Ziua cea mare se apropie cu pași repezi, iar tu încă nu ai hotărât care va fi melodia pe care vei dansa valsul de nuntă alături de alesul tău ? Valsul mirilor este unul dintre cele mai importante momente din cadrul nunții și tocmai pentru că ochii tuturor invitaților vor fi ațintiți asupra voastră în acele clipe, este perfect normal să aveți emoții.

Melodia potrivită se alege în funcție de mai multe criterii, însă cel mai important dintre toate este, de departe, semnificația pe care aceasta o are pentru cei doi miri. Totodată, un alt pas deosebit de important este schițarea unei coregrafii care are rolul de a vă pune în valoare, nicidecum cel de a vă încurca și mai tare în momente de maximă emoție, iar pentru acest lucru este de preferat să apelați la sfaturile unui specialist.

Tocmai pentru că multe dintre cupluri uită de originalitate și aleg melodii clasice pentru valsul de nuntă, vă prezentăm o listă de piese mai puțin cunoscute, cu un efect de neuitat. Vom dezbate mai jos și care sunt criteriile în urma cărora să alegeți un antrenor de dans și ce alte reguli impune alegerea melodiei pentru valsul mirilor.

Aspecte importante de care să țineți cont atunci când alegeți piesa pentru valsul de nuntă

În cele mai multe dintre cazuri, mirii aleg să danseze pe o piesă care are o semnficație aparte pentru ei. Fie că este vorba de melodia pe care s-au cunoscut, melodia pe care s-au sărutat pentru prima dată sau o melodie a cărei poveste exprimă un mesaj în care aceștia se regăsesc, cântecul pe care veți dansa la nunta voastră trebuie să însemne ceva pentru voi.

Chiar dacă în fiecare an apar melodii noi foarte frumoase, iar artiștii momentului lanseză cântece mereu, încercați să ascultați îndeaproape mesajul pe care îl transmite piesa pe care vreți să dansați la nunta voastră. Aceasta trebuie să vă reprezinte și să vă ofere o stare de bine, relaxare și entuziasm, așadar nu alegeți piese cu mesaj trist sau care nu au vreo semnificație pentru voi.

Alegerea melodiei în funcție de rochia miresei

Poate părea un moft la prima vedere, însă alegerea melodiei în funcție de ținuta pe care o va îmbrăca mireasa poate fi un lucru esențial în ceea ce privește dansul mirilor. De ce? Imaginează-ți o mireasă extrem de elegantă, într-o rochie mulată pe corp și cu o trenă interminabilă, dansând o melodie rock săltăreață. Nu sună prea bine, nu-i așa?

O rochie de mireasă „dance-friendly” vine la pachet și cu faptul că vei putea dansa aproape orice tip de melodie dorești la valsul de nuntă, însă o rochie de mireasă foarte voluminoasă sau, din contră, foarte mulată ar trebui să te facă să te orientezi către o melodie mai lentă în ceea ce privește dansul mirilor.

Așadar, dacă vei alege o melodie ce implică o coregrafie mai complicată sau o melodie antrenantă ce presupune mișcări mai dificile, poți lua în calcul și schimbarea rochiei pentru momentul respectiv.

Același lucru se aplică și în cazul în care „valsul” vostru de nuntă se va transforma într-un moment latino sau într-un moment ceva mai pasional, cum ar fi un tango argentinian. Schimbarea ținutei îți poate oferi mult mai multă lejeritate și control pe parcursul dansului mirilor.

10 piese mai puțin cunoscute pentru valsul de nuntă

Dacă dorești ca momentul vostru să fie diferit de ce ai văzut până acum, trebuie să știi că există extrem de multe melodii superbe care nu se regăsesc mereu în topul preferințelor altor miri. Și tocmai pentru că vorbim de originalitate, deși piesele de mai jos sunt mai puțin ascultate în cadrul nunților, efectul acestora și povestea pe care o transmit sunt de vis!

Iată 10 piese inedite care te pot ajuta în selecția melodiei pentru valsul de nuntă:

Too Marvelous For Words – Frank Sinatra

Back At One – Brian McKnight

Me and Mrs. Jones – Michael Bublé

Unforgettable – Nat King Cole

Always Remember Us This Way – Lady Gaga

Three Times A Lady – Commodores

You Are The Reason – Calum Scott

At Last – Etta James

Fly Me To The Moon – Frank Sinatra

Can You Feel The Love Tonight – Elton John

Cum alegi instructorul care să vă pregătească pentru dansul mirilor

Te-ai hotărât să apelezi la sfaturile unui specialist pentru a vă ajuta să realizați o coregrafie și să mai scăpați de emoții? Ei bine, nici alegerea instructorului nu trebuie făcută în grabă, tocmai pentru că există anumite criterii de care trebuie să ții cont atunci când apelezi la astfel de servicii.

Cel mai important dintre toate – nivelul de calificare pe care îl are instructorul. Evaluarea acestuia se face destul de simplu, întrebând ce fel de atestare are. Instructorul de dans este, de regulă, atestat de Federația Română de Dans Sportiv.

Când să începeți lecțiile de dans pentru valsul mirilor?

Pregătirea dansului diferă în funcție de gradul de dificultate al acestuia, dar și de înclinația celor doi miri în ceea ce privește valsul de nuntă. Dacă știi că aveți talent la dans și prindeți repede mișcările de bază, este suficient să vă apucați de lecțiile de dans cu o lună înaintea marelui eveniment. La fel, în cazul în care dorești ca dansul vostru să nu presupună o coregrafie deloc complicată, câteva ședințe înaintea nunții vor face lucrurile să meargă foarte bine.

Cu toate acestea, dacă vrei ca momentul vostru artistic să fie unul spectaculos și bine pus la punct, lecțiile de dans pot fi începute chiar și cu trei luni înaintea nunții și este posibil să aveți nevoie de mai mult de 7-8 ședințe ca dansul să fie unul apropiat de perfecțiune.

Ce melodie alegi pentru valsul de nuntă? Lasă-ne răspunsul în comentarii.