Ți-ai imaginat dintotdeauna că nunta ta va avea loc într-unul dintre cele mai frumoase castele din Europa, iar acum, când ești pe cale să faci pasul cel mare, vrei ca visele tale să devină realitate? 

Nimic mai simplu deoarece există o mulțime de castele din Europa, cele mai multe dintre acestea cu o istorie fascinantă, care pot deveni, în doar câțiva pași, locul în care se va desfășura nunta ta. 

Am selectat mai jos 10 castele din Europa care pot găzdui petreceri de nuntă, iar ție nu-ți rămâne decât să arunci o privire și să vezi dacă rezonezi cu vreuna dintre aceste locații de poveste. 

Desigur, ne-am gândit și la comoditatea ta și a invitaților la nuntă, dar și la costuri, motiv pentru care am început lista cu 4 dintre cele mai interesante castele din România în care poți organiza unul dintre cele mai importante evenimente din viața ta. 

Castele din Europa. Castelul Cantacuzino 

Localizat în Bușteni și cu o valoare istorică și arhitecturală inestimabile, Castelul Cantacuzino este unul dintre locurile ideale pentru cei care vor să-și organizeze nunta într-un cadru de poveste, la o distanță rezonabilă față de București, pe Valea Prahovei. 

Castelul a fost ridicat în 1911 la solicitarea prințului Gheorghe Grigore Cantacuzino, în stil neoromânesc, și este înconjurat de un parc încântător, cu terasă, fântâni arteziene și o priveliște absolut superbă către munți. 

Există mai multe saloane disponibile pentru a găzdui o petrecere de nuntă, iar pentru cei care au în plan să programeze evenimentul pe timp de vară, este bine de știut că grădina castelului poate găzdui evenimente fastuoase, cu o capacitate de peste 300 invitați. 

Castelul Kintzig – Domeniul Lupas, Arad 

Ridicat în comuna Zimandu Nou, din județul Arad, Kintzig își începe istoria în 1903, când un baron de origine austriacă dorește să clădească acest castel drept cadou de nuntă pentru logodnica sa. 

Așezat pe un domeniu generos, completat de o livadă, castelul Kintzig este descris ca fiind una dintre cele mai autentice locații de nuntă din zona Aradului. Există aici mai multe săli de diferite capacități (sala Prima, sala Tower, sala Cristal, salonul Kintzig), cât și posibilitatea de a organiza o nuntă în aer liber. De trecut pe lista de castele din Europa.

Vei avea la dispoziție și o micuță biserică pitorească, ideală pentru cei care vor să-și facă și cununia religioasă pe Domeniul Lupas. 

Castele din Europa. Castelul Mikes – Zabola Estate, Covasna 

Întregul domeniu Zabola este format dintr-un parc care găzduiește 7 clădiri istorice, alături de alte elemente de basm: lacuri și grădini cu peste 100 de specii de plante.

Casele de oaspeți de aici au un parcurs istoric îndelungat, iar în prezent poartă numele funcțiilor originale pe care le-au avut în trecut: Casa mașinăriei, Casa harnașamentelor, Castelul nou. 

Castelul Vechi este cea mai veche clădire de pe această proprietate, datând încă din secolul al XVII-lea. În secolul al XIX-lea, contele Benedek Mikes a supraetajat construcția, aduncând-o astfel la aspectul din prezent. 

Să nu uităm nici de tunelul care face legătura între castelul vechi și cel nou, care în prezent servește drept depozit de vinuri. Castelul nou datează din secolul al XX-lea, în timp ce grajdul de lux este presărat cu o istorie de aproximativ 300 de ani. 

Dacă toate detaliile de mai sus ți-au stârnit interesul pentru această locație, ține cont că și aici pot fi organizate evenimente private, inclusiv nunți. 

Castelul Haller, Târgu Mureș 

Acest castel este localizat la doar 22 kilometri de Târgu Mureș, în imediata apropiere a drumului national E 60, fiind ridicat în secolul al-XVII-lea, în stil baroc clasic. 

În prezent, funcționează drept hotel, restaurant și cramă și poate găzdui cu succes și evenimente precum nunți. 

Începând cu anul 2015, Castelul Haller găzduiește și un centru de recreere (cameră de salină, jaccuzi, saună, bazin pentru copii și altele), aspecte pe care este indicat să le ai în vedere dacă o parte dintre oaspeții voștri se vor caza aici cu ocazia evenimentului. De trecut pe lista de castele din Europa.

Castelul Neuschwanstein din Germania

Cu peste 1 milion de vizitatori în fiecare an, terenurile Castelului Neuschwanstein au fost deschise publicului în anul 1886, având în trecut rol de casă a regalității bavareze. 

Castelul este localizat în sudul Germaniei, foarte aproape de granița cu Austria, cel mai apropiat oraș mai mare fiind Füssen. 

Din Munchen și până aici sunt 126 kilometri, asta dacă ai în plan să călătorești cu avionul până în Germania și ulterior să vizionezi castelul, în timp ce din București și până la Neuschwanstein vorbim despre o distanță de 1580 kilometri, drum pe care dacă vrei să-l parcurgi cu mașina, necesită cel puțin o oprire de-o noapte pe traseu. 

HINT: Știai că designul castelului din desenul Disney „Frumoasa adormită” a fost inspirat de arhitectura castelului Neuschwanstein? Așadar, acesta este un alt loc de poveste în care poți organiza unul dintre cele mai importante evenimente din viața ta. 

Castele din Europa. Castelul d’Esclimont, Franța 

Château d’Esclimont se află la mai puțin de-o oră de mers cu mașina din Paris și este una dintre proprietățile care ar putea pune în plan secund aproape orice nuntă regală. 

Acest frumos castel a avut în trecut rol de reședință a familiei Rochefoucauld, găzduiește în jur de 52 camere cât se poate de elegante, decorate cu antichități, precum și un restaurant deosebit de apreciat, a cărui bucătărie este supravegheată de celebrul bucătar Olivier Dupart.  

Prețurile pentru evenimente private nu sunt listate pe site, însă cei interesați pot contacta proprietatea pentru mai multe informații legate de organizarea unei nunți aici. 

Castelul Hluboká din Republica Cehă

Acest castel care datează încă din epoca Renașterii este una dintre cele mai atrăgătoare locații din Europa pentru tinerii care au în plan să se căsătorească. 

Clădit inițial în stil gotic, Hluboká a fost remodelat în stil baroc la începutul secolului al XVIII-lea, trecând apoi din nou printr-o schimbare în secolul al XIX-lea, când a fost readaptat la stilul gotic, devenind reședință pentru dinastia Schwarzenberg.

Domeniul include o sală de echitație, o grădină de iarnă, un parc în stil englezesc care se întinde pe aproximativ 190 hectare, cât și o capelă. 

Castelul este localizat la 143 kilometri distanță de orașul Praga (ceea ce înseamnă în jur de 1 oră și 45 de minute petrecute pe drum cu mașina între cele două). 

Castele din Europa. Castelul Belvoir din Anglia 

Situat în imediata apropiere a orașului Grantham, castelul Belvoir are o istorie uluitoare și cât se poate de veche, care pornește încă din secolul al XI-lea. 

Casă a Ducelui de Rutland, numele castelului sugerează întocmai una dintre calitățile sale excepționale și anume „priveliștea frumoasă” de care te poți bucura. 

Fie că te afli în căutarea unui loc pentru o nuntă în format restrâns, fie că preferi să organizezi o petrecere de nuntă cu peste 100 de invitați în opulenta sală de mese a castelului, echipa de organizare de evenimente a castelului îți va sta la dispoziție cu mai multe informații.   De trecut pe lista de castele din Europa.

Castelul Ashford din Irlanda

Ne mutăm în Irlanda, unde te așteaptă Ashford, un castel cu o vechime de circa 800 de ani, care se remarcă prin structura sa grandioasă. 

Fosta casă a celebrei familii Guinness a găzduit de-a lungul timpului numeroase personalități istorice precum președintele american Ronald Reagan. 

Fiind descris drept unul dintre cele mai prestigioase hoteluri din Europa, Ashford poate găzdui cu succes și evenimente private precum nunțile.  

Castelul se află la 240 kilometri depărtare de orașul Dublin și la doar 43 kilometri depărtare de Galway. 

Castelul Glamis din Scotia 

Casa a contelui și contesei de Strathmore și Kinghorne, castelul este destul de renumit pentru asocierile sale cu familia regală, în mod particular cu Regina Mamă Elisabeta și copilăria sa petrecută în Scoția. 

Istoria castelului datează cel puțin din secolul al XIV-lea, atunci când regele Robert al II-lea a acordat moșia Glamis lui John Lyon, Lord Glamis, care a reconstruit o clădire ce în prezent formează baza actualului castel. 

Castelul Glamis a suferit de-a lungul timpului mai multe consolidări și extinderi, în special în secolele al XVIII-lea și al XIX-lea, rezultatul fiind cel din prezent, respectiv o reședință absolut superbă. 

Atunci când vine vorba despre locații potrivite pentru nunți, Castelul Glamis și ale sale turnuri elegante, cu săli de recepție regale și priveliști încântătoare poate fi una dintre alegerile perfecte. De trecut pe lista de castele din Europa.