Ai vazut modelele pentru rochiile de mireasă în 2021? Anul 2020 a pus pe pauză întreaga industrie a organizatorilor de nunți, alături de toate detaliile care țin de aceste evenimente, însă tendințele în materie de wedding sunt într-o continuă schimbare în 2021 și aduc unele dintre cele mai îndrăznețe și provocatoare idei în prim plan, mai ales în ceea ce privește rochiile de mireasă.

Dacă urmează să ai nunta anul acesta, trebuie să știi că trendurile sunt cu adevărat spectaculoase și readuc în sufletele tuturor celor care se pregătesc pentru ziua cea mare o urmă de speranță că totul va fi mai bine de acum înainte.

Iată tot ce trebuie să știi despre rochiile de mireasă în 2021:

Rochiile de mireasă cu decolteul în formă pătrată

Multe dintre casele de modă specializate în rochii de mireasă au propus pentru sezonul care se apropie rochii în forme variate și pentru diferite siluete cu un numitor comun: decolteul pătrat.

Cu un aspect vizual care denotă foarte multă eleganță și oferă o linie aparte corpului, rochia cu decolteu pătrat se potrivește de minune mireselor care vor să poarte în ziua nunții o rochie clasică, distinsă.

Decolteul pătrat nu se află pentru prima dată în trenduri, acesta remarcându-se în anii ’90 și revenind în tendințele pentru rochiile de mireasă în 2021, în colecțiile unor designeri de renume precum Justin Alexander sau Leanne Marshall.

Rochiile de mireasă în 2021. Rochiile de mireasă 2 în 1

Dacă în anii trecuți miresele optau pentru două ținute în ziua nunții, anul 2021 vine cu o soluție mult mai convenabilă și provocatoare: rochia care se transformă sau rochia 2 în 1.

Designeri precum Vivienne Westwood sau Galia Lahav au pus pe primul loc în acest an versatilitatea miresei și au creat rochii de mireasă care să le ajute pe acestea să se simtă în largul lor impresionând prin ținute diferite.

Vom remarca așadar rochii cu fuste detașabile, rochiile-salopetă sau rochii lungi care se transformă în rochii de mireasă mini.

O astfel de rochie se pretează îndeosebi unei mirese care dorește ca la slujba religioasă să afișeze o ținută mai sobră sau mai spectaculoasă, urmând ca la petrecere să se poată simți degajată și să poată dansa în voie în aceeași rochie, însă într-o variantă mai comodă.

Rochiile de mireasă scurte

De asemenea, spre deosebire de anii trecuți, când rochiile de mireasă până în pământ erau la mare căutare, se vor remarca și rochiile mini, venite tot în ajutorul mireselor care vor să se simtă mai relaxate în cea mai importantă zi din viața lor.

O rochie scurtă este deosebit de potrivită pentru mireasa care vrea să-și arate picioarele bine definite sau care vrea să scoată în evidență și o pereche de pantofi superbi, si este binevenită într-o zi călduroasă de vară, când temperaturile ridicate reprezintă o problemă în cazul ținutelor care acoperă mai mult.

Rochiile de mireasă în 2021.  Rochiile de mireasă cu capă

Capa este o altă apariție la capitolul trenduri pentru, iar aspectul unei ținute completate de acest accesoriu boem este cu adevărat rupt din povești.

Rochia de mireasă accesorizată cu capă poate fi o opțiune de luat în calcul și pentru miresele care nu doresc să poarte voal, având un efect vizual aproape asemănător.

Evident, capa are și un rol de acoperire suplimentar, pentru zilele puțin mai răcoroase sau aparițiile mai cuminți, însă folosirea unui astfel de accesoriu inedit poate oferi și nuanțe dramatice unei ținute realmente de excepție.

Fotografie realizată de Florin Ștefan

Rochiile de mireasă cu mâneci căzute bufante

Nu este pentru prima dată când acest tip de rochie de mireasă își face loc în trendurile pentru ținuta de nuntă, iar case de modă de top precum Eisen-Stein sau Anne Barge aduc din nou în prim plan in acest an rochia cu mâneci căzute bufante.

Mânecile bufante reprezintă un plus în abordarea unei ținute cât se poate de romantică a miresei, oferă evident volum la nivelul brațelor și sunt recomandate, de regulă, femeilor cu bustul mai mic sau cu brațele foarte subțiri, pentru a pune accent pe partea de sus a rochiei.

Mâneca poate fi și în format mai lung, scurtă și simplă dar și în pliuri, după preferințele viitoarei mirese.

Rochiile de mireasă în 2021. Rochiile de mireasă cu spatele gol

Deosebit de elegante și cu o notă fascinantă, rochiile de mireasă în 2021 cu spatele gol vor fi la mare căutare, iar acestea se regăsesc și în colecțiile designerilor precum Steven Birnbaum, Amsale sau Anne Barge.

Rochia adânc decupată la spate poate fi cu mâneci lungi sau cu simple bretele și poate fi considerată a fi un manifest care celebrează libertatea și posibilitatea de a ne bucura din nou de astfel de evenimente unice.

Bolero-ul, un accesoriu nelipsit în tendințele pentru rochiile de mireasă ale anului 2021

Deși considerat de multă vreme demodat, iată că bolero-ul este piesa care reușește să surprindă cel mai tare prin apariția sa în tendințe. Vom putea remarca ținute de mireasă cu bolero-uri detașabile în colecția celebrei Vivienne Westwood, dar și la Ines Di Santo, unde accesoriul revine într-o formă și mai extravagantă: încărcat cu pene.

De asemenea, acest accesoriu oferă versatilitate miresei anului 2021, fiind folosit atât pentru nota aparte pe care o dă ținutei, dar și pentru rolul său acoperitor.

Rochiile de mireasă în 2021. Funda maxi, un alt detaliu foarte present.

Rochiile de mireasă accesorizate cu fundă de mari dimensiuni vor fi la mare căutare în 2021 și sunt deja prezente în colecțiile unor nume celebre precum Elie Saab, Ines Di Santo sau Anne Barge.

Funda maxi nu trebuie poziționată neapărat pentru a defini talia, ci poate fi folosită atât pentru împodobirea umerilor sau a spatelui rochiei, așadar folosirea acestui accesoriu ține de dorințele și imaginația viitoarei mirese.

Care este modelul tău de rochie preferat din tendințele pentru rochiile de mireasă în 2021? Lasă-ne răspunsul în comentarii.

Fotografie de copertă realizată de Beatrice Boghian