Atunci când îți imaginezi propria nunta, în mod natural te gândești la emoția pe care o emană un astfel de eveniment, completată de îmbrațișări, felicitări, revederea cu prieteni dragi sau chiar rude îndepărtate, însă vremurile pe care le trăim par să rescrie într-o măsură destul de mare regulile de conduită în cadrul nunților, inclusiv normele de siguranță la nuntă.

Cu toate acestea, există suficiente moduri creative prin care să respecți normele de siguranță la nuntă, astfel încât să nu resimți prea tare diferențele apărute în urma pandemiei Covid-19, iar evenimentul tău să fie unul fără cusur.

Începând cu felul în care alegi să fie servită mâncarea, felul în care va avea loc recepția, modul în care alegeți să fie primite felicitările sau cum vor fi așezate mesele, toate reprezintă detalii care, alături de puțină inventivitate, vor face ca nunta ta să fie un eveniment de neuitat.

Alegerea perfectă a localului, respectând normele de siguranță la nuntă

Unul dintre principalele moduri creative prin care poti respecta normele de siguranță la nuntă este, în cazul în care nu ai decis deja, alegerea unui local cu un spațiu ideal. În cazul unei petreceri de nuntă ce va avea loc afară, interesează-te care sunt localurile ce asigura toate utilitățile necesare dar și spațiul optim pentru desfășurarea petrecerii tale. Sau, de ce nu, optează pentru un loc undeva în natură, în măsura în care legea și spațiul îți permit acest lucru.

Decizia de a organiza o nuntă afară sau în interior are la bază în primul rând numărul maxim de participanți permis de autorități, însă cum acest aspect poate reprezenta pentru majoritatea cazurilor o necunoscută raportată la data aleasă pentru nuntă, este bine să iei în calcul măsuri de precauție.

Dacă plănuiești ca nunta ta să aibă loc în interiorul unui restaurant, este indicat să alegi o sală de petrecere încăpătoare, aerisită și cu o capacitate mai mare decât potențialul vostru număr de invitați.

Selecția invitaților în funcție de numărul impus

În cazul în care situația o impune, numărul participanților la evenimentul tau poate fi unul limitat. Deși reprezintă poate una dintre cele mai dificile alegeri, va trebui să optezi pentru o modalitate prin care la nunta voastră să participe doar familia și prietenii apropiați, însă există soluții care îți pot ușura acest proces.

Cu siguranță ne dorim ca bunicii sau persoanele în vârstă apropiate să ne fie alături în ziua marelui eveniment, însă nu trebuie să uităm că această categorie de persoane poate fi cea mai vulnerabilă dacă este expusă la riscul infectării cu Covid-19. Așadar discută împreună cu familia această situație și luați împreună o decizie bine argumentată cu privire la normele de siguranță la nuntă.

Dacă bunicii sau alți prieteni care nu vor purtea participa la nunta voastră doresc să fie la curent cu desfășurarea evenimentului vostru, iar voi doriți să le transmiteți câtuși de puțină emoție în timpul nunții, puteți apela la un live stream care să vă țină conectați în anumite momente cheie.

Organizarea meselor și așezarea invitaților, respectând normele de siguranță la nuntă

Atât pentru petrecerile de nuntă desfășurate în aer liber, cât și pentru cele desfășurate la interior, regulile privind distanțarea fizică te pot face să gândești așezarea meselor într-o manieră diferită.

Poți opta pentru mese mai mici sau o distanță mai mare între scaune, dar și o distanță mai mare între mese. Asigură-te că există afișat la intrare un guest list astfel încât persoanele să știe cu exactitate unde se vor așeza.

Ține cont de faptul că mesele de nuntă nu trebuie să fie în toate cazurile rotunde. Poti gândi un concept diferit de mese cu băncuțe pe format lung, care să asigure suficient spațiu între invitați, atât în parțile laterale cât și frontal. Această manieră de organizare poate fi deosebit de potrivită în decorul unei nunți în stil rustic sau boho si respecă normele de siguranță la nuntă.

Încurajează purtarea măștilor și folosirea dezinfectantului

Pentru un sentiment în plus de siguranță, dar și un element de creativitate prin care să respecți regulile, poți opta pentru măști personalizate chiar și în locul mărturiilor sau lângă acestea, astfel încât invitații să se simtă amuzați și chiar să le poarte.

De asemenea, la intrarea în restaurant, invitații se pot dezinfecta pe mâini într-un spațiu creativ amenajat, poate chiar ornat cu câteva detalii simple sau mesaje simpatice.

Meniul de nuntă, respectând normele de siguranță la nuntă

Dacă aveai de gând ca petrecerea nunții tale să aibă un bufet suedez, este bine să mai analizezi, întrucât spațiile de mâncare cu autoservire atrag de la sine și destul de multă aglomerație.

Un meniu prestabilit, gândit cu imaginație și bun-gust, reprezintă, într-o astfel de situație, o variantă mai sigură în ceea ce privește respectarea normelor de siguranță la o nuntă.

Același lucru poate fi valabil și pentru candy bar, care poate fi împarțit pe mai multe secțiuni și respectiv mai multe mese de dimensiuni mai mici și răsfirate.

Decorul și secțiunile de entertainment

Dacă ai la dispoziție un spațiu generos de amenajat, nu uita că, în esență, ce-i prea mult strică, așadar axează-te pe simplitate, pe aranjamente florale unice și amplasate strategic și evită să supraaglomerezi încăperea cu detalii inutile. În acest fel vei respecta normele de siguranță la nuntă.

Câteva detalii pot face diferența, de exemplu, la alegerea cabinei foto. Din punct de vedere al respectarii normelor de siguranță în cadrul nunții tale, accesoriile amuzante care sunt puse la dispoziție în timpul ședințelor foto de la cabină (peruci, ochelari, etc.) ar fi indicat să fie excluse, tocmai pentru a nu fi transferate de la o persoana la alta după folosire.

Totodată, poți stabili cu firma care deține cabina foto un anumit șablon pentru pozele realizate acolo, care să poată conține eventual și o poză anterior realizata cu mirele și mireasa, astfel încât să evitați elegant supraaglomerarea de la cabină, unde majoritatea invitaților își doresc poze cu proaspeții însurăței.

Normele de siguranță la nuntă sunt importante pentru siguranța ta și a invitaților tăi, de aceea este recomandat să le respecți. Cum ți se par ideile noastre?