Cum să îți planifici nunta singură? Acest lucru poate reprezenta un adevărat test de îndemânare pentru mireasă și pentru ajutoarele sale, iar în cazul în care te decizi să pui la punct toate detaliile nunții tale de una singură trebuie să știi că nu este deloc imposibil și că, urmând câțiva pași simpli, poți scuti destul de mult timp, dar și cheltuieli semnificative.

Dacă te-ai decis să nu apelezi la o firmă care se ocupă cu organizarea evenimentelor și să fii tu cea care stă la cârma tuturor aspectelor ce țin de nunta voastră, este important să ții cont, întâi de toate, de prioritatea și ordinea în care ar trebui rezolvate detaliile mult așteptatului eveniment. Evident, cea mai importantă dintre toate – locația, este una dintre alegerile care necesită multă documentare și timp alocat pentru vizionări.

Nu uita să îți alegi din timp și echipa foto-video de nuntă, mai ales că cei mai buni fotografi și videografi pot fi ocupați chiar și cu un an înainte. Este foarte important să îți alegi o echipă care ți se potrivește, cu care rezonezi și care va fi alături de tine în cea mai importantă zi.

Dacă nu știi de unde să începi, poți arunca o privire pe Fotografi-Cameramani.ro, cel mai mare catalog de fotografi și videografi din România. Selectezi orașul și data nunții și vezi rapid care sunt fotografii și videografii disponibili în ziua aleasă de tine.

Ulterior, rochia de mireasă se va afla, și ea, pe lista priorităților, urmată fiind de invitații, aranjamente, stabilirea meniului, alegerea verighetelor și a tuturor celorlalte detalii.

Tocmai pentru că o trecere în revistă a tuturor priorităților și detaliilor legate de organizarea unei nunți îți poate fi de mare ajutor atunci când vei trece la treabă, te invităm să descoperi mai jos care sunt aspectele esențiale atunci când vrei să știi cum să îți planifici nunta singură.Cum să îți planifici nunta: alegerea locației pentru petrecerea de nuntă 

În mod categoric, cel mai important pas dintre toți, alegerea locației, trebuie făcut din timp și asta pentru că mai toate restaurantele sunt rezervate chiar și cu doi ani înaintea petrecerilor de nuntă. Chiar dacă vorbim despre o locație mai puțin cunoscută, este important ca discuțiile între tine și reprezentanții acesteia să aibă loc măcar cu un an înaintea evenimentului.

Ține cont de faptul că majoritatea contractelor se pot negocia și nu semna un contract până nu ai studiat îndeaproape toate clauzele sau nu ai cerut oferte din mai multe părți. Este bine cunoscut faptul că prețurile sunt ceva mai ridicate pentru nunțile ce au loc în sezonul de vară.

Interesează-te înainte să semnezi contractul dacă ai acces la toate facilitățile de care ai nevoie și ce alte servicii îți este permis să subcontractezi în afara înțelegerii cu localul respectiv: muzică (există unele localuri care impun o limită anume a volumului la care poate fi ascultată muzica), cabină foto, candy bar sau alte momente artistice pe care ai dori să le incluzi în program.

Dacă nunta ta are loc în timpul sezonului rece, asigură-te că spațiul este suficient de bine încălzit. Nu uita că este important ca, în cazul în care semnezi contractul pe timp de iarnă, iar nunta ta are loc vara (sau vice versa), să ceri fotografii atât cu interiorul cât și cu exteriorul restaurantului din timpul sezonului în care va avea loc petrecerea voastră. Diferențele de aspect pot fi destul de mari de la un sezon la altul, mai ales în ceea ce privește curtea sau împrejurimile din exterior.Invitațiile de nuntă, meniurile și place cardurile 

Invitațiile de nuntă se află, de asemenea, în topul priorităților atunci când te gândești cum să îți planifici nunta. Este important ca întâi de toate să alcătuiești o listă provizorie a persoanelor pe care dorești să le inviți la evenimentul vostru, pentru ca mai apoi să le trimiți invitațiile.

De regulă, cele mai multe dintre confirmări vor veni abia după ce invitațiile vor fi primite, așadar, este în avantajul tău să anunți invitații din timp. Meniurile, place-cardurile, guest list-ul și alte elemente ce țin de papetărie nu reprezintă o prioritate, însă este de preferat să le realizezi în aceeași tematică și prin intermediul aceleiași surse, tocmai pentru a avea garanția că acestea se vor asorta într-un final.

De regulă, place cardurile și lista cu locurile la mese se vor face spre finalul pregătirilor, atunci când ai un răspuns final al celor care vor fi prezenți la nunta voastră.

Cum să îți planifici nuntarochia de mireasă perfectă și verighetele

Dacă la bărbați lucrurile stau ceva mai simplu din punct de vedere vestimentar, în ceea ce le privește pe viitoarele mirese, capitolul rochiei este unul destul de stufos și asta pentru că necesită un research amănunțit. De cele mai multe ori, miresele oscilează între modele diferite de rochii, iar dacă ești genul de mireasă care știe clar ce vrea să poarte în ziua nunții sale, e bine să iei în considerare că vei avea nevoie de mai multe probe sau posibile ajustări, așa că e bine să pornești în căutarea rochiei perfecte cu minimum șase luni înaintea nunții.

Nici verighetele nu sunt de lăsat pe ultima sută de metri și asta pentru că, de cele mai multe ori, găsirea modelului perfect pentru ambii parteneri vă poate da bătăi de cap. Alege un model care să vă reprezinte și apelează la o firmă cu bijuterii de calitate, tocmai pentru că ești pe cale să achiziționezi niște podoabe pe care le veți purta toată viața.

De regulă, verighetele pe comandă nu ar trebui să dureze mai mult de 15-20 de zile, dacă vorbim în special de firme locale, însă este bine să bifezi și acest aspect cu minimum trei luni înaintea nunții.

Nu uita să faci o vizită și pe la târgurile de nunți, tocmai pentru că mulți producători au prețuri foarte bune, reduceri considerabile în perioada respectivă și o multitudine de modele expuse, din care poți proba orice îți este pe plac, atât la capitolul rochii de mireasă cât și în ceea ce privește verighetele.Muzica, foto-video și alte elemente de distracție pe care le dorești la nunta ta 

Este bine știut faptul că semnarea unui contract timpuriu în ceea ce privește servicii precum foto-video, muzică, cabină foto, aranjamente florale, candy bar, aduce de la sine mai puține griji înaintea marelui vostru eveniment, mai ales că mulți dintre prestatori oferă și discount-uri dacă apelezi la serviciile lor din timp. Optează pentru firme cu recomandări, cere portofolii fotografilor pe care îi vei contracta, feedback-ul altor clienți și nu ezita să asculți prestațiile artiștilor care îți vor cânta la nuntă, dacă optezi pentru muzică live.

Schițează-ți un plan al ședințelor foto pe care le vrei în ziua nunții tale și prezintă cu exactitate toate cerințele tale înaintea semnării unui contract.

Nu uita că târgurile de nunți oferă și multe dintre aceste elemente de entertaining, așadar studiază ofertele prezentate în cadrul acestor evenimente și alege ce este mai potrivit pentru nunta ta.

Tu știi deja cum să îți planifici nunta? Lasă-ne răspunsul în comentarii.