Nunta pe plajă? Dacă ai iubit marea dintotdeauna, iar plaja ți s-a părut mereu locul ideal pentru nunta visurilor tale, trebuie să știi că anul 2021 vine la pachet cu o serie de idei rupte din povești pentru evenimentul tău!

Marea și plaja prespun din start o abordare ceva mai diferită a evenimentului tău, în comparație cu o nuntă ținută într-o locație clasică, iar tendințele anului 2021 au câteva caracteristici aparte: stilul boem, simplist, multă naturalețe și lejeritate, totul într-un decor de culori  deschise.

Îți vom prezenta un întreg arsenal de idei ce țin de decor, aranjamente florale, ținute vestimentare, locații de vis dar și preparate culinare inedite, toate potrivite pentru nunta pe plajă în anul 2021.

Nunta pe plajă: locații pentru ceremonia religioasă și petrecerea de nuntă

Dacă dorești ca plaja să găzduiască atât ceremonia religioasă, cât și petrecerea nunții tale, visul tău poate deveni realitate, însă primul pas pe care trebuie să-l faci dacă ai deja o locație aleasă este să te interesezi dacă ai nevoie de anumite aprobări pentru evenimentul tău (în special dacă este vorba de o locație pe un domeniu public).

Pentru că vorbim de un eveniment ce va avea loc cel mai probabil în sezonul cald, este bine să aloci timp unui research amănunțit în ceea ce privește locația, tocmai pentru că opțiunile sunt nenumărate.

Locații de nuntă pe plajă în străinătate – În această categorie pentru nunta pe plajă intră, evident, superbele insule ale Greciei (Creta, Santorini, Rodos, Zakynthos, Lefkada, Milos, Paros, Mykonos, Kefalonia și multe altele) unde apa albastră și peisajele de vis sunt nelipsite.

Alte locații cu plaje de vis din Europa poți găsi în fascinanta Malta, în Portugalia, în seducătoarea Italie sau, ceva mai aproape, în Cipru.

Dacă bugetul vostru este mai permisiv, iar lista invitaților este una mai restrânsă, te poți interesa și de locații pentru nunta pe plajă în țări mai îndepărtate precum Thailanda, Vietnam, Zanzibar (Tanzania) sau chiar Mexic ! Cu siguranță decorul este unul fabulos, iar amintirile voastre vor fi cu totul speciale!

Locații pentru nunta pe plajă în România – Pentru iubitorii de Vamă, nimic nu poate fi mai frumos decât o nuntă organizată pe plaja de la Vama Veche, iar pentru cei ce vor să se bucure de o plajă ceva mai extinsă, Mamaia este una dintre locațiile ideale. Ambele stațiuni beneficiază de o multitudine de restaurante situate la malul mării, unele noi, altele proaspăt renovate, care pot găzdui petrecerea nunții voastre.

Să nu uităm de plajele sălbatice de la Corbu, Vadu, Sfântul Gheorghe sau chiar Gura Portiței, însă când vine vorba de aceste locații cu adevărat magice, accesul dificil și lipsa localurilor pentru petrecerea de nuntă ridică o serie de probleme. Dar…acest lucru le face, în cele din urmă, să fie atât de magice, nu-i așa?

Tendințe în materie de decor și flori pentru nunta pe plajă

În ceea ce privește ceremonia religioasă de pe plajă, mobilierul închiriat pentru evenimentul tău trebuie să fie în ton cu împrejurimile, așadar alege culori deschise (alb, crem sau alte culori pastel) și nu uita că albastrul rămâne în trend și pentru anul acesta.

La capitolul aranjamente florale pentru nunta pe plajă, culorile deschise fac din nou legea. Totodată, nu-ți fie frică să te folosești de frumusețea și naturalețea florilor de bumbac, a spicelor de grâu și nu în ultimul rând, a scoicilor! Place-cardurile, mărturiile sau alte aranjamente pot include aceste mici comori ale mării, cu un aspect vizual inedit și foarte potrivit locației.

Poți folosi o scoică de dimensiuni mari ca suport pentru verighetele voastre in timpul cununiei religioase, iar buchetul miresei poate conține, la rândul său, melci, steluțe de mare sau scoici de dimensiuni mai mici. Doar suntem la mare, nu-i așa?

În cazul în care evenimentul vostru este totuși unul mai elegant, orhideele albe și trandafirii în culori deschise rămân o alegere potrivită.

Cum trebuie să arate ținutele mirilor și ale invitaților în cadrul unei nunți pe plajă

Nunta pe plajă exprimă, de cele mai multe ori, mai mult degajament în ceea ce privește ținuta vestimentară, lucru valabil atât pentru mire și mireasă, cât și pentru invitați.

Mireasa poate opta pentru o rochie în stil boho-chic, o rochie tip sirenă dintr-un material ușor, care să plutească. Materialele precum mătasea sau pânza sunt printre cele mai potrivite, iar voalul poate fi „schimbat” în favoarea unei coronițe de flori. Este evident faptul că o rochie pompoasă, tip prințesă, nu se va încadra foarte bine în decorul unei nunți pe plajă, iar pantofii cu toc nu sunt, de asemenea, indicați, aceștia fiind adecvați numai în eventualitatea în care locația de petrecere a nunții are podea sau ring de dans care să nu presupună nisip.

Mirele este, și el, destul de avantajat din punct de vedere vestimentar, dacă nunta va avea loc la malul mării și asta pentru că spațiul și decorul îi vor permite să poarte ceva mult mai degajat precum un costum subțire din in sau pantaloni din bumbac într-o culoare deschisă, poate chiar și o cămașă cu manșetele suflecate.

Invitații vor fi, de asemenea, scutiți de ținutele foarte elegante, iar cuvântul lejeritate ar trebui să caracterizeze ținuta oricărei persoane prezentă la o nuntă ce are loc la malul mării. Totodată, sunt de evitat accesoriile cu mult prea strălucitoare, pantofii cu toc și ținutele în culori foarte aprinse.

Idei și specialități de inclus în meniul unei petreceri de nuntă ce are loc pe plajă

Tocmai pentru că vorbim de malul mării, peștele ar trebui să fie nelipsit din meniul cu care se vor delecta invitații voștri la nunta pe plajă, iar locația în sine vă dă libertatea de a crea un meniu cu adevărat autentic și de neuitat.

În ceea ce privește o nuntă ținută la malul Mării Negre, nu uitați că țara noastră se bucură de diferite sortimente inedite de pește precum calcanul sau zarganul, iar midiile gătite în diferite maniere pot fi de asemenea un deliciu pentru invitații voștri.

Dacă vorbim despre o nuntă la malul Mării Egee