Ți-ai imaginat dintotdeauna o nuntă cu un decor ca din basme, din care nu au cum să lipsească ghirlande de luminițe? Indiferent că evenimentul tău va avea loc afară sau înăuntru, ghirlandele sau perdelele de lumini (denumite și fairy lights datorită aspectului magic pe care-l oferă oricărui decor) pot da un efect wow.

Exista sute de tipuri de astfel de ghirlande de luminițe (unele cu diferite forme în jurul ledurilor, altele sub formă de perdea, altele de dimensiuni foarte micuțe astfel încât să poți decora cu ele borcane sau sticle), iar dacă vei ști care dintre aceste modele este mai potrivit cu decorul tău de nuntă, cu siguranță vei obține ceea ce ai visat. Iată câteva idei:

Gândește-te cum poți să pui în valoare mai bine decorul locației de petrecere, folosind ghirlande de luminițe

Înainte să te apuci să le cumperi sau să soliciți acest serviciu firmei care se va ocupa de decorul nunții tale, vizitează încă o dată restaurantul/locația și gândește-te care sunt locurile care pot fi puse în valoare mai bine de aceste lumini magice.

Te poți folosi de copacii din grădină (vei obține un efect magic, mai ales dacă petrecerea este organizată afară), le poți folosi ca decor pentru mese, pentru arcada intrării în locație, pentru a delimita mai bine o alee – așadar trebuie să clarifici din start unde anume le-ai putea folosi, iar apoi să decizi ce tip/câte bucați de ghirlande vei avea nevoie.

Trasează o linie între decorul de la interior și cel de la exterior 

Dacă nunta ta are loc înăuntru, într-un spațiu închis și eventual destul de limitat, poți utiliza ghirlande de luminițe într-un mod inteligent pentru a obține diverse efecte. În general, aceste lumini sunt folosite nu neapărat pentru lumină (mai ales la interior, unde în mod evident vor exista alte surse puternice), cât pentru atmosfera aparte pe care o creează. Dacă ai o nuntă cu o tematică boho, romantică – aceste mici detalii se vor încadra și mai bine, însă nu și dacă le folosești în exces.

Alege să le utilizezi într-una sau maximum două modalități (pe mesele invitaților și pe post de ramă pentru guest list-ul de la intrare/ în spatele perdelelor și poate pentru a decora candybar-ul), însă nu peste tot – pentru că efectul nu va fi neapărat cel dorit.

Modalități și locuri în care poți folosi ghirlande de luminițe la o nuntă 

O simplă căutare pe internet cu referire la această temă te va convinge că posibilitățile de a folosi aceste lumini magice în cadrul decorului tău de nuntă sunt nenumărate. Găsești mai jos doar câteva dintre aceste idei pentru ghirlande de luminițe:

  • pe fundalul cadrului de la cabina foto;
  • așezate în borcane de mici dimensiuni, de-o parte și de alta a unui trotuar;
  • pentru decorarea mobilierului vintage sau a oricăror alte obiecte de recuzită (o bicicletă lăsată la intrare, un panou, etc);
  • pentru iluminarea discretă a scărilor sau a ringului de dans;
  • ghirlande de luminițe care cad din copaci (eventual dintr-o salcie – un efect și mai wow);
  • pentru iluminarea marginilor acoperișului unui hambar/cort de nuntă;
  • drept decor pentru draperiile sau perdelele de la interior;
  • pentru decorarea discretă a tortului de nuntă;
  • efectul de cer înstelat deasupra unor mese așezate afară (vei avea nevoie în acest caz, cel mai probabil, de mai multe perdele de lumini);
  • perdea căzătoare de luminițe, cu unghi de 90 de grade (efect de tavan+un perete iluminat)

Tipuri de ghirlande cu luminițe pentru nunta ta

Dacă te-ai hotărât să folosești aceste minunății pentru decorul evenimentului tău, asigură-te că te orientezi către cele mai bune opțiuni.

Ghirlandele clasice – potrivite pentru iluminarea meselor, pentru a fi atârnate în copaci, pentru iluminarea teraselor și a altor zone de la exterior (de exemplu un foișor). Șiragul poate fi îndoit și răsucit cu ușurință, ceea ce îți va permite să le folosești într-o mulțime de cadre și modalități.

Ghirlandele cu luminițe și cârlige – utilizate de regulă și drept suport pentru fotografii – te poți folosi de acest fel de lumini pentru a crea un colț magic, pentru a evidenția anumite fotografii, bilețele, amintiri, poate chiar pentru a atârna pozele de la cabina foto după ce sunt gata. Invitații le vor vedea mai rapid, iar locul în sine va avea un efect vizual deosebit.

Ghirlandele cu led, pe sârmă de cupru – o altă variantă destul de ușor de găsit în comerț, funcționează pe baterii clasice, pot fi îndoite rapid și sunt potrivite pentru borcane, sticle, pahare sau pentru a ilumina o piesă centrală de pe masă.

Alte avantaje ale ghirlandelor cu luminițe 

Pe lângă faptul că pot fi folosite într-o varietate de moduri și de locuri, aceste ghirlande de luminițe au un rol important, respectiv acela de a oferi o ambianță plăcută evenimentului tău.

Mai mult, aceste luminițe nu sunt costisitoare – le vei găsi pe internet, ușor de comandat online, dar și în diferite magazine de bricolaj, decorațiuni pentru casă, etc. la prețuri rezonabile și într-o multitudine de forme.

Ghirlandele de luminițe funcționează în general cu un consum minim de energie electrică – o parte dintre ele (ghirlandele mai scurte, de aproximativ 1 metru lungime) funcționează chiar și pe baterii, așadar nu depinzi de o priză.

Pozele de la nunta ta vor avea un efect wow deoarece în multe dintre cadre, fotograful se va putea folosi de prezența acestor lumini.

Fiind disponibile în atât de multe variante, este posibil să găsești ghirlande de luminițe cu diferite motive, iar dacă nunta ta este una cu tematică – tocmai ți-ai găsit un nou aliat în materie de decor.

Concluzionând, dacă decizi să folosești ghirlande de luminițe la nunta ta, ai aproape zero șanse să dai greș cu decorul. Folosește-ți imaginația sau caută doar câteva idei în acest sens pe internet și vei vedea cum tot ambientul petrecerii tale va prinde viață!