Dacă urmează să fii mireasă în viitorul apropiat, cu siguranță te afli în căutarea unui make-up artist priceput sau a unor trucuri pentru machiajul de nuntă care să-ți pună în evidență frumusețea naturală, mai ales că vorbim de o zi în care vei fi în centrul atenției și în care trebuie să te simți cât se poate de bine.

Totuși, pregătirea tenului pentru machiajul de nuntă nu constă numai în priceperea specialistului la care vei apela în ziua nunții sau în mici intervenții și tratamente pe care le poți face pe ultima sută de metri.

Un ten frumos și pregătit pentru un machiaj perfect este întâi de toate un ten sănătos, iar tratarea unor eventuale probleme dermatologic sau anumite intervenții se fac din timp și la recomandarea medicului dermatolog. Iar rutina unei îngrijiri trebuie să fie constantă, pentru ca rezultatul să fie cel pe care-l aștepți.

Iată ce ai putea să faci din timp pentru a-ți pregăti tenul în avans pentru machiajul de nuntă:

Hidratarea optimă – asul din mâneca unui ten sănătos și radiant pentru machiajul de nuntă

Nu degeaba auzim des că se recomandă consumul a 2 litri de apă pe zi, pentru o viață sănătoasă. Aspectul tenului tău depinde foarte mult și de felul în care reușești să-l hidratezi, în primul rând din interior. Prin urmare, dacă știi că nu obișnuiești să bei apă suficientă, setează-ți un obiectiv din a schimba asta.

Consumul potrivit de apă poate estompa ridurile fine, iar pielea își poate recăpăta elasticitatea.

HINT: Dacă uiți să te hidratezi frecvent, te poți folosi de o aplicație care-ți aduce aminte să consumi apă. Pare amuzant într-un fel, însă multe persoane recunosc că un app de acest fel și-a dovedit utilitatea.

Tratarea unor probleme de natură dermatologică, la recomandarea medicului specialist 

Dacă te confrunți cu o serie de probleme dermatologice, precum acneea sau alte afecțiuni, îți recomandăm ferm să nu încerci să le tratezi acasă folosindu-te de sfaturi de pe internet sau ale cunoscuților. Cel mai în măsură să găsească o soluție la problema ta este medicul dermatolog, pe care e bine să-l vizitezi însă cu mai multe luni înaintea nunții.

Astfel, șansele să scapi sau să diminuezi efectele unei probleme dermatologice cresc considerabil pentru machiajul de nuntă

Machiajul de nuntă. Aplicarea produselor cosmetice potrivite tipului tău de ten, indiferent dacă există sau nu probleme 

Chiar dacă nu ai un ten sensibil, nu te-ai confruntat niciodată cu acnee sau cu altă afecțiune, asta nu înseamnă că poți folosi pe tenul tău orice produs văzut în reclame sau disponibil în comerț.

Când alegi o gamă de produse de îngrijire a tenului sau un anumit produs (cremă hidratantă, serum, loțiune), este indicat să ții cont de compoziția sa, de sfaturile producătorului, dar și de recomandările specialistului.

Curățarea tenului cu o loțiune demachiantă (lapte demachiant, apă micelară, etc.) în fiecare zi, indiferent dacă ai purtat sau nu machiaj în ziua respectivă, face de asemenea parte dintr-un ritual de îngrijire corect. Vei fi surprinsă să vezi cât de multe impurități se văd pe o dischetă demachiantă folosită la final de zi, în procesul de curățare a tenului.

Hidratarea cu un produs cosmetic special conceput pentru noapte (care poate are o perioadă de acțiune prelungită, o textură mai grasă, etc.) este un alt aspect de care este recomandat să ții cont. Vei observa diferențele în fiecare dimineață, însă și în acest caz, produsul pe care-l folosești trebuie să fie destinat tipului tău de ten. Altfel, riști să faci mai mult rău pielii. De exemplu, este posibil ca unui ten acneic să nu-i facă prea mult bine o cremă cu o textură foarte grasă.

Mici intervenții invazive, tatuarea sprancenelor, peeling chimic și alte proceduri cosmetice – programate și efectuate din timp 

Dacă ai în plan să apelezi la diferite proceduri de înfrumusețare, tratamente sau alte intervenții până la data nunții, te sfătuim să le faci din timp, pentru ca tenul tău să-și revină pentru machiajul de nuntă.

Știm că sprâncenele proaspăt conturate au o culoare mai intensă, iar zona poate fi ușor inflamată, la fel cum știm și că un peeling chimic trebuie făcut numai într-un salon specializat și din timp, pentru ca tenul să aibă timp să se regenereze.

Așadar, nu uita să apelezi la specialiști și la saloane cu recomandări și să ții cont de perioadele de refacere după aceste intervenții/tratamente.

Machiajul de nuntă. Ore suficiente de odihnă și eliminarea unor factori nocivi precum tutunul și alcoolul 

Unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont atunci când îți dorești un ten fără cusur la nuntă este odihna și asta pentru că orele nedormite sau nopțile pierdute se citesc mai întâi pe chipul tău.

Prin urmare, încearcă să nu pierzi prea multe ore de somn în perioada de dinaintea nunții și încearcă să limitezi consumul de alcool și de tutun, deoarece aspectul tenului tău poate fi afectat și de aceste substanțe nocive.

Alimentația sănătoasă și mișcarea

Vei contribui la sănătatea și strălucirea tenului tău și printr-o alimentație sănătoasă, dar și dacă te apuci de mișcare.

E drept că multe mirese au tendința de a se supune unor diete mai drastice înainte de nuntă, pentru a pierde câteva kilograme, însă sfatul nostru este acela de a face orice schimbare treptat și doar cu ajutorul unui nutriționist.

Evită sucurile carbogazoase, dulciurile cu conținut ridicat de zahăr, alimentele prăjite și produsele de tip fast-food și înlocuiește-le cu fructe, legume proaspete, lactate, semințe și alte alimente sănătoase. Inclusiv tenul tău îți va mulțumi!

Tu ce planuri ai pentru machiajul de nuntă? Lasă-ne răspunsul în comentarii.