Chiar dacă anul 2020 a fost unul dificil pentru operatorii din sectorul de evenimente, nu înseamnă că lucrurile vor continua la fel şi în 2021.

Apariţia vaccinului împotriva virusului Sars Cov 2 reprezintă începutul sfârşitului pandemiei. Fapt pentru care perspectivele devin tot mai optimiste. La vibe-ul pozitiv se adaugă şi pofta nebună a oamenilor de distracție.

În contextul în care mulţi şi-au amânat evenimentele importante, pentru a petrece alături de cei dragi, şi în situația în care oamenii sunt obosiți de restricții şi dornici de a celebra viața, deschiderea unui salon de evenimente pare o afacere tentantă, de fapt este o oportunitate de a investi inteligent economiile. Nu eşti convins? Iată câteva motive serioase pe care trebuie să le iei în seamă.

Poţi obţine un preţ foarte bun pentru chirie

Pandemia a lovit în toate domeniile din sectorul HoReCa şi evenimente. Mulţi proprietari de spaţii destinate saloanelor pentru evenimente se văd nevoiţi să ţină lacătul pe uşi chiar şi în această perioadă, care în trecut era dominată de numeroase evenimente somptuoase.

După aproape un an de inactivitate, aceştia sunt dispuși să negocieze preţurile pentru chirii. Între perspectiva de a nu încasa nimic, şi a încasa o chirie mai mică, cu siguranţă, vor fi dispuşi să negocieze, deci poţi semna din timp, un contract pe o perioadă mai lungă, cu un cost mai mic.

Achiziţionezi mobilierul pentru salon şi decoraţiunile mult mai ieftin

Cu siguranță, perspectiva dezvoltării unui salon de evenimente, pare intimidantă. Doar gândul că trebuie să achiziţionezi mobilier, respectiv scaune, mese şi mobilier pentru zona de bucătărie te poate timora. Totuşi în această perioadă toţi furnizorii asociaţi sectorului de evenimente suferă. Acum ai ocazia să obţii discounturi neînchipuite.

Dacă vorbim de mese şi scaune, ai numeroase soluţii durabile. Trebuie să ştii că printre cele mai versatile şi mai populare scaune de evenimente se găsesc scaunele chiavari, saunele Tiffany şi scaunele Washington. În prima categorie, de scaune chiavari, găsim piese cu reputaţie, utilizate de mai bine de 150 de ani în industria evenimentelor. Dacă vorbim de rezistenţă, eleganță şi versatilitate clar spunem scaune Tiffany. Când vine vorba de somptuozitate şi opulenta, ultimul dintre modelele de scaune trebuie analizat cu multă atenţie.

Şi mesele pentru saloanele de evenimente pot fi achiziționate în această perioadă cu costuri mult mai mici. Sunt preferate mesele mari care pot primi pentru evenimente 10 persoane. La acestea se adaugă decoraţiunile specifice care înnobilează şi crează un decor unic. Mesele destinate evenimentelor au sisteme de pliere geniale, ce permit transportarea facilă şi depozitarea eficientă.

O analiză la prima vedere, arată că poţi achiziţiona mobilierul şi decorațiunile cu aproximativ 30% mai puţin, faţă de anii precedenţi.

Ai ocazia să întocmești parteneriate avantajoase cu persoanele care se ocupă de divertisment

Cum am precizat, pandemia de coronavirus a afectat toate sectoarele din domeniu evenimentelor. Actorii, muzicienii, dansatorii şi entertainerii au suferit la fel de mult ca organizatorii de evenimente. Dacă o parte din trupele consacrate, au reușit să continue activitate online, sau prin participarea la diferite emisiuni TV, nu la fel s-a întâmplat cu entertainerii mai puțin celebrii, care se găsesc în situația de a nu avea loc de muncă şi încasări de aproape un an. În acest context, se pot negocia parteneriate pe termen lung profitabile pentru toate părţile implicate.

Acestea sunt trei motive care să te convingă că merită să investeşti o parte din economii într-un salon de evenimente. Un business ce se va revigora în viitorul apropiat.