisericii, alături de celelalte formalități necesare.

Locația petrecerii de nuntă 

Un alt aspect important în organizarea unei petreceri de nuntă este stabilirea locației perfecte. Și în acest caz, cele mai bune decizii se vor lua în echipă, alături de partener, iar vizionarea restaurantelor și consultarea ofertelor și pachetelor de servicii nu este o muncă ușoară.

Furnizori de nuntă. Furnizorul decorațiunilor florale 

În cele mai multe dintre cazuri, de decorațiunile florale de pe mese, de florile de la biserică și de buchetul miresei se va ocupa o persoană specializată, deoarece aceasta știe cel mai bine ce înseamnă aranjamente florale reușite, întreținerea, transportul și amplasarea lor. .

Există firme care se ocupă atât de aranjamente florale, cat și de candy bar, alte elemente de decor, închirieri mobilier, elemente de papetărie, însă îți recomandăm ca în cazul în care alegi astfel de furnizori de nuntă să te asiguri că are cele mai bune review-uri, dar și un portofoliu cu fotografii realizate la evenimentele anterioare.

Fotograful/cameramanul de nuntă

Oamenii care se ocupă de foto/video la nunta ta reprezintă, din nou, un alt element foarte important, pentru că munca lor îți va aduce aminte cu drag de unul dintre cele mai importante evenimente din viață. De aceea, la fel ca și în cazul altor servicii, este indicat să alegi pe cineva cu experiență și cu un portofoliu generos.

Furnizori de nuntă. Servicii de catering în cazul în care închirierea locației nu include și acest serviciu  

Dacă nunta ta are loc într-o locație atipică, iar închirierea acestui spațiu nu presupune și clasicul meniu de nuntă inclus, trebuie să iei în calcul și contractarea unei firme de catering.

Desigur, în cele mai multe dintre cazuri, meniul este inclus în chiria locației.

Furnizorul de dulciuri: candy bar, tort, lemonade bar, donut wall, eventuale mărturii dulci 

Este posibil să fie nevoie să contractezi și acest serviciu, mai ales dacă dulciurile nu sunt incluse în meniul prestabilit la locație. Deoarece este vorba despre alimente preparate, este indicat să alegi furnizori de nuntă de încredere, cu recomandări.

Furnizori pentru închirierea altor elemente de decor/mobilier (scaune, mese, etc) 

S-ar putea ca scaunele sau alte piese de mobilier regăsite la restaurant să nu fie pe placul tău sau pur și simplu să-ți dorești să decorezi locul într-o manieră diferită. În acest caz, ia în calcul firmele care închiriază mobilier pentru evenimente.

Furnizori de nuntă. DJ/Trupă 

Muzica poate fi cheia unui eveniment reușit, prin urmare e foarte important să alegi pe cineva cu care rezonezi și care se poate plia pe gusturile și cerințele tale. Discută în detaliu toate aceste aspecte cu persoanele pentru care optezi pentru partea de entertainment.

Transportul și cazarea invitaților, atunci când situația o impune

Acesta este un alt aspect care trebuie luat în calcul în cazul în care nunta ta are loc în afara orașului, într-o locație mai greu accesibilă sau dacă sunt foarte mulți oaspeți care vin din străinătate sau din alte orașe.

Cazarea invitaților care vin de departe pentru a participa la nuntă poate fi necesară, așadar nu uita să discuți despre acest aspect cu partenerul, pentru a vă asigura că invitații voștri sunt primiți așa cum se cuvine.

Furnizori de nuntă. Servicii de coafor și machiaj 

Cel mai probabil vei avea nevoie, în calitate de mireasă, de o programare pentru o ședință de make-up și coafat. Deși există cazuri în care miresele se ocupă personal de machiajul din ziua nunții, dacă știi că nu obișnuiești să te machiezi frecvent sau pur și simplu nu cunoști regulile de bază ale machiajului, ar fi indicat să apelezi la serviciile unui profesionist.

Îți recomandăm să alegi pe cineva care-ți poate asigura și o probă înainte de eveniment, pentru a avea certitudinea că ai ales persoana potrivită.

Servicii de print/papetărie pentru elementele necesare la nuntă: invitații, place card-uri, guest list, meniu

Acesta este printre acei furnizori de nuntă pe care va trebui să-i reperezi chiar de la începutul organizării evenimentului, pentru că va trebui să comanzi invitațiile de nuntă.

În general, celelalte elemente de papetărie se fac în aceeași tematică/notă cu invitațiile, însă nu vorbim despre o regulă. Iar dacă invitațiile tale vor ieși fix așa cum te-ai așteptat, vei ști că e ok să mergi mai departe cu același furnizor și pentru restul elementelor de papetărie.

Ținutele mirilor 

Desigur, un aspect deloc de neglijat – ținutele voastre. Rochia de mireasă și costumul de mire au locul lor de onoare în lista cu prioritățile pentru nuntă deoarece veți fi în centrul atenției și pentru că trebuie să arătați așa cum ați visat.

Tu cum îți găsești acei furnizori de nuntă potriviți? Lasă-ne răspunsul în comentarii.