Urmează să ai nunta în viitorul apropiat și vrei să pui la punct și toate detaliile legate de fotograful și videograful nunții tale care vor imortaliza cele mai frumoase momente de la evenimentul tău?

După ce ai ales serviciile potrivite, este recomandat să porți câteva discuții importante cu echipa, astfel încât să fii sigură că rezultatul va fi cel așteptat.

Îți prezentăm mai jos, punctual, ce subiecte ar trebui să atingi în discuția cu fotograful și videograful nunții tale: 

Tipul de servicii de care ai nevoie și experiența echipei foto video pe care o vei contracta 

În primul rând, înainte să hotărăști care va fi echipa foto video prezentă la nunta ta, este indicat să te orientezi către persoane cu recomandări și cu un portofoliu excelent. Odată ce ai găsit pe cineva potrivit, nu ezita să discuți de la început care sunt serviciile de care ai nevoie, pentru că de la o nuntă la alta, cerințele pot fi diferite.

În cazul în care optați pentru o nuntă mai restrânsă, doar cu persoanele cele mai dragi și importante pentru voi, este foarte probabil ca un singur fotograf și un videograf să fie de ajuns, însă dacă ai o nuntă cu sute de invitați, cel mai probabil vei avea nevoie de doi fotografi.

Mai mult, există perechi de miri care nu vor ca nunta lor să fie filmată, așadar, în acest caz, solicită din start doar serviciile unui fotograf profesionist.

În funcție de ce anume îți dorești pentru nunta ta, ar fi bine să stabilești toate detaliile cu fotograful și videograful nunții tal, încă de la început. Nu uita să specifici dacă vrei și ședințe foto separate, dacă vrei albume foto, numărul și tematica acestora și nu ezita să ceri mai multe detalii despre experiența echipei pe care ai ales-o. De asemenea, ia în calcul și o discuție despre echipamentul folosit de fotograf și videograf.

Disponibilitatea echipei în ziua nunții tale și prețul serviciilor pentru fotograful și videograful nunții tale

Un alt element important înainte să luați această decizie este reprezentat și de disponibilitatea echipei respective în ziua nunții tale. Dacă se potrivește și cu data evenimentului vostru, este momentul să discutați prețul serviciilor pe care vi le pot oferi.

Tarifele variază de la o echipă la alta, în funcție de notorietatea fotografilor și cameramanilor, de experiența acestora sau de firma pe care o vei contracta. Stabilește împreună cu partenerul un buget în care să vă încadrați, astfel încât să știi de la bun început ce tip de servicii îți vei permite. Prețurile pentru fotograful și videograful nunții tale pot porni de la câteva sute de euro și pot ajunge chiar și la mii de euro, în funcție de serviciile solicitate și de pachetul pentru care alegeți să optați.

Semnarea unui contract 

Nu uita să semnezi un contract cu fotograful și videograful nunții tale, odată ce ați căzut de acord că rezonați. În contract vor fi trecute prețul serviciilor, obligațiile părților, data limită până la care trebuie să primești fotografiile și video-urile editate, detalii referitoare la proprietatea intelectuală, dar și clauze referitoare la cazurile de forță majoră. Mai ales în cazul acestui ultim punct, luând în considerare experiența pandemiei actuale, este indicat să vorbești cu echipa ta despre situația în care nunta ar putea fi amânată și alte detalii din această sferă.

Tot în contract vor fi trecute, spre final, și anumite informații despre situațiile în care acesta poate înceta, ce se întâmplă cu avansul pe care l-ai plătit în aceste circumstanțe și alte detalii importante.

Ai grijă ca informațiile referitoare la locații și orele de desfășurare a slujbei religioase și respectiv a petrecerii de la restaurant să fie trecute corect în contract.

Planul pentru ziua nunții tale și eventualele ședințe foto, alături de fotograful și videograful nunții tale

Va urma discuția mai detaliată a planului pentru data nunții și cum va decurge programul echipei tale în funcție de cerințele voastre.

Dacă veți avea de făcut una sau mai multe ședințe foto, separate de evenimentele de la biserică și restaurant, țineți cont de unde anume vor fi realizate, cine îți dorești să apară în fotografiile voastre, ce se întâmplă în cazul în care plouă sau este vânt, etc.

Orice întrebare ai legată de ședințele foto-video și de participarea echipei la evenimentul tău ar trebui lămurită înainte de ziua nunții, astfel va fi totul clar și vei evita eventualele neînțelegeri, tensiuni sau informațiile incorecte. Mai mult, dacă vor exista și ședințe foto ulterioare nunții, cum ar fi momentul „trash the dress”, ai în vedere o discuție din timp cu fotograful și videograful nunții pentru a stabili programul acestora și alte detalii esențiale.

Alte sfaturi utile, detalii tehnice pe care ți le pot da specialiștii foto-video 

O echipă foto-video profesionistă îți poate da sfaturi, trucuri și anumite detalii care să ajute la realizarea ședinței foto așa cum ai visat. Nu ezita să le pui acestora întrebări legate de locații recomandate pentru ședințele foto, de lumina cea mai bună sau de orele cele mai potrivite pentru unele cadre. Cu siguranță acești experți te vor îndruma spre cele mai potrivite opțiuni.

Nu uita să le specifici dacă vrei mai multe fotografii într-un anumit decor, dacă vrei ca dansul mirilor să fie filmat într-un anumit stil sau să clarifici orice aspect care te-ar putea face mai încântată de rezultatul final în ceea ce privește fotografiile și video-urile realizate la nunta ta, deoarece vorbim totuși de unele dintre cele mai frumoase amintiri.

Dacă ești în căutarea unui fotograf sau cameraman priceput, îți recomandăm Fotografi-Cameramani.ro, cel mai mare catalog de fotografi și videografi de nuntă și botez din România. Selectezi data nunții tale și localitatea în care are loc marele eveniment și vei primi automat toate sugestiile de fotografi și videografi, după experientă, buget și apreciere.

Ce așteptări ai tu de la fotograful și videograful nunții tale? Lasă-ne răspunsul în comentarii.