Bat clopotele de nuntă, iar tu încă nu ai luat o decizie cu privire la rochia de mireasă? Ai vrea să fie potrivită perfect măsurilor tale, însă în același timp simți că nu merită să faci o investiție mult prea mare pentru un articol pe care-l vei îmbrăca doar câteva ore?

Sunt multe întrebări pe care ai putea să ți le pui înainte să decizi care este rochia de mireasă potrivită și mai ales care este locul din care o vei lua, însă fiecare variantă pe care o ai are argumentele sale pro și contra.

Le discutăm punctual mai jos, astfel încât să te ajute să-ți dai seama ce tip de rochie de mireasă te va avantaja mai mult să alegi: cea cumpărată sau cea închiriată?

Avantajele pentru rochia de mireasă închiriată

Există o mulțime de motive pentru care ai putea alege ca în ziua nunții tale să porți o rochie de mireasă închiriată și, contrar așteptărilor, acestea nu se limitează numai la partea financiară.

Din acest punct de vedere, situația va fi mai puțin costisitoare decât dacă ți-ai face o rochie de mireasă pe comandă sau decât dacă ai cumpăra-o de-a gata. Totuși, a alege rochia de mireasă închiriată poate să însemne și că iubești foarte mult natura și că-ți place să reciclezi, să dai o nouă șansă unor lucruri care au mai fost îmbrăcate în trecut.

Poți opta pentru un model vintage, poate o rochie de mireasă a unei case de modă care nu mai produce respectivul model în prezent – ceea ce, din nou, poate fi un avantaj, cu toate că rochiile de mireasă create de designer au prețuri destul de ridicate.

Mai mult, o rochie de mireasă închiriată presupune și faptul că nu vei mai avea grija depozitării acesteia după terminarea evenimentului tău. O rochie de mireasă păstrată corespunzător implică și un spațiu generos alocat în dulap, iar dacă nu dispui de asta și nu-ți place să strângi acasă lucruri pe care știi că nu le vei mai îmbrăca, tocmai ai găsit un nou argument pro.

HINT: Pentru că este o practică din ce în ce mai des întâlnită, vei observa că există deja multe site-uri și magazine de unde îți poți închiria rochia de mireasă, unele chiar cu prețuri foarte rezonabile.

Dezavantajele rochiei de mireasă închiriată

Evident, această alternativă vine și cu părțile sale mai puțin plăcute pentru unele dintre mirese.

De exemplu, dacă privești rochia de mireasă prin prisma semnificației ei sentimentale și știi că te vei atașa de ea și o vei asocia cu ziua nunții, este posibil să nu fii atât de încântată că va trebui să o returnezi.

În plus, pentru că nu va fi proprietatea ta, ci doar un obiect închiriat, s-ar putea să devii foarte stresată să nu produci vreo stricăciune – ruptură, pată care nu se mai ia, etc.

Un alt dezavantaj al rochiilor de mireasă închiriate este acela că nu vor fi făcute exact pe măsurile tale, ceea ce înseamnă că deși poate găsești un model care te încântă fantastic, la probă să constanți că măsura nu este ce trebuie sau că nu pot fi făcute anumite ajustări.

Dacă te numeri printre acele mirese care visează cu ochii deschiși să păstreze rochia de la nuntă pentru a o oferi ulterior fiicei sau nepoatei, nici din acest punct de vedere rochia închiriată nu va fi cea mai potrivită alternativă pentru tine, deoarece nu vei putea, cel mai probabil, să o păstrezi.

Avantajele pentru rochia de mireasă cumpărată

Ai decis clar și răspicat că aceasta este cea mai bună variantă pentru tine și ai vrea să pornești vânătoarea pentru rochia ideală? Sau încă simți că mai ai nevoie de o serie de argumente care să te convingă că trebuie să-ți cumperi rochia de mireasă?

Unul dintre principalele motive pentru care ți-ai cumpăra o rochie de mireasă nouă (sau pentru care ți-ai face rochia de mireasă la un atelier de croitorie) este faptul că aceasta va fi croită/ajustată pe măsura ta. Și nu oricum, ci la o precizie destul de înaltă, așa cum ar trebui să fie  făcută orice rochie de mireasă nou cumpărată.

Mai mult, va fi posibil să-i faci oricâte ajustări va fi nevoie, chiar și cu o scurtă perioadă înainte de nuntă.

Există o paletă nelimitată de modele noi de rochii de mireasă, iar magazinele din care ți-o poți achiziționa sunt, la fel, nenumărate. Dacă ești o împătimită a modei, te poți bucura de cele mai frumoase creații ale caselor de modă cunoscute, iar dacă ai în minte modelul ideal, poți apela la un croitor talentat pentru a-ți crea rochia de mireasă la care visezi din copilărie.

Dezavantajele rochiei de mireasă cumpărată

Principalul dezavantaj al unei rochii de mireasă luată direct din magazin este prețul destul de ridicat. Rochia de mireasă nouă și de calitate nu are cum să coste mai puțin de câteva mii de lei, iar acest aspect poate cântări destul de mult în decizia ta de a alege sursa rochiei.

Un alt dezavantaj este faptul că după nuntă, va trebui să o dai la curățat și să o depozitezi într-un loc potrivit. Dacă te confrunți cu lipsa de spațiu, depozitarea acesteia va fi problematică, însă există și varianta să o vinzi (asta, desigur, dacă nu vrei să o păstrezi pentru valoarea ei sentimentală).

În concluzie, rochia de mireasă perfectă va fi aceea care se va potrivi cel mai bine așteptărilor și bugetului tău, indiferent că este închiriată sau cumpărată și totodată aceea în care te vei simți de minune. Pentru că, în definitiv, rochia de mireasă te va face să fii în centrul atenției într-una dintre cele mai importante zile din viața ta. Îți ținem pumnii să o găsești pe cea care te reprezintă din toate punctele de vedere!

Tu ce preferi pentru rochia de mireasă? Lasă-ne răspunsul în comentarii.

Fotografie realizata de Mihai Roman.