Dacă urmează să ai în curând nunta și ai decis că este cel mai bine să apelezi la serviciile unui wedding planner-ului pentru ca evenimentul tău să decurgă ca la carte, iar tu să stai mai liniștită, există o serie de întrebări care te pot ajuta destul de mult în acest proces de selecție.

Cel mai bine este să apelezi la serviciile unui wedding planner cu recomandări sau recenzii pozitive pe care le poți citi online, însă sunt și alte aspecte de care trebuie să ții cont înainte să semnezi contractul cu furnizorii unor astfel de servicii.

Ți-am alcătuit mai jos o listă cu întrebările esențiale pe care trebuie să i le adresezi wedding planner-ului tău înainte de a semna contractul.

Despre disponibilitatea și bugetul wedding planner-ului

După ce faceți cunoștință, cele mai importante aspecte de care trebuie să discutați sunt cele referitoare la disponibilitatea din ziua evenimentului tău. În cazul în care wedding planner-ul îți confirmă că poate organiza nunta, mai departe ar trebui să discutați, în termeni generali, despre tarifele practicate, respectiv bugetul pe care tu și partenerul aveți de gând să-l alocați acestui serviciu.

Ce tipuri de servicii oferă wedding planner-ul tău

Dacă lucrurile se potrivesc și decideți să continuați, trebuie să discuți cu wedding planner-ul tău care este lista serviciilor cu care te poate ajuta. Tocmai pentru că vrei să fii cât mai degajată și să lași organizarea evenimentului pe umerii unei persoane cu experiență, este important să stabilești cu aceasta încă de la început care sunt activitațile și serviciile care intra în sfera de activitate a wedding planner-ului.

Poate să te ajute strict cu coordonarea celorlalți furnizori sau are proprii furnizori pentru decor, candybar, cabina foto și alte servicii?

De câte nunți s-a ocupat până în prezent? Există un portofoliu care poate fi consultat?

Un alt factor esențial care poate cântări destul de mult în decizia ta de a colabora cu un wedding planner este experiența acestuia. Prin urmare, nu te sfii să întrebi câte nunți a organizat până în prezent și dacă îți poate prezenta câteva recomandări.

Mai ales dacă nu are pentru moment o pagina online, unde poți citi review-uri, câteva recomandări în acest sens sunt destul de importante.

Întrebări pe care trebuie să i le pui wedding planner-ului: Câte nunți mai are programate în ziua evenimentului tău?

O situație de care multe viitoare mirese se feresc în general este aceea a wedding planner-ului cu mai multe evenimente programate în ziua nunții lor. Discută fără menajamente acest lucru, iar dacă exista mai multe evenimente programate în aceeasi dată, întreabă-l câți angajați are și cum va reuși să se împartă între acestea. Dacă simți că situația este sub control și staff-ul acestuia este suficient, poți merge mai departe, însă dacă vorbim despre o singură persoană care le face pe toate, este posibil să vrei să te orientezi către altcineva.

Câte întâlniri estimează că veți avea, cum veți comunica și detalii despre contract și plată

Te va ajuta să știi de la început detalii despre numărul întâlnirilor pe care le veți avea și despre cum anume schițează wedding planner-ul tău organizarea evenimentului.

Tot la prima întâlnire este bine să stabiliți cum anume veți comunica (pe mail, la telefon) și care sunt zilele în care vă puteți vedea.

Cu siguranță veți stabili și detaliile legate de contractul pe care-l veți semna (se recomandă să aveți unul), dar si detaliile legate de plată (felul în care se va face – cash, transfer bancar – cum se achită – avans, integral).

Te poate ajuta cu contactele altor furnizori de servicii, se poate ocupa de organizarea acestora în ziua nunții?

În cazul în care wedding planner-ul tău nu lucrează cu furnizori de servicii din anumite domenii (precum candy-bar sau servicii foto-video), este bine să-l întrebi încă de la început dacă poți direcționa aceste persoane către el pentru a se putea coordona mai ușor în ziua nunții.

Astfel, vei știi din start dacă trebuie să te ocupi tu de tot ce înseamnă band, închiriere candy-bar si alte servicii de entertaining sau va intra tot în atribuțiile wedding planner-ului tău.

Mai mult, chiar dacă nu lucrează cu anumiți furnizori, este posibil ca organizatorul tău să-ți poată recomanda o serie de firme care oferă serviciile dorite.

Întrebări pe care trebuie să i le pui wedding planner-ului: Câte persoane din staff vor fi prezente în ziua nunții și cu ce se va ocupa fiecare dintre acestea

Este normal să-ți dorești ca în ziua nunții tale totul să meargă perfect, motiv pentru care ar trebui să pui și această întrebare wedding planner-ului, despre câte persoane se vor ocupa de organizare și ce atribuții îi revin fiecăruia.

Wedding planner-ul tău trebuie să-ți comunice cu exactitate care vor fi persoanele venite să se asigure că totul decurge impecabil la nunta ta și împreună cu acesta vei stabili și programul pe ore din ziua nunții.

Ce se întâmplă în cazul în care nunta se amână sau în cazul în care wedding planner-ul are o situație specială și nu poate veni în ziua nunții?

Chiar dacă nu vrei să-ți imaginezi astfel de scenarii, ultimii ani au clătinat destul de tare sectorul evenimentelor, iar o serie de măsuri de precauție nu strică niciodată.

Discută din start cu wedding planner-ul tău ce se va întâmpla în cazul în care evenimentul nu se poate ține (restricții, etc) și asigură-te că aceste situații sunt menționate în contractul pe care-l vei semna.

La fel, în situația nedorită în care wedding planner-ul tău are o problemă și nu poate ajunge în ziua evenimentului, roagă-l să-ți comunice dacă există o persoană care-l poate înlocui și cum se va desfășura organizarea în absența sa.

Tu ce întrebări te-ai gândit să-i pui wedding planner-ului? Lasă-ne răspunsul în comentarii.