Orice viitoare mireasă își dorește ca petrecerea nunții sale să fie o reușită din toate punctele de vedere, iar planificarea presupune și alegerea unui candy bar de nuntă. Când vine vorba de răsfățul culinar pregătit invitaților, totul trebuie să fie fără cusur și, în cele mai multe dintre cazuri, din belșug.
Obiceiul de a amenaja un candy bar de nuntă nu este unul dintre cele mai vechi la români, însă, în prezent, a devenit una dintre cele mai populare și des întâlnite cerințe în materie de servicii extra la care apelează viitorii miri, în principal din dorința de a-și delecta invitații cu o gamă variată și largă de dulciuri, de la începutul evenimentului și chiar și până după servirea tortului.
Dacă ar fi să facem un sondaj printre persoanele care merg cu regularitate la nunți, vom constata că multora li se pare că tratația în cadrul unei astfel de petreceri este peste măsură, mai ales că multe dintre evenimente se desfășoară pe parcursul unei nopți întregi; însă vor fi și alții care vor spune că au rămas în gând cu gustul unora dintre cele mai bune dulciuri, servite chiar la un candy bar de nuntă.
Deoarece părerile sunt împărțite, iar decizia în ceea ce privește alegerea unui candy bar la nuntă nu este una ușoară, am analizat deopotrivă avantajele și dezavantajele acestui tip de serviciu.
Avantajele unui candy bar de nuntă
Unul dintre cei mai importanți factori decizionali în alegerea unui candy bar îl constituie faptul că mirii vor fi siguri că participanții la nuntă vor avea cu ce să se răsfețe înaintea sau între servirea felurilor de mâncare, mai ales că sunt rare persoanele care să nu agreeze dulciurile.
Un candy bar poate să spună oricând o poveste, așadar nu trebuie să aibă neapărat semnificația strictă de loc în care se pot servi dulciuri, ci mai degrabă poate fi amenajat într-un stil aparte, ales de către miri, astfel încât să-i reprezinte sau să se încadreze în decorul unei tematici anume.
Felurile variate de dulciuri care pot fi servite la candy bar reprezintă un alt avantaj al acestuia. Chiar dacă există persoane care nu agreează ciocolata, sau care preferă un mousse sau o tartă în locul clasicului tort, candy barul are capacitatea de a satisface aproape toate gusturile. În cazul în care tortul conține un ingredient pe care unii invitați îl evită din motive de sănătate/alergii alimentare/dietă, aceștia pot găsi un alt preparat dulce pe placul lor la candy bar.
Dezavantajele alegerii unui candy bar de nuntă
La acest capitol, printre primele detalii de menționat ar fi costul destul de ridicat. Tocmai pentru că mirii trebuie să se asigure că toți invitații vor putea să se răsfețe cu cel puțin 2-3 prăjiturele/persoană, este important ca acesta să conțină suficiente delicii. Prin urmare, în funcție de numărul invitaților, costul unui astfel de serviciu poate ajunge la sume destul de mari.
Câteodată, prea mult chiar este prea mult. Dacă la nunta voastră se vor servi feluri îmbelșugate de mâncare, iar tortul ales este unul uriaș, este de la sine înțeles că este posibil ca respectivul candy bar să rămână uneori chiar și aproape neatins.
La fel de valabilă este situația în care vă puteți trezi cu tortul nemâncat, sau cu alte feluri de mâncare absolut delicioase care nu-și vor mai găsi loc după ce musafirii voștri s-au răsfățat prea mult cu produsele de la candy bar.
Zahărul consumat în cantități mari nu este sănătos. Este un aspect cât se poate de real și, oricât de mult iubim dulciurile, nu trebuie să ne ferim în a recunoaște acest lucru. În cazul în care sunteți adepții unui stil de viață sănătos, iar acasă nu consumați zahăr, probabil că vă veți gândi de două ori înainte să apelați la acest serviciu.
Dulciuri nelipsite dintr-un candy bar
Printre dulciurile mereu prezente în cadrul unui candy bar de nuntă amintim:
– Cupcakes – în diferite culori și cu diferite arome, asemănătoare unor torturi în miniatură;
– Mousse-uri sau deserturi la pahar – combină perfect diferite gusturi și texturi și sunt foarte ușor de servit, la pahar de unică folosință și cu linguriță, astfel încât invitații să nu se murdărească pe mâini
– Cakepops – prăjituri în miniatură sau bomboane pe băț, decorate de cele mai multe ori cu fulgi de cocos, bomboane colorate, foarte ușor de consumat.
– Macarons – minunatele delicii de proveniență franțuzească, cu exterior crocant și interior cremos.
Acestora li se vor adăuga o sumedenie de alte variante dulci, în funcție de preferințele mirilor, tematica nunții și numărul invitaților.
Idei de tematici și decorațiuni pentru candy bar
Încă de la apariția acestui concept, interesul pentru modalitatea de expunere a dulciurilor care se regăsesc în cadrul unui candy bar de nuntă a fost foarte mare și din ce în ce mai diversă. Așadar, vom avea mereu de ales între diferite accesorii, precum tăvițe colorate, decorațiuni superbe, cutiuțe, lumânări, uneori chiar și plante inserate printre prăjituri, toate menite să înfrumusețeze candy bar-ul.
De cele mai multe ori, se va apela la un model de candy bar în concordanță cu tematica centrală a nunții, așadar, dacă avem o nuntă în stil rustic, putem apela la decorațiuni din spice de grâu, flori de bumbac, decorațiuni din lemn sau mușchi verde de pădure. În cazul unei nunți elegante sau cu temă romantică, lumânările de mici dimensiuni, trandafirii, sau un candy bar decorat în nuanțe simple de alb și crem vor surprinde printr-un efect de poveste!
În general, candy barurile intens colorate sau cu tematica unor personaje de desene animate sunt folosite cu precădere la botezuri.
SFAT: În cazul în care decideți să optați pentru un candy bar de nuntă, interesați-vă care sunt cofetăriile sau firmele cu multe recomandări și produse de calitate. Calitatea va prima întotodeauna în fața cantității, iar riscul ca produsele din cadrul candy barului să nu fie unele tocmai delicioase este mare dacă luați o decizie în necunoștință de cauză.
V-ați gândit deja dacă vă doriți un candy bar de nuntă? Lăsați-ne răspunsul în comentarii.
Fotografie de copertă realizată de Flavius Partan