Tu știai ce trebuie să conțină trusa de prim ajutor la nuntă? Ziua nunții tale este considerată drept una dintre cele mai importante zile din viață, mai ales că nu există viitoare mireasă care să nu-și imagineze acest eveniment altfel decât perfect din toate punctele de vedere.

Cu toate acestea, pot apărea oricând mici situații neprevăzute care să-ți producă disconfort, iar pentru a-ți lua toate măsurile de precauție necesare, este bine să ai cu tine trusa de prim ajutor la nuntă care să conțină o serie de obiecte esențiale.

Există mai multe categorii de obiecte care ar trebui bifate atunci când pregătești trusa de prim ajutor la nuntă, începând cu o serie de produse de make-up de bază, medicamente, produse de igienă, dar și câteva obiecte vestimentare de rezervă. Trusa poate fi așezată în mașină, la garderobă sau în oricare altă cameră separată de sala evenimentului și chiar dacă nu vei avea nevoie de absolut nimic de acolo pe întreg parcursul nunții, senzația de confort și liniște va crește știind că oricând vei găsi soluții pentru problemele întâmpinate.

Iată care sunt obiectele care nu trebuie să-ți lipsească din trusă în ziua nunții și care te pot salva din situații neașteptate:

Obiecte din categoria îmbrăcăminte/încălțăminte

Chiar dacă ținuta miresei este una prestabilită și intens pregătită chiar și cu luni întregi înaintea marelui eveniment, este de preferat ca în ziua nunții să ai la tine o pereche în plus de încălțăminte, eventual mai comodă, la care să poți apela în cazul în care picioarele tale suferă sau dorești să te simți mai în largul tău. De pus în trusa de prim ajutor la nuntă.

Dacă te numeri printre miresele care vor afișa două ținute în ziua nunții, nu trebuie să-ți faci prea mari probleme în cazul în care una dintre rochii se va murdării/păta/rupe, însă dacă alegi, precum majoritatea, să porți o singură rochie de mireasă, este bine să ai la îndemână un kit de cusut care să includă și ace de siguranță, o soluție antipete (de preferat roll-on pentru a se putea aplica ușor și atunci când ești îmbrăcată cu haina care a fost pătată), dar și ceva de pus pe deasupra – fie pentru a te proteja în momentele mai răcoroase, fie pentru a ascunde, în cazurile mai improbabile, o ruptură de material de dimensiuni mai mari.

Nici mirele nu este de neglijat la acest capitol, iar trusa de prim ajutor pentru ziua nunții ar trebui să conțină o pereche în plus de încălțări și pentru acesta, alături de o pereche de șosete de rezervă.

Nu uita să incluzi și o rolă pentru îndepărtarea scamelor, căci se poate întâmpla ca tu sau viitorul soț să aveți nevoie și de un astfel de obiect.

Trusa de prim ajutor la nuntă. Obiecte din categoria medicamentelor ușoare, plasturi și alte produse de igienă

Afecțiunile medicale ușoare pot fi neprevăzute, iar cum ziua nunții te va supune la un stres destul de mare și la emoții puternice, este bine să incluzi în trusa de prim ajutor la nuntă și câteva medicamente sau calmante de uz general. În această categorie pot fi incluse calmantele ușoare pe bază de plante sau homeopate, antiinflamatoare slabe, medicamente antialergice în cazul în care tu sau viitorul soț sunteți predispuși la alergii sau aveți antecedente cunoscute, medicamente pentru stomac (balonare, arsuri, etc).

Nu uita și de un spray împotriva țânțarilor, mai ales dacă petrecerea nunții tale are loc afară, pe marginea lacului și în mod special pe timp de vară, deoarece nu vrei ca un atac al acestor mici insecte enervante să-ți strice seara nunții în nicio circumstanță.

Plasturii sunt, de asemenea, bineveniți la îndemâna oricărei mirese care se poate trezi cu bătături insuportabile de la pantofi sau sandale, iar cel mai bine este să studiezi din timp care ar fi locurile în care încălțămintea te-ar putea afecta și de care tip de plasturi ai avea nevoie. Foarte eficienți sunt plasturii de o grosime mai mare și cu silicon, fiindcă presiunea asupra acelei leziuni va fi resimțită mai puțin în cazul folosirii acestora.

Obiecte din categoria beauty (make-up, păr)

Șervețelele umede demachiante nu ar trebui să lipsească din trusa de prim ajutor la nuntă, întrucât sunt mult mai ușor de utilizat în caz de nevoie, comparativ cu soluția demachiantă alături de dischete. Se poate întâmpla, mai ales în cazurile în care temperaturile de afară sunt foarte ridicate sau, din contră, plouă, ca machiajul miresei să sufere mici modificări, iar șervețelele demachiante te pot salva oricând din aceste situații.

Alături de acestea, sunt necesare și câteva produse de make-up de bază, precum rujul, fondul de ten, pudra, creionul dermatograf, toate însoțite evident de o oglindă, astfel încât să-ți poți reîmprospăta sau retușa machiajul oricând simți nevoia.

În cazul în care alegi ca în ziua nunții să porți gene false, este recomandat să ai la tine și un astfel de adeziv, special pentru gene, dacă una dintre acestea se desprinde.

Fixativul trebuie inclus, de asemenea, în trusa de prim ajutor la nuntă, alături de un pieptene și câteva cleme sau clipsuri pentru păr, mai ales dacă te numeri printre cele care vor opta pentru un coc sau părul prins în alte feluri.

Pentru miresele care își fac griji inclusiv pentru manichiură, lacul de unghii în culoarea aleasă trebuie să se regăsească în trusa pentru ziua nunții, în cazul în care vor fi necesare mici retușuri.

Alte obiecte care nu ar trebui să lipsească din trusa de prim ajutor la nuntă

Pentru viitorii miri care poartă lentile de contact (în special cele cu dioptrii), este necesar ca în trusă să se regăsească o pereche de lentile de rezervă, pentru că oricând vă puteți trezi fără una dintre acestea, iar situația trebuie remediată rapid.

Tocmai pentru că ziua nunții se anunță a fi extrem de încărcată și mai ales dacă masa la restaurant va fi servită la ore târzii, este bine să pregătești câteva batoane energizante și două sticle cu apă, alături de alte mici gustări pe care să le mâncați eventual între biserică și restaurant sau oricând simțiți senzația de foame.

Printre alte obiecte care s-au remarcat prin utilitate în ziua nunții se mai numără și pudra de talc pentru iritații, super glue, ața dentară sau chiar periuța de dinți, dar și încărcătorul de telefon.

Tu ce incluzi în trusa de prim ajutor la nuntă? Lasă-ne răspunsul în comentarii.