Urmează să ai nunta în viitorul apropiat sau una dintre cele mai bune prietene ale tale va fi mireasă, iar tu trebuie să te ocupi de organizarea pentru petrecerea burlăcițelor?

Alegerea destinației perfecte pentru o astfel de ocazie poate deveni o provocare, mai ales atunci când nu ai prea multă inspirație. Tocmai de aceea, ne-am gândit că o serie de propuneri de locații pentru viitoarea petrecere ți-ar putea fi de folos. Le găsești puțin mai jos, atât destinații din România, cât și destinații internaționale.

Destinații din România potrivite pentru petrecerea burlăcițelor

Am selectat o serie de destinații populare, însă deosebit de frumoase, pentru acele petreceri de burlăcițe plănuite să aibă loc în România: 

Croazieră pe o ambarcațiune privată, la malul mării 

Dacă Marea Neagră pare să fie una dintre cele mai bune variante pentru petrecerea burlăcițelor, de ce să nu vă bucurați de frumusețea ei în adevăratul sens al cuvântului, prin intermediul unei croaziere? Se pot închiria ambarcațiuni mai mici, cu costuri relativ rezonabile de persoană, iar petrecerea pe mare poate ține de dimineață și până după apus. 

Pozele surprinse vor fi cu adevărat spectaculoase, cadrul va fi unul perfect, iar distracția la cote maxime. 

Petrecerea burlăcițelor într-una dintre stațiunile de la malul mării

Desigur, rămân în lista opțiunilor și stațiunile de pe litoralul românesc, cele mai cunoscute și potrivite pentru petreceri fiind Mamaia și varianta sa mai boemă, Vama Veche. 

Dacă rezervați cazarea din timp, această va fi mai puțin costisitoare pentru petrecerea burlăcițelor, cât despre stilul petrecerii, este deja cunoscut faptul că Mamaia găzduiește cluburi mai pretențioase, în timp ce Vama Veche este potrivită celor care caută distracție într-un cadru mai friendly, fără ținute elegante obligatorii sau rezervări de mese. 

Distracție și relaxare la munte 

Și aceasta poate fi o variantă de luat în calcul, mai ales dacă în grupul burlăcițelor se regăsesc persoane care adoră traseele montane, plimbările prin natură, echitația sau alte activități desfășurate în natură. 

Există și varianta unui yoga retreat într-una dintre stațiunile montane sau chiar și varianta în care va puteți caza într-un oraș apropiat de o zonă muntoasă, precum Brașov sau Sibiu, unde există suficient de multă animație în timpul nopții. 

Petrecerea burlăcițelor la festival

Sunt deja suficient de multe festivaluri organizate la noi în țară, fie acestea în imediata apropiere a Bucureștiului, fie în apropierea altor orașe mari precum Cluj sau Constanța. 

Dacă rezonați cu ideea de petrecerea burlăcițelor care să țină chiar și 3-4 zile (și, să fim serioși, cine nu ar cocheta cu această posibilitate), o idee inspirată poate fi și să achiziționați împreună bilete la unul dintre aceste evenimente. Desigur, îl puteți alege pe cel care găzduiește trupa preferată a miresei sau pe cel care se va potrivi cel mai bine cu preferințele muzicale ale grupului. 

Distracție în București

Dacă timpul nu vă permite să organizați ceva departe de casă, iar nunta are loc în capitală sau mireasa locuiește în acest oraș, o alegere destul de comodă poate fi Bucureștiul. Pare un clișeu, însă realitatea este că în București există suficient de multe locuri destul de potrivite să găzduiască o astfel de petrecere.

Începând cu cluburile mai exclusiviste din zona de nord, continuând cu distracția animată din zona centrului vechi și cu alte variante devenite destul de populare, Bucureștiul va fi oricând una dintre cele mai la îndemână locații de petrecere pentru acele grupuri care nu vor sau nu pot să părăsească orașul cu această ocazie pentru petrecerea burlăcițelor.

