Iubitul tău tocmai ce ți-a pus întrebarea cea mare, iar tu porți pe deget inelul de logodnă la care ai visat dintotdeauna? Ei bine, oficial ai de organizat o nuntă și pentru că vorbim despre propria nuntă, e bine să știi că vei avea suficient timp sa te stresezi cu tot ce ține de planificare și că, pentru moment, e necesar să-ți aloci puțin timp pentru a savura momentul și pentru a-ți face ordine în planuri.

Organizarea unei nunți presupune destul de multă bătaie de cap și tocmai de aceea e important să-ți alcătuiești din timp un plan bine pus la punct, însă până să ajungi acolo, nu uita că trebuie să savurezi din plin momentul pe care l-ai așteptat de atâta timp și anume logodna voastră.

Anunțatul rudelor, organizarea unei petreceri de logodnă, stabilirea unei date pentru nuntă, toate sunt detalii pe care trebuie să le ai în vedere și este esențial ca toate planurile tale să decurgă exact așa cum ți-ai dorit. Iată o listă a tuturor lucrurilor pe care să le ai în vedere imediat după ce ai primit inelul de logodnă.

1. Anunță familiile voastre și apropiații 

Felul în care îți vei anunța părinții, rudele și prietenii apropiați depinde doar de tine, însă odată ce iubitul ți-a devenit logodnic, este de bun augur ca apropiații să fie puși în temă.

Poți face marele anunț în cadrul unei petreceri de logodnă, care poate fi ținută fie la un local, iar în cazul în care preferați ca momentul să fie unul mai intim, de ce nu, chiar la voi acasă.

2. Asigură-te că inelul de logodnă are dimensiunea perfectă și că îl vei prezenta în cel mai plăcut mod

Ajustarea inelului de logodnă este, de asemenea, unul dintre pașii importanți de făcut imediat după cererea în căsătorie. Tocmai pentru că vorbim despre un obiect de care nu te vei despărți tot restul vieții, este important ca inelul de logodnă să ți se potrivească perfect.

Un inel care te strânge prea tare sau care, din contră, alunecă de pe degete, îți poate da bătăi de cap. Apelează la bijutieri cu recomandări și asigură-te că inelul tău va arăta ca nou după ce va fi ajustat.

Totodată, este important ca felul în care prezinți inelul de logodnă să fie unul plăcut, așadar, nu uita că manichiura ta trebuie să arate impecabil. Fă-ți o programare la salon și ia în considerare faptul că inelul va fi „vedeta” săptămânilor următoare, așadar, optează pentru o culoare nu foarte intensă.

3. Planifică o mică escapadă doar pentru voi doi, sau alocă o „gură de aer” înainte să începi să pui la punct detalii despre nuntă. 

Până să intri in pielea unei viitoare mirese în toată regula, alocă-ți timp pentru a savura momentul în sine. În definitiv, bucuria unei cereri în căsătorie trebuie celebrată în special de către voi doi. Planifică o scurtă vacanță romantică sau un weekend în care amândoi să vă bucurați unul de celălalt și de alegerea făcută.

Va exista suficient timp, ulterior, să vă stresați cu tot ce ține de organizarea nunții perfecte.

4. După ce ai primit inelul de logodnă: gândește-te la o dată anume pentru ziua nunții voastre și discutați împreună care ar fi opțiunile. 

În ceea ce privește stabilirea zilei nunții tale, trebuie să știi că multe dintre aceste evenimente se desfășoară în sezonul cald, iar rezervările pentru cele mai râvnite dintre locații se fac cu destul de mult timp înainte (unele restaurante fac rezervări chiar și cu doi ani înaintea evenimentului.

Pentru că vorbim despre presiunea găsirii unui loc perfect și a unei zile anume, e important de știut că aceasta ar fi una dintre hotărârile prioritare în organizarea evenimentului vostru.

5. Încercați să estimați un număr de invitați pentru nunta voastră

Estimarea numărului de invitați pe care îi veți avea la nunta voastră este, iarăși, una dintre priorități, tocmai pentru că în funcție de acest aspect vă veți interesa ulterior de locație și veți discuta bugetul evenimentului.

Există locații ce impun un anumit număr de invitați, așadar, dacă nunta voastră va fi una mai restrânsă, este posibil să nu vă încadrați în condițiile închirierii unui anumit spațiu sau, din contră, dacă veți avea foarte mulți invitați, e posibil ca unele locații să nu dispună de capacitatea dorită.

6. Discutați, cu aproximație, bugetul pentru nuntă 

Un aspect foarte important îl reprezintă și discuția cu privire la bugetul alocat viitorului vostru eveniment. Abia după ce ați stabilit de comun acord aspecte cu privire la cheltuieli, vei știi exact către ce variante de localuri, trupe, meniu, să vă îndreptați.

Indiferent dacă bugetul are sau nu o semnficație importantă pentru voi, este bine de știut că târgurile de nunți prezintă oferte destul de avantajoase pentru multe servicii, așa că nu ar strica să faci o vizită unui astfel de târg, pentru a-ți face o idee și a calcula un buget cât mai exact.

7. După ce ai primit inelul de logodnă: realizează un scurt research pentru locație, tematică și aranjamente

Din momentul în care aveți stabilită data nunții și bugetul alocat marelui eveniment (și inelul de logodnă, bineînțeles), te poți îndrepta către o locație anume. Interesează-te care sunt locațiile care corespund cerințelor voastre și cere oferte de preț din mai multe locuri. Prețurile închirierii localului sau ale meniurilor variază în principal în funcție de anotimpul în care faceți nunta și sunt, în unele cazuri, ușor negociabile.

Asigură-te că apelezi la profesioniști atunci când vine vorba de aranjamentele florale sau cele de pe mese, candy bar, cabină foto sau alte modalități de entertaining din cadrul nunții voastre. Niște contracte încheiate din timp pot presupune și reduceri de preț, dar și siguranța unor aspecte stabilite, care să nu-ți mai dea bătăi de cap în lunile de dinaintea nunții.

În cazul în care optezi pentru o nuntă cu tematică, ai grijă ca aceasta să fie aleasă înainte de a pune la punct alte detalii, tocmai pentru că tematica presupune ca toate celelalte aranjamente să graviteze în jurul ei.

De asemenea, stabiliți din timp ce fel de amintiri foto-video doriți să aveți de la propria nuntă. În cazul în care doriți un pachet complet ce presupune ședințe foto înaintea nunții sau după eveniment, servicii foto-video, mai mulți fotografi și cameramani, există firme cu diferite oferte și discounturi notabile, pentru încheierea timpurie a unui contract.

Care sunt pașii pe care urmează să îi faci după ce primești inelul de logodnă? Lasă-ne răspunsul în comentarii.