O zi plină de emoții, de gânduri, de entuziasm – așa ar putea fi descrisă ziua dinaintea nunții tale. Gândul că nu ai putea să dormi în noaptea dinaintea nunții îți dă deja bătăi de cap? Stai liniștită, este de înțeles, doar urmează să trăiești una dintre cele mai importante zile din viața ta!

Ce ai putea însă să faci pentru a trece mai ușor peste această zi și pentru a putea să te pregătești așa cum trebuie pentru ziua nunții tale? Ți-am pregătit mai jos câteva sfaturi utile, de care să ții cont în seara de dinaintea nunții:

Savurează o masă sănătoasă în noaptea dinaintea nunții

Cel mai probabil, în ziua nunții nu vei apuca să mănânci cum trebuie. De aceea, este important ca măcar cu o seară înainte să ai o alimentație cât se poate de sănătoasă și care să-ți asigure un minimum necesar de energie pentru ceea ce urmează. Iar când spunem sănătoasă, ne referim la o masă fără alimente grele, produse de tip fast-food, mâncare foarte picantă sau sucuri carbogazoase, care ți-ar putea crea probleme în ziua următoare.

Nu uita ca în ziua dinaintea nunții să bei eventual un smoothie, un fresh de fructe cu legume, să mănânci o salată, poate niște cereale cu iaurt – ceva consistent, însă nu prea greu.

Mulțumește persoanelor care ți-au fost de mare ajutor 

Părinților, domnișoarelor de onoare, prietenilor apropiați care ți-au fost alături și care s-au implicat activ în organizarea nunții tale – le poți adresa mulțumiri în noaptea dinaintea nunții. O poți face printr-un scurt mesaj sau un telefon – va fi un gest apreciat, care îți va da o stare de bine. Astfel vei începe ziua nunții tale cu zâmbetul pe buze și cu un sentiment de gratitudine, pentru tot și toți cei care-ți vor sta alături.

Nu în ultimul rând, mulțumește-i persoanei iubite pentru momentele frumoase de până acum și bucurați-vă împreună pentru faptul că urmează să trăiți unele dintre cele mai minunate clipe din viața voastră.

Lasă telefonul deoparte pentru câteva ore și pune-l pe silențios în noaptea dinaintea nunții

După ce ai transmis mulțumirile și ai încheiat discuțiile cu ultimele detalii referitoare la nuntă, te sfătuim sincer să încerci să lași puțin telefonul deoparte. Chiar dacă-l pui pe silențios sau îl așezi undeva departe, la încărcat (P.S. – nu uita să-l încarci, pentru că sigur vei avea nevoie de baterie a doua zi), este esențial să încerci să te deconectezi pentru o scurtă perioadă de la tot ce înseamnă tehnologie, rețele de socializare, contact cu toată lumea – și să te focusezi pe tine și pe starea ta de liniște.

Pregătește-ți trusa cu produsele de rezervă/pentru situații de urgență

Nu uita în noaptea dinaintea nunții de kit-ul de urgență pe care ar trebui să-l ai la îndemână în ziua nunții. Tot ce înseamnă produse de machiaj de rezervă, plasturi pentru bătături, medicamente pentru situații neplanificate, un ac cu ață, șervețele demachiante, agrafe de păr sau orice simți că ar trebui să mai ai cu tine în această trusă – asigură-te că sunt puse toate într-un loc și că nu trebuie să mai ai această grijă pe cap în dimineața nunții tale.

Pune în mașină tot ce ai nevoie pentru ziua nunții 

După ce ai terminat de pregătit trusa în noaptea dinaintea nunții, pune în mașină toate lucrurile de care ai nevoie în ziua marelui eveniment. Poate o pereche de pantofi cu talpă joasă de rezervă, o umbrelă în cazul în care se anunță ploaie, un sacou pentru momentele mai răcoroase – încearcă să te degajezi și de aceste task-uri cât mai repede, pentru a nu le avea pe cap în ziua cea mare.

Exersează mersul în pantofii de nuntă în noaptea dinaintea nunții

Dacă simți că nu ai testat suficient pantofii pe care urmează să-i porți în ziua nunții tale, poate este timpul să mai exersezi mersul câteva zeci de minute. Te vei obișnui cu ei și mai mult decât atât, vei avea șansa să vezi dacă îți provoacă disconfort în anumite zone. Astfel, de dimineață vei știi unde anume ar fi bine poate să porți niște plasturi de silicon și care ar trebui să fie tipul și dimensiunea acestora.

Uită-te la un film relaxant 

Relaxarea ar trebui să fie prioritatea în noaptea dinaintea nunții și ce poate fi mai bun decât un film de dragoste, poate o comedie romantică, poate un documentar ori un serial amuzant, care să te ajute să te deconectezi, să râzi și să uiți pentru câteva zeci de minute de emoțiile care simți că te copleșesc.

Îți recomandăm să nu te uiți la ceva care te poate agita/speria, pentru că somnul din această noapte este foarte important.

Încearcă să meditezi pentru 5-10 minute sau să faci câteva exerciții de respirație în noaptea dinaintea nunții

Dacă ai practicat vreodată yoga, cu siguranță exercițiile de respirație și meditația nu îți sunt străine, însă dacă nu ai făcut asta niciodată, îți recomandăm să cauți unul sau mai multe tutoriale video scurte cu astfel de tehnici și să încerci să practici exercițiile timp de 5-10 minute. Te vor ajuta să te deconectezi, să te relaxezi, să uiți de grijile care simți că te copleșesc în noaptea dinaintea nunții.

Nu uita de ritualul de înfrumusețare pe timp de seară 

Este indicat ca în noaptea dinaintea nunții să nu renunți la ritualul tău clasic de înfrumusețare pe timp de seară. Nu-ți recomandăm însă să încerci cosmetice/creme/tratamente noi fix în această seară, pentru că nu știi cum va reacționa tenul tău în contact cu ele și cu siguranță nu ai avea nevoie acum de o surpriză neplăcută. Nu uita de hidratare cât cuprinde, de demachiere, de crema de ochi și de crema de corp.

Încearcă să dormi cât mai mult și mai bine 

Somnul de calitate din această noapte poate fi cheia succesului pentru starea ta de spirit din ziua nunții. Chiar dacă pare complicat, pentru că simți că ai atâtea de făcut, încearcă să-ți rezervi minimum 7-8 ore pentru somn – pentru că o mireasă odihnită își va începe ziua nunții așa cum trebuie și va avea energie suficientă pentru tot evenimentul!

Tu ce planuri ai pentru noaptea dinaintea nunții? Lasă-ne răspunsul în comentarii.