Organizarea a două nunți, practică denumită peste hotare și „sequel wedding”, nu mai reprezintă o cerință ieșită din comun în zilele noastre, mai ales pentru că multe dintre cuplurile care aleg să-și celebreze uniunea în acest mod consideră această variantă ca fiind cea mai convenabilă, din mai multe puncte de vedere.

Deși pare a fi destul de dificil de organizat, planificarea a două evenimente separate pentru nunta ta poate să iasă exact așa cum ai visat, cu puțină determinare și respectând câteva criterii simple după care te poți ghida.

Un plus al acestui tip de nuntă îl reprezintă faptul că în cadrul celor două evenimente poți integra cu succes multe dintre ideile care păreau să nu aibă loc în desfășurarea unei singure nunți. De regulă, un sequel wedding funcționează pe formatul unei ceremonii mai restrânse, urmată apoi, într-o altă dată, de o petrecere.

Desigur, formatul celor două nunți va fi stabilit cu exactitate de cei doi miri, în funcție de religia acestora, preferințele și gusturile lor, locurile mult-visate sau chiar țările de origine, în cazul în care aceștia sunt de naționalitate diferită.

Care sunt cuplurile care aleg de regulă să facă două nunți și care sunt motivele acestora

În ultima decadă, din ce în ce mai multe cupluri de vedete s-au remarcat printre cei care au ales să organizeze două nunți pentru a-și celebra dragostea. Staruri precum Justin Bieber sau Priyanka Chopra au optat pentru aceste tipuri de evenimente, explicând că aceasta a fost modalitatea prin care au reușit să „bifeze” sărbătorirea evenimentului alături de o mai mare parte dintre prieteni sau să se căsătorească în ambele țări de origine ale mirilor.

Printre cuplurile care își doresc să facă două nunți se numără așadar cei care doresc să aibă atât o nuntă în locul natal, cât și una peste hotare în locul favorit, cei care sunt de naționalitate diferită și doresc să organizeze nunta atât în țara miresei, cât și în țara mirelui, cei care provin din culturi diferite și care vor să onoreze toate obiceiurile, cei care nu pot strânge toți membrii familiei într-un singur loc, din varii motive, iar lista poate continua.

Iată tot ce trebuie să știi dacă ai de planificat două nunți și vrei să-ți ușurezi munca:

Alcătuirea unei liste de invitați pentru fiecare eveniment în parte

Vei observa avantajele unei astfel de nunți chiar începând cu lista de invitați, deoarece, în cazul în care ai fi vrut să incluzi mai multe prietene în echipa domnișoarelor de onoare, acum ai ocazia să oferi acest rol oricui dorești.

După ce ai schițat formatul celor două evenimente și ai aproximat, alături de viitorul soț, care este numărul de invitați pentru fiecare nuntă în parte, este indicat să te apuci de alcătuirea listelor de invitați. Desigur, cel mai probabil există oaspeți care vor fi prezenți în cadrul ambelor evenimente și, cu această ocazie, vei putea facilita accesul celor care sunt împiedicați de una dintre date sau una dintre locații.

Notificarea invitaților trebuie făcută, la rându-i, cu multă grijă, mai ales dacă listele cu participanți nu coincid. Pentru a-ți ușura categoric munca, dar și pentru a rezolva această etapă mult mai rapid decât în mod tradițional (folosind invitații tipărite), poți să apelezi la varianta electronică.

Planificarea bugetului total pentru cele două nunți

Bugetul pentru organizarea a două nunți nu este simplu de stabilit, tocmai pentru că fiecare eveniment în sine presupune contractarea mai multor tipuri de servicii, ținute și eventuale cheltuieli de deplasare. Trebuie să fii realistă și să încerci să îmbini cele două evenimente astfel încât cheltuielile să nu fie astronomice și, cu puțină inspirație, să faci în așa fel încât cele două nunți să se completeze una pe cealaltă și să vă definească, în definitiv, pe voi doi.

Un sequel wedding este de regulă caracterizat prin două petreceri diferite, una dintre ele fiind mai restrânsă, așadar poți aloca o parte mai mare din buget pentru cea de-a doua dintre nunți, în cazul în care plănuiți să aveți ulterior o petrecere cu mai mulți oaspeți.

Stabilirea din timp a locurilor unde se vor desfășura cele două evenimente

Este de la sine înțeles că fiecare dintre cele două nunți va fi organizată într-un loc diferit, așadar, fie că vorbim despre restaurante din același oraș sau țară, sau ne referim la locuri foarte îndepărtate unul de celălalt, este esențial în planificarea acestor evenimente să rezervi din timp spațiile necesare.

Tocmai pentru că natura evenimentului nu îți permite să te răzgândești pe ultima sută de metri, este bine să discuți cu partenerul și să stabiliți clar care sunt cele două locuri în care va avea loc nunta voastră, urmând ca ulterior să faceți demersurile necesare pentru rezervarea acestora.

Cele mai multe dintre cuplurile care optează pentru acest tip de nuntă aleg locații cu aspect total diferit, pentru a diferenția evenimentele între ele și pentru a avea ocazia să se bucure de uniunea dragostei lor în maniere diferite.

Stabilirea tematicilor și a ținutelor

După ce ai ales unde vor avea loc petrecerile, este bine să te orientezi și către o tematică sau un stil anume pentru fiecare dintre evenimente.

Petrecerile de nuntă organizate în țara de origine a fiecăruia dintre miri sunt fascinante din acest punct de vedere, fiindcă ascund în spate o sumedenie de tradiții și obiceiuri prin care pot fi animate, alături de regiuni absolut spectaculoase și de bucuria de a-i avea pe toți cei din familie alături.

De asemenea, pentru viitorii miri care au o anumită țară de suflet și doresc să se căsătorească peste hotare doar pentru că locul respectiv le-a furat inimile sau are legătură cu povestea lor de dragoste, evenimentele de acest tip pot fi cu adevărat unice, prin însăși frumusețea spațiului ales.

Nu este o regulă conform căreia mireasa trebuie să aibă două rochii diferite, însă dacă dorești de exemplu ca prima petrecere să fie celebrată într-un cadru restrâns, iar a doua nuntă să fie caracterizată printr-o petrecere splendidă, poți opta în primă fază pentru o ținută clasică, o rochie ușoară, un deux-piece alb, urmând ca în cadrul celui de-al doilea eveniment să porți rochia de mireasă spectaculoasă.

Ține cont de faptul că și locul poate dicta ținuta cea mai potrivită, dar și temperaturile de afară.

Te-ai gândit vreodată să faci două nunți? Lasă-ne răspunsul în comentarii.