Destinații din țări străine potrivite pentru petrecerea burlăcițelor 

Dacă programul participantelor permite acest lucru, iar bugetul nu reprezintă neapărat o problemă, petrecerea burlăcițelor poate fi organizată și într-o destinație de peste hotare. Ne vom limita totuși propunerile la orașe europene, care să nu presupună nici costuri exagerate și nici timp prea mult petrecut pe drum 🙂

Litoralul bulgăresc – foarte apropiat de casă, potrivit în cazul unei petreceri pe timp de vară sau la început de toamnă

O variantă destul de prietenoasă cu bugetul, cu stațiuni animate (Sunny Beach, Nisipurile de Aur), dar și cu o serie de orașe istorice absolut fascinante (Balcic, Nessebar, Sozopol), litoralul vecinilor bulgari poate fi una dintre opțiunile trecute pe lista cu locații potrivite unei petreceri de burlăcițe. 

Avantajul principal este că se poate ajunge ușor cu mașina (în aproximativ 3-4 ore), prețurile sunt destul de temperate, iar opțiunile de divertisment sunt nenumărate și pot fi alternate și cu vizitarea unor obiective turistice sau a unor atracții naturale superbe (Capul Kaliakra, Capul Emine, Stâncile de la Tyulenovo, etc.), ceea ce implică automat să vă întoarceți și cu o serie de fotografii reușite 🙂 

Minunata Grecie și insulele sale fermecătoare, cu ape turcoaz 

Chiar dacă este una dintre cele mai cunoscute și alese destinații de vacanță la ora actuală, nu am fi avut cum să nu trecem pe listă și fascinanta Grecie pentru petrecerea burlăcițelor

În plus, varietatea de locuri în care poți organiza un astfel de eveniment este uriașă atunci când vorbim despre Grecia. Începem cu stațiunile mai prietenoase cu bugetul de pe Riviera Olimpului, cu cele 3 brațe ale peninsulei Halkidiki (în mod special Kassandra și Sithonia – care au și o serie de stațiuni foarte animate), cu insula Thassos care este tot o destinație relativ apropiată față de casă. 

Bineînțeles, completăm cu faimoasa insula a petrecăreților Mykonos (unde prețurile sunt însă ceva mai piperate), cu insule precum Creta, Zakynthos, Rodos sau Lefkada și ale sale ape în nuanțe amețitoare de turcoaz, dar și orașe ale Greciei continentale, precum Salonic sau capitala Atena, potrivită pentru petreceri. 

City break la Roma, Paris, Viena, Berlin sau în alte orașe europene 

În funcție de buget, dar și de disponibilitate, puteți opta și pentru un weekend petrecut într-unul dintre aceste mari orașe. 

Și în acest caz, costurile pot fi semnificativ reduse dacă biletele de avion și cazarea sunt luate din timp, iar dacă mai iei în calcul și că unii dintre cei mai mari artiști internaționali desfășoară turnee în această perioadă în multe dintre orașele europene, ați putea combina întreaga experiență și cu un astfel de concert (The Weeknd, Harry Styles, Coldplay și mulți alții au concerte programate). 

De asemenea, trebuie să vă rămână puțin timp și pentru a da o tură pe la cele mai importante obiective, poate și ceva timp pentru shopping și pentru a explora viața de noapte din aceste destinații. 

Tips and tricks pentru alegerea destinației pentru petrecerea burlăcițelor

  • Este indicat ca destinația pentru petrecerea burlăcițelor să fie pe gustul miresei. De aceea, dacă vreuna dintre cele mai bune prietene se ocupă de organizarea evenimentului, este necesar să se asigure că locul ales se potrivește cu dorințele celei care urmează să se căsătorească, dar și cu programul și bugetul întregului grup. Planificarea nu este una ușoară și necesită ca organizatoarea/organizatoarele să se înarmeze cu multă răbdare.  
  • Asigurările de sănătate trebuie încheiate atâta vreme cât locația aleasă este una peste hotare. Chiar dacă sunt puțin probabile, evenimentele neprevăzute se pot întâmpla, iar o astfel de poliță poate scuti pe oricine de cheltuieli mari. 
  • Pregătirea pentru compromisuri – un alt aspect de care toate participantele trebuie să țină cont atunci când merg la o petrecere a burlăcițelor deoarece nu toată lumea va putea să-și ia liber în același timp și nu toată lumea va rezona din prima cu locația aleasă sau cu programul făcut.