Dacă rezonezi cu ideea de a purta o coronita de mireasa din flori naturale, trebuie să știi că, pe lângă faptul că oferă un aspect boem și natural, aceasta are o însemnătate aparte, conturată încă din antichitate.
Coronița de flori poate fi purtată fie împreună cu voalul, fie ca accesoriu unic, sau poate fi ornată și cu alte detalii care dau un plus de efect florilor naturale. Practic, gusturile tale, stilul rochiei și al nunții și perioada în care are loc marele eveniment sunt singurii factori de care ar trebui să ții cont atunci când pornești căutarea pentru podoaba pe care vei alege să o porți.
Deși multe mirese prezintă reticență în ceea ce privește un astfel de accesoriu în cazul în care nunta lor are loc în sezonul rece, dorința de a purta o coronita de mireasa din flori naturale pe cap în ziua cea mare nu trebuie să fie limitată de anotimpul în care are loc evenimentul tău.
Motivul este simplu – varietatea de flori din care poate fi confecționată este una foarte mare, iar modelele sunt nenumărate. Și da, o coroniță din flori purtată de mireasă poate avea un efect wow până și în mijlocul iernii! Găsești, mai jos, o clasificare a modelelor de coronițe potrivite fiecărui anotimp în parte.
Coronita de mireasa din flori naturale – semnificatii si clasificari
1. Ce semnificație are coronița de flori
Femeile obișnuiau să poarte coronițe de laur încă din antichitate, pentru a-și arăta respectul pe care îl purtau zeilor, iar în Europa Evului Mediu, coroanele de flori erau întrebuințate de către păgâni pentru înfrumusețarea statuilor zeităților. Pe de altă parte, în China, femeile care purtau coronițe de flori portocalii reprezentau un simbol al fertilității.
Una dintre cele mai glorioase perioade a coroniței de flori o reprezintă epoca hippie, acestea având scopul de a simboliza pacea.
În zilele noastre, coronita de mireasa din flori naturale este simbolul diafanului, al purității și al naturalului și poate fi realizată în mai multe forme: tip bentiță, inel de coc, tip tiară (sau diademă) și în forma clasică, rotundă.
2. Cum potrivești coronița în funcție de rochie
Rochia pe care o vei îmbrăca în ziua nunții este unul dintre cele mai importante elemente atunci când ne referim la alegerea tuturor celorlalte accesorii, inclusiv a coroniței de flori.
Coronițele de flori clasice, pe rotund sau aranjamentele de tip bentiță se potrivesc mai degrabă unei mirese cu o rochie boemă, dantelată, pe corp, tip sirenă sau chiar foarte bine unei rochii în stilul boho-chic.
O rochie de tip prințesă presupune, evident, mai multă eleganță și mai puțină lejeritate, așadar o coroniță de tipul inel de coc sau diademă este cu mult mai potrivită.
3. Coronita de mireasa din flori naturale in functie de anotimp
Pentru o nuntă ce are loc primăvara, tipurile de flori din care poate fi realizată coronița ta sunt printre cele mai superbe, iar la acest capitol nu trebuie să uităm în primul rând de liliac, frezii sau, de ce nu, chiar brândușe. Alte coronițe ce se pretează pentru acest anotimp pot fi cele realizate din lisianthus alb, limonium, floarea miresei (care pe lângă denumirea răsunătoare, are un aspect vizual deosebit de simplist și de bun gust), mini-trandafirii în culori pastelate, narcise albe sau galbene, iriși pitici.
Coronița potrivită unei mirese care are nunta pe timp de vară poate fi creată, la fel, dintr-o multitudine de tipuri de flori: gerbera pitică, bujori de dimensiuni mai reduse, mini-trandafiri, alstroemeria (cunoscută și sub denumirea de crin peruan), craspedia și nu în ultimul rând, superba lavandă sau spicele de grâu.
În ceea ce privește nunțile de toamnă, care de multe ori presupun și rochii cu mâneci lungi, alegerea unei coronițe cu puțin mai mult volum sau puțin mai opulentă poate reprezenta o opțiune bună, iar culorile pot fi și mai îndrăznețe. La capitolul flori, trandafirii sunt din nou o alegere potrivită, la fel și crizantemele, anemonele sau chiar florile de piatră. Micile detalii precum frunzulițe viu-colorate sau bobițe de măceșe pot oferi un efect și mai surprinzător.
Iarna poate fi, la rândul său, destul de permisivă cu cromatica unei coronițe din flori pentru mireasă. Luăm în considerare înainte de toate albul, așadar podoabele realizate din orhidee, crini de dimensiuni mici, trandafiri albi sau floarea de bumbac, însă dacă avem de a face cu o mireasă puțin mai excentrică, o cunună din trandafiri roșii ca focul n-are cum să rămână vreodată uitată!
Alte flori potrivite pentru coronița unei mirese pe timp de iarnă: poinsetia, brunia, magnolia, anemonele sau simplele crenguțe verzi de brad, toate absolut spectaculoase într-un astfel de aranjament.
4. Cu voal sau fără? Cum poți purta mai bine coronița de flori naturale
În funcțiie de preferințele fiecăreia, coronita de mireasa din flori naturale poate fi purtată atât cu voal, cât și fără. Dacă alegi să nu renunți la voal, este bine ca podoaba de flori să nu fie totuși una prea încărcată sau masivă, pentru a evita efectul de volum în exces.
Tipul de prindere diferă de la caz la caz, însă cele două accesorii pot fi purtate împreună atât cu părul desprins, pentru un efect natural, cât și cu o coafură ceva mai sofisticată precum cocul. În cazul în care optezi pentru ultima dintre variante, ia în considerare că poți amplasa coronița și puțin mai pe spate, pentru a îmbina perfect legătura dintre aceasta, voal și coc (coroniță tip inel de coc). Totodată, o variantă bună pentru părul prins în coc este și o coroniță din flori simplă și subțire, sub forma unei tiare.
***
Știai că: O tradiție veche din Moldova spune că fata care acceptă o cerere în căsătorie trebuie să împletească o coroniță de flori pe care să i-o ofere mai apoi celui care-i va deveni soț, în semn de iubire si prețuire a legăturii din ei?
Știai că: Regina Victoria a ales să poarte la nunta sa, în anul 1840, o cunună de flori de portocal, răspândind astfel obiceiul în întreaga Europă și în America.