Nu există o viitoare mireasă care să nu-și dorească o organizare ca la carte pentru ziua nunții sale. Planificarea unuia dintre cele mai importante evenimente din viața ta vine la pachet cu foarte multe aspecte de bifat, motiv pentru care poate reprezenta totodată, pe lângă entuziasm, și o sursă de greșeli.

Există multe decizii de luat, referitoare la buget, la serviciile pe care le vei avea la nunta ta, un calendar de respectat, rezervări de făcut – așadar o cantitate enormă de informații, printre care se pot strecura și greșeli.

Îți prezentăm în cele ce urmează care sunt cele mai des întâlnite greșeli pe care le pot face viitoarele mirese în ceea ce privește organizarea nunții lor, dar și cum pot fi evitate:

  1. Greșeli la nuntă. Nu își pun dorințele și opiniile pe primul loc

Atunci când iei decizii cu privire la nunta ta și la felul în care urmează să decurgă, e bine să ții cont, întâi de toate, de ceea ce te face fericită și ce-ți place. Lasă părerile celor din jur (desigur, exceptând părerile partenerului) pe un plan secund, deoarece riști să te trezești în ziua evenimentului că ți-ai fi dorit ca anumite aspecte să se prezinte diferit. Așadar, fie că e vorba de locație, de decor, de meniu, practic, de orice este legat de nunta ta, ia în considerare întâi opinia personală.

  1. Își cumpără rochia de mireasă înainte să aleagă data și locația evenimentului

Din graba de a achiziționa ce-ți place sau poate pentru că ai prins o ofertă de nerefuzat, te poți trezi cu greșeli, că ai cumpărat o rochie de mireasă care nu se potrivește neapărat cu locația de petrecere sau cu anotimpul în care va avea loc nunta ta.

De aceea, este indicat ca atunci când pleci să cumperi rochia de mireasă, să ai stabilite aceste două detalii importante, pentru că o rochie decupată, în stil boho-chic, din materiale foarte subțiri și dantelate, poate nu s-ar potrivi tocmai bine într-un decor de iarnă, nu-i așa?

  1. Greșeli la nuntă. Nu iau în calcul serviciile unui wedding planner 

Dacă te încăpățânezi să le rezolvi tu pe toate, ai destule șanse să reușești, însă stresul pe care-l vei resimți poate fi unul destul de mare. Săptămâna de dinaintea nunții este considerată a fi cea mai stresantă perioadă pentru o mireasă – așadar este posibil ca măcar pe ultima sută de metri să simți nevoia de a pasa anumite responsabilități unei persoane specializate.

Dacă vrei să eviți greșeli sau costurile ridicate, poți apela la un wedding planner fie și doar pentru câteva zile. Există astfel de servicii care sunt taxate și pe oră.

  1. Nu iau în considerare cazarea și confortul invitaților care vin din provincie/străinătate 

Fără să vrei neapărat, există posibilitatea să uiți de oaspeții care vin din altă localitate pentru a participa la nunta ta. Totuși, atât timp cât acești invitați și-au anunțat prezența, poți să te interesezi dacă vor avea unde să stea, dacă poți rezerva un spațiu de cazare, etc, astfel încât experiența lor să fie una confortabilă.

De asemenea, ar fi indicat să ai o listă cu persoanele care au nevoie să rămână peste noapte în localitatea în care va avea loc nunta ta și de aici să găsești soluții convenabile pentru toată lumea.

  1. Greșeli la nuntă. Se supun unor diete drastice care le pun sănătatea în pericol 

Da, știm cu toții că o mireasă vrea să arate excepțional în ziua nunții – însă prioritară rămâne sănătatea. Prin urmare, setează-ți un obiectiv real dacă vrei să scapi de câteva kilograme și nu te supune unui regim mult prea strict, care să-ți pună în pericol în vreun fel sănătatea.

Poți începe o dietă echilibrată chiar și cu 6-9-12 luni înaintea evenimentului tău, însă trebuie să iei în considerare, orice ar fi, o alimentație sănătoasă.

  1. Lasă un interval prea mare de timp între slujba religioasă și petrecerea de la restaurant 

Din încercarea de a te încadra perfect în orarul stabilit de tine, este posibil de a face greșeli sau să ai tendința de a lăsa un interval de timp prea mare între cele două evenimente. Astfel, invitații tăi vor avea prea multe ore la dispoziție pentru a se învârti prin oraș, îmbrăcați festiv – ceea ce poate duce și la resimțirea unui mic disconfort.

Calculează din timp, cu tot cu mici marje de eroare, care ar fi programul mai convenabil pentru ziua nunții tale.

  1. Greșeli la nuntă. Nu iau în considerare confortul și masa oamenilor care asigură servicii precum DJ-ul, trupa, fotograful 

Din grabă, s-ar putea să omiți faptul că este elegant ca persoanele care asigură astfel de servicii să aibă la dispoziție o masă cu răcoritoare, minimum un fel de mâncare, etc. Chiar dacă sunt în timpul programului, acești oameni trebuie tratați elegant și este politicos să stabilești cu ei de la început și o eventuală pauză de masă, opțiuni privind felurile de mâncare și alte astfel detalii.

  1. Omit să salute toți invitații prezenți la nuntă 

Desigur, acest proces poate fi unul extrem de solicitant pentru miri. Nu în toate cazurile se mai respectă obiceiul ca mirii, însoțiți de nași, să-și salute oaspeții ajunși în locația de petrecere, la intrare, și să ciocnească un pahar de șampanie.

Cumva, acest lucru poate părea ușor imposibil dacă te gândești că oaspeții nu vor apărea toți în același timp. De aceea, o soluție poate fi o scurtă trecere pe la mese, pentru a-i saluta respectuos pe toți cei care au ales să-ți fie alături în această zi importantă.

  1. Greșeli la nuntă. Au tendința de a folosi elemente de decor în exces

Nu de puține ori se întâmplă ca, din frica de a nu părea prea puțin, să optăm pentru prea mult. Așadar, în ceea ce privește decorul pentru petrecerea ta de nuntă, nu uita că nu întotdeauna ce este mult este și neapărat frumos din punct de vedere estetic.

Aranjamentele florale minimaliste, în câteva tonuri simple, sunt la mare căutare în această perioadă, nu sunt greșeli, așadar nu te lăsa influențată de ideea că mesele tale pot părea prea goale și că trebuie încărcate cu elemente de decor până la refuz.

  1. Nu iau în calcul timpul potrivit pentru ședințele de make-up și coafat sau pentru ședințele foto 

Pentru că ziua nunții vine la pachet și cu un program prestabilit care trebuie, pe cât posibil, să fie respectat, este bine să știi de la început care este timpul pe care trebuie să-l aloci și acestor momente. Altfel, te poți trezi în situația în care să nu mai ai suficient timp la dispoziție pentru coafura ideală sau pentru a duce la bun sfârșit o ședință foto, deoarece nu ai calculat timpul cum trebuie.

Ai grijă să discuți aceste aspecte cu furnizorii tăi de servicii, pentru a ști de la început cum să faci programul și cât timp să iei în calcul pentru fiecare element important.

Tu ce greșeli vrei să eviți la nuntă? Lasă-ne răspunsul în comentarii.