Tu știi care sunt sarcinile partenerului la nuntă? Efortul planificării unei nunți, în special dacă ne referim la un eveniment de amploare, aduce de la sine și mult stres, griji și responsabilități care trebuie duse la bun sfârșit într-un timp limitat.

Tocmai de aceea, este esențial pentru o viitoare mireasă să țină cont că evenimentul are în prim plan uniunea a două persoane care se iubesc și se respectă și care pot organiza împreună o nuntă de neuitat, fără prea mult efort dacă reușesc să se coordoneze.

Este bine cunoscut faptul că bărbații nu sunt atât de entuziasmați de detaliile organizării unei nunți sau cel puțin nu atât de atrași de acest aspect, precum viitoarele mirese. Însă, este important ca partenerul tău să se simtă câtuși de puțin implicat în organizarea evenimentului care va celebra cea mai importantă zi din viața voastră, mai ales că ajutorul venit din partea lui va simplifica o mare parte din etapele de planificare. Deci care sunt sarcinile partenerului la nuntă?

Poți încerca să-i sporești entuziasmul cu privire la organizarea nunții prin propunerea unor sarcini care îi fac cu adevărat plăcere sau care țin de pasiunile sale. Acest lucru vă va face să vă simțiți cu adevărat implicați și susținuți reciproc.

Îți prezentăm mai jos o serie de activități care pot deveni responsabilitățile mirelui în pregătirea unei nunți de poveste:

Sarcinile partenerului la nuntă. Întocmirea listei de invitați din partea familiei sale și stabilirea cavalerilor de onoare

Mirele are obligația de a alcătui lista de invitați care provin din partea familiei sale, alături de alte cunoștințe sau prieteni pe care îi dorește la nuntă și față de care mireasa nu se află în legătură foarte apropiată.

Tot mirele este cel care trebuie să desemneze cavalerii săi de onoare și să discute cu aceștia despre petrecerea burlacilor, programul din ziua nunții, atribuțiile acestora și stilul vestimentar stabilit pentru ziua cea mare. Se afla printre sarcinile partenerului la nuntă.

Mai mult, mirele se poate interesa și poate găsi opțiuni pentru cazarea rudelor care vin la nuntă din partea familiei lui.

Stabilirea bugetului pentru eveniment, de comun acord

Nu este străin faptul că organizarea unei nunți, fie ea restrânsă sau din contră, cu foarte mulți invitați, implică și alocarea unui buget destul de mare. Cel mai bine este să fiți de acord cu suma alocată evenimentului vostru și să întocmiți împreună un plan de cheltuieli.

Totodată, este important ca și stilul petreceri voastre și tipul de muzică pe care îl veți asculta în cea mai importantă zi din viața voastră să vă reprezinte pe amandoi, prin urmare, viitorul mire trebuie să participe la discuțiile referitoare la aceste aspecte.

Sarcinile partenerului la nuntă. Alegerea tipului de costum, a nuanței favorite și stabilirea probelor

Vremurile în care mirele ar trebui să se îmbrace în ziua nunții după gusturile viitoarei soții sau după preferințele soacrelor au apus, căci stilul vestimentar al bărbatului îi definește personalitatea și trebuie ales după propriile preferințe. Anul 2021 aduce în prim plan culori îndrăznețe pentru costumele de miri, iar aceștia pot alege dintr-o gamă deosebit de variată de materiale sau nuanțe. De trecut pe lista cu sarcinile partenerului la nuntă.

Măsurătorile pentru costum, probele la croitor și alcătuirea întregii ținute intră în atribuțiile mirelui și trebuie respectate de acesta astfel încât ținuta lui să fie una fără cusur.

Mirele își poate pune amprenta și asupra meniului servit la nuntă

Nu de puține ori se întâmplă ca bărbații să fie foarte inspirați în alegerea anumitor feluri de mâncare, așadar meniul de nuntă trebuie ales de comun acord și trebuie să includă gusturile și preferințele fiecăruia dintre voi.

Mai mult, mirele poate veni cu idei ingenioase, mai ales dacă tematica nunții voastre permite acest lucru. Poate propune amplasarea unui barbeque afară, poate opta pentru un bar adiacent cu bere la draft, pretabil unei nunți în grădină, iar la capitolul alegerea băuturilor alcoolice pentru meniul de nuntă, cu siguranță se va pricepe mai bine decât o femeie.

Sarcinile partenerului la nuntă. Stabilirea detaliilor cu privire la aspecte tehnice

Dacă în cazul doamnelor, alegerea tonurilor de culoare sau a tipurilor de flori pentru decorațiuni este o adevărată plăcere, în multe rânduri nu putem spune același lucru și despre bărbați. Tocmai de aceea, printre sarcinile partenerului la nuntă se află și cele referitoare la detaliile tehnice.

Viitorul mire se poate interesa dacă locul unde va avea loc petrecerea pune la dispoziție surse de curent necesare pentru momentele artistice, dacă luminile funcționează așa cum vă doriți sau dacă restaurantul respectiv permite din punct de vedere logistic amplasarea unor spații de entertainment adiacente.

Tot mirele poate fi cel care ține legătura cu echipa foto-video și poate stabili, alături de aceștia, care este pachetul cel mai potrivit pentru nunta voastră. Pe Fotografi-Cameramani.ro, cel mai mare catalog de fotografi și videografi din România, găsești servicii foto-video de calitate, sortate după preț, premii, apreciere și experiență.

Mirele poate, la rându-i, să delege prietenii apropiați pentru o serie de sarcini minore

Persoana care ține verighetele, în speță unul dintre cavalerii de onoare, poate fi desemnată de către mire, iar la capitolul delegări, acesta poate să împartă și alte câteva mici atribuții prietenilor săi.

De exemplu, dacă veți dori ca înaintea nunții să organizați un moment pentru pregătirea și bărbieritul mirelui de către cavalerii de onoare, aceștia se pot ocupa de pregătirea tuturor detaliilor. Totodată, planificarea petrecerii burlacilor nu trebuie să pe lista cu sarcinile partenerului la nuntă, iar acesta îl poate delega pe cel mai bun prieten pentru a pune la punct toate detaliile referitoare la acest subiect.

Sarcinile partenerului la nuntă. Suportul oferit reciproc, cheia succesului nunții voastre

Ajutorul pe care mirele și mireasa și-l oferă reciproc în perioada de dinaintea nunții și în vederea pregătirii acestui important eveniment este esențial pentru a obține nunta mult visată.

Trebuie să fiți conștienți că un eveniment reușit se obține prin planificare și organizare de partea ambilor miri, iar o strânsă colaborare în ceea ce privește gusturile și opțiunile voastre, dar și înțelegere și suport în momentele de stres, vor ajuta ca nunta voastră să se desfășoare perfect.

Orice inițiativă a mirelui cu privire la organizarea nunții poate lua de pe umerii viitoarei sale soții o povară în plus, iar deciziile cu privire la toate aspectele, cheltuielile și programul evenimentului trebuie luate împreună.

Ce alegi să pui în aplicare de pe lista cu sarcinile partenerului la nuntă? Lasă-ne răspunsul în comentarii.