Ziua cea mare a trecut, iar tu ai rămas cu o mulțime de amintiri minunate și bucuria că ai depășit toate emoțiile cu succes după nuntă? Atunci a venit momentul să te relaxezi, însă nu înainte de a rezolva câteva detalii care nu prea pot suferi amânare după ce nunta s-a încheiat.

Începând cu mâncarea rămasă de la petrecerea nunții tale, cu plățile pe care le mai ai de făcut către furnizori după terminarea evenimentului, cu mesajele de mulțumire către invitați, cu schimbarea numelui tău în acte, dar și planurile pentru relaxarea în doi, iată care sunt lucrurile pe care le vei avea cel mai probabil de făcut după nuntă:

După nuntă, donează mâncarea rămasă unor centre care au nevoie de ea

Unul dintre primele lucruri pe care ar trebui să le faci după nuntă este să discuți cu personalul de la restaurant despre cum poate fi împachetată și porționată mâncarea care a rămas. Desigur, ne referim în acest caz la porțile neatinse care nu au mai fost servite la mese sau la cantitatea de tort rămasă.

Legislația în ceea ce privește siguranța în alimentație nu permite restaurantelor să doneze direct mâncarea rămasă în lipsa unei autorizații, iar acest act se obține destul de greu. Prin urmare, va rămâne la alegerea ta unde vrei să ajungă mâncarea de la nuntă, însă acest aspect trebuie rezolvat rapid, pentru ca alimentele să rămână proaspete.

Calculează un total al cheltuielilor și achită integral serviciile contractate

În cazul în care nu ai efectuat până la finalul evenimentului tău toate plățile necesare, e bine să tragi linie și să vezi ce și unde mai ai de achitat. Există furnizori care solicită doar un avans înainte de nuntă, urmând ca ulterior să fie achitată restul sumei. Asigură-te că toate aceste obligații sunt duse la bun sfârșit după nuntă.

Totodată, poți alcătui alături de soț un inventar al tuturor cheltuielilor legate de nuntă, pentru a știi cu exactitate ce costuri a presupus evenimentul vostru, odată ce acesta s-a încheiat.

Relaxează-te și fă-ți planuri alături de proaspătul soț după nuntă

Chiar dacă probabil ți-ai făcut deja o listă cu multe lucruri de rezolvat după terminarea nunții, este important să-ți acorzi un răgaz în care să te relaxezi și să te bucuri de îndeplinirea acestui obiectiv. Dacă v-ați plănuit din timp o vacanță în luna de miere, acest aspect nu-ți va da prea multe bătăi de cap după nuntă, însă dacă nu ai nimic deja rezervat, ar fi indicat să-ți îndrepți atenția și către acest aspect, pentru că meritați din plin să vă relaxați.

Chiar dacă nu pleci în vacanță imediat după nuntă și alegi să faci acest lucru mai târziu, e bine să-ți acorzi câteva zile de pauză în care să te odihnești, să te bucuri de evenimentul recent și să te refaci după tot stresul de dinaintea nunții.

Mulțumirile către invitați 

În zilele de după petrecerea nunții tale este considerat un gest frumos să le trimiți mesaje de mulțumire celor care v-au fost alături în ziua cea mare. Dacă ai avut o nuntă cu peste 100 de invitați, sigur că acest lucru îți va lua ceva timp, prin urmare ia-i pe rând și nu te grăbi să mulțumești tuturor deodată.

Mesajul tău va fi apreciat cu siguranță, mai ales dacă simți că în ziua nunții nu ai avut prea mult timp de petrecut alături de toată lumea prezentă.

Schimbă-ți actele după nuntă

Dacă ți-ai schimbat cel mai probabil numele la starea civilă, e important ca după nuntă să te ocupi și de schimbarea actelor, respectiv de actualizarea datelor pentru conturile bancare. Mai ales dacă te pregătești să călătorești curând (sau dacă vei avea nevoie de pașaport/viză), acest lucru trebuie făcut destul de repede după ce nunta s-a terminat.

Întâi de toate, va trebui să-ți schimbi buletinul, deoarece de noul act de identitate va depinde și schimbarea actelor rămase, respectiv pasaport, permis de conducere, schimbarea datelor bancare sau a oricăror alte acte.

Chiar dacă nu ești presată de timp să faci aceste schimbări, este indicat să nu le lași în ultimul moment pentru că te poți lovi de situații neplăcute în cazul în care vrei de exemplu să pleci într-o vacanță, iar durata eliberării anumitor acte este una destul de mare.

Ce faci cu rochia de mireasă? 

Pentru că discutăm întâi de toate de o piesă vestimentară de suflet, care însă ocupă și foarte mult spațiu, ar fi bine să decizi după nuntă ce anume vei face cu rochia de mireasă. Dacă decizi să o păstrezi, trebuie să o duci la curățat și să o depozitezi într-un loc potrivit, pentru că nu este un articol care să-și poată găsi locul la întâmplare, printre celelalte haine din dulap.

Dacă faci parte din rândul mireselor mai neconvenționale, poți organiza o ședință foto de tipul „trash the dress”. Desigur, această variantă nu presupune neapărat ca rochia să aibă de suferit prea mult. Rămâne la alegerea ta sau la îndemânarea fotografului dacă rochia va fi afectată în urma acestui proces.

Există și foarte multe mirese care aleg să-și scoată la vânzare rochia de mireasă, pentru că vorbim despre un articol vestimentar care a costat, cel mai probabil, destul de mult, și care a fost purtat o singură dată.

Cele mai reușite poze de la nuntă și crearea unui album foto 

Cu siguranță ai apelat la serviciile unei echipe foto-video pentru a surprinde cele mai frumoase momente de la nunta ta, însă de multe ori se întâmplă ca după nuntă, proaspeții miri să uite de aceste fotografii pentru o bună perioadă de timp.

Asigură-te că fotografiile îți sunt livrate la timp și stabilește alături de fotograful tău care sunt cele mai frumoase poze care merită să fie incluse într-un album de nuntă.

Altfel, este posibil să te trezești peste ani că ai omis să faci acest album sau că nu ai valorificat așa cum trebuie amintirile fotografii de la nunta ta. Varianta lor electronică nu se va compara cu albumul clasic pe care îl ai mereu la îndemână, în casă.

Mai mult, cu siguranță există persoane apropiate care abia așteaptă se bucure de pozele de la nunta voastră, așadar nu uita să mai trimiți din ele și celor dragi, pentru că sigur le vei însenina ziua.

Tu te-ai gândit deja ce ai de făcut după nuntă? Lasă-ne ideile în comentarii.