Acest articol te va lămuri ce sa nu porti la o nunta, astfel încât să nu-ți mai faci astfel de griji vestimentare atunci când ai o nuntă în familie sau când primești invitația unor prieteni de suflet.

Clasica întrebare „Dar eu cu ce mă îmbrac?” a început deja să-ți răsune prin minte? Pe lângă bucuria pe care le-o aducem celor dragi prin simpla noastră prezență la nunta lor, un astfel de eveniment vine la pachet și cu o serie de reguli de etichetă de care orice invitat trebuie să fie conștient și care necesită să fie respectate.

Vom transforma întrebarea „Eu cu ce mă îmbrac?” în „Ce anume nu trebuie să port la o nuntă?” și îți vom oferi câteva răspunsuri împărțite pe categorii. Practic, tot ceea ce trebuie să faci este să ții cont de câteva sfaturi simple, pentru a putea opta pentru o ținută corectă și pretabilă unui astfel de eveniment.

Ce sa nu porti la o nunta – 6 reguli de baza

1. Evită să porți culori neon/fluorescente

Genul de ținute în culori neon sunt mai degrabă potrivite unei ieșiri la un club de pe malul mării sau o petrecere cu tematică, nicidecum unei nunți al cărei cod vestimentar presupune întâi de toate eleganță. Mai mult decât atât, ținutele în acest tip de culori atrag, evident, atenția, iar așa cum am precizat și mai sus, mireasa este cea asupra căreia trebuie să fie ațintite privirile tuturor invitaților.

Sfatul este valabil atât pentru îmbrăcăminte, cât și pentru accesorii. Să fim serioși, nu știm ce efect pozitiv ar putea avea o pereche de pantofi stiletto verde-neon, asortați cu o geantă în culori la fel de țipătoare sau un colier masiv din plastic roz fuchsia, nu-i așa?

2. Nu alege o ținută all-black

Codul bunelor maniere ne învață totodată și că o ținută în întregime neagră nu este una tocmai potrivită pentru o nuntă. În accepțiunea unora, aceasta poate fi asociată cu doliul, iar persoanele mai în vârstă ar putea strâmba din nas cu privire la alegere ta.

Totuși, în zilele noastre, o rochie clasică neagră poate fi o variantă foarte bună pentru o petrecere de nuntă, iar cheia succesului ținutei tale va consta în accesorizarea ideală a acesteia. Te poți juca mai mult la capitolul culori când vine vorba de sacou, pantofi sau geanta de petrecere, fără ca ținuta neagră să mai deranjeze în vreun fel.

3. Nu alege o rochie asemănătoare celor ale domnișoarelor de onoare

Înainte să participi la eveniment, interesează-te dacă mireasa are domnișoare de onoare și dacă acestea poartă rochii în nuanțe asemănătoare.

De cele mai multe ori, se obișnuiește ca acestea să facă poze împreună pentru albumul de nuntă, iar ținutele domnișoarelor de onoare sunt alese, de regulă de către mireasă, cu multă migală, înaintea marelui eveniment. În plus, nu credem că ai vrea să fii mereu trasă de mânecă de vreun fotograf care te vrea prezentă în toate fotografiile de grup ale miresei.

4. Nu poți să te îmbraci în alb la o nuntă

Poate cea mai importantă dintre regulile vestimentare atunci când vorbim de ținuta doamnelor care sunt invitate la o nuntă o reprezintă interdicția nescrisă pentru culoarea alb. Vrem, nu vrem, albul îi aparține în exclusivitate miresei, iar cum ziua respectivă este despre ea și cel care urmează să-i devină soț, este foarte important să știm că ei sunt cei care trebuie să fie în centrul atenției.

Așadar, dacă nunta nu este cumva a ta, ia-ți adio de la alb pentru ziua respectivă.
Totodată, este de preferat să eviți și nuanțele apropiate albului, cum ar fi bejul deschis, galben pal sau alte culori asemănătoare de tipul celor în pasteluri mult prea deschise. Excepție fac nunțile unde mirii sunt de acord cu ținutele albe sau deschise la culoare.

5. Nu lăsa prea multă piele la vedere

Sau, mai rău, lenjeria intimă! Nimic nu poate fi mai deranjant ca și aspect decât un sutien care iese pe dinafara rochiei, iar ținutele care descoperă prea mult din corpul unei femei pot fi considerate, de asemenea, de prost gust, în primul rând la o nuntă.

Nu uita că sexy nu înseamnă nicidecum cât mai puțin îmbrăcată și că o nuntă nu presupune sub nicio formă ținute de club sau de plajă. Ține cont, din nou, că mireasa nu trebuie eclipsată sub nicio formă, iar că o femeie bine îmbrăcată va atrage înzecit mai multe priviri prin eleganța pe care o emană.

6. Alte accesorii, detalii de evitat la o nuntă

Stiliștii dau de înțeles că nici animal print-ul nu prea are ce să caute în ținuta cuiva care se pregătește să plece la o nuntă, iar de adidași sau încălțări în genul papucilor nici nu se poate pune problema. În cazul în care nu reziști să stai pe tocuri sau ai probleme de natură medicală, optează pentru niște sandale cu talpă joasă sau o pereche de balerini eleganți. Totodată, top-urile prea sclipitoare sau cu mesaje scrise sunt de evitat pe cât se poate la o nuntă, dar și orice este confecționat din denim, fie că vorbim de blugi sau jachete.

Este foarte important să știi că doamnele invitate nu pot purta, spre exemplu, o tiară, iar bijuteriile mult prea masive sau impozante sunt, la fel, de lăsat acasă sau de purtat la un alt tip de eveniment.

#Sfat: Machiajul în exces poate avea, de asemenea, un efect nedorit. Dacă ai optat pentru o rochie de un rafinament ieșit din comun, dar ai greșit aplicarea machiajului, ținuta nu va fi consideră un succes vestimentar. Nu apela la prea multe artificii în genul genelor false de dimenisiuni prea mari, ruj neon, gene încărcate de mult prea mult rimel sau sprâncene conturate mult prea proeminent. Naturalețea sau machiajul simplu de seară de tip cat eyes sau smokey eyes vor avea mereu de câștigat.

#Sfat: Studiază cu atenție invitația pe care ai primit-o și locația în care se va desfășura evenimentul. Ținuta ta poate varia foarte mult dacă petrecerea de nuntă va avea loc afară, într-o grădină sau, din contră, într-un castel închiriat sau o sală de bal. Nu uita că, de multe ori, locația în sine impune codul vestimentar potrivit.