Majoritatea viitoarelor mirese știu ce presupune organizarea unui astfel de eveniment și deși ziua nunții este un prilej de bucurie și de împlinire, de cele mai multe ori se întâmplă să nu fii calmă în ziua nunții tale,  să te stresezi atât de tare, încât să uiți să te mai bucuri cum se cuvine de ceea ce trăiești.

Cele mai multe sfaturi cu privire la ziua nunții te îndrumă să faci în așa fel încât pe parcursul evenimentului să uiți de orice griji cu privire la bunul mers al programului, confortul invitaților sau meniul de nuntă, însă nu în toate cazurile poți învăța și cum anume să faci acest lucru.

Îți prezentăm în cele ce urmează care sunt pașii pe care ar trebui să-i respecți pentru a rămâne calmă în ziua nunții tale și pentru a te bucura din plin de toate momentele frumoase și unice.

P.S: Știai că foarte multe dintre mirese au povestit faptul că au amintiri încețoșate din ziua nunții lor? Acest lucru nu este de mirare, din moment ce atenția unei mirese este focusată în ziua evenimentului pe toți invitații și pe toate detaliile legate de organizare, motiv pentru care creierul întâmpină dificultăți în a procesa și stoca amintiri.

Păstrează-ți câteva momente libere pentru o gustare și pentru a procesa informațiile, ca să rămâi calmă în ziua nunții tale 

Este recomandat ca în ziua nunții să ai în permanență la îndemână o trusă cu produse de machiaj, medicamente de urgență, plasturi pentru bătături și alte obiecte asemănătoare.

Ce-ar fi să pui în acea trusă și o mică gustare – un baton energizant sau unul mic de ciocolată, o punguță cu fructe uscate – și totodată să-ți rezervi unul sau câteva momente pe parcursul zilei în care să-ți poți permite să iei acea gustare, să te bucuri de câteva minute de respiro și să procesezi informațiile legate de felul în care decurge evenimentul tău.

Suprasolicitarea din ziua nunții te poate face inclusiv să uiți, nu fii calmă în ziua nunții tale, să uiți să mănânci, așa că prin această modalitate ai putea bifa două necesități: te asiguri că ai energie prin alimentație și totodată câteva minute care să-ți permită să reflectezi asupra lucrurilor frumoase pe care le trăiești.

Momentul de liniște de dinaintea ceremoniei religioase 

Fie că alegi să intri în biserică acompaniată de naș sau de tată, fie alături de viitorul soț, este indicat ca înaintea acestui moment aparte din viața ta să-ți oferi câteva clipe de liniște, să fii calmă în ziua nunții tale.

Cu siguranța va fi un eveniment cu o încărcătură emoțională puternică, iar în cazul în care simți că emoțiile te copleșesc, este important să iei în calcul măcar 5 sau 10 minute pentru tine, în mașină.

Vor fi momente în care te poți gândi cu entuziasm la ceea ce urmează să se întâmple, în care poți să înveți să-ți mai potolești din emoții ori în care să te bucuri efectiv de ceea ce vei trăi. În definitiv, e vorba despre unul dintre cele mai importante evenimente din viața ta. Plus că un lucru e cert – mai toate miresele se lasă așteptate la nuntă. 😄

O scurtă plimbare alături de partenerul tău după ceremonia religioasă, pentru a fi calmă în ziua nunții tale 

În general, multe dintre perechile de miri obișnuiesc ca după slujba religioasă să plece alături de nași și de fotografi pentru a realiza o scurtă ședință foto înaintea petrecerii. În mod evident, și acest interval de timp ar putea să-ți răpească din posibilitatea de a te relaxa și de a procesa importanța momentelor prin care tocmai ai trecut.

De aceea, o soluție sa rămâi calmă în ziua nunții tale poate fi să programezi ședința foto puțin mai târziu (atât cât îți permite timpul, desigur) și să-ți aloci un moment de relaxare și conștientizare alături de proaspătul tău soț.

Puteți să vă plimbați de mână într-un parc, să stați pe o bancă, poate chiar să savurați o înghețată într-un colțișor liniștit, oferindu-vă un scurt moment de relaxare.

Prima voastră masă împreună în postura de soț și soție

După ceremonia religioasă va urma cel mai probabil petrecerea la restaurant, unde în cele mai multe dintre cazuri, mirii, acompaniați de nași, își primesc invitații și ciocnesc alături de aceștia un pahar de șampanie, înainte ca petrecerea să înceapă în adevăratul sens al cuvântului.

Chiar dacă primirea invitaților este un element important în cadrul petrecerii voastre, este recomandat să vă setați fie și un interval de 10 minute în care să puteți sta la masă liniștiți, pentru a savura împreună preparatele de la nunta voastră. În acest timp veți avea ocazia să vă trageți sufletul, să vă reîncărcați puțin bateriile și să recăpătați energia necesară pentru restul serii.

Emoții înaintea dansului mirilor? Ce ai putea să faci să ramâi calmă în ziua nunții tale 

Faceți parte din categoria celor care s-au pregătit cu luni bune înaintea nunții pentru acest moment important? Sau din contră, nu v-ați pregătit deloc pentru dansul mirilor, iar emoțiile încep să-și spună cuvântul mai tare decât te-ai fi așteptat? Știm cu toții că dansul mirilor implică și faptul ca toți ochii invitaților să fie ațintiți asupra mirilor, motiv pentru care intensitatea emoțiilor poate crește galopant în clipele de dinainte.

Ia-ți un răgaz de câteva minute, alături de partener, înainte să înceapă dansul mirilor. Ieșiți afară, doar voi doi, sau mergeți într-o încăpere separată pentru a putea repeta câțiva pași sau doar pentru o îmbrățișare.

Nu uita că acest moment este despre voi și pentru voi. Prin urmare, ce este important este ce anume veți simți pe ring, în timpul primului dans ca soț și soție, nicidecum perfecțiunea cu care veți executa pașii.

Task-uri pentru ziua nunții pe care le-ai putea delega altor persoane

Dacă vrei să fii mai puțin împovărată de grijile din ziua marelui eveniment, poți aranja din timp astfel încât anumite task-uri să fie delegate altor persoane, fie acestea apropiate, fie către echipa organizatorilor de nuntă. Printre aceste sarcini se numără și:

  • transportul anumitor invitați;
  • ridicarea unor comenzi precum tortul, florile, lumânările, elemente de decor, etc;
  • asamblarea decorului;
  • confirmarea detaliilor pentru ziua evenimentului cu furnizorii de servicii;
  • supravegherea copiilor care vin la nunta ta;
  • desemnarea unei persoane care să fie responsabilă de verighete.

Tu ce metode ai să rămâi calmă în ziua nunții tale? Lasă-ne răspunsul în comentarii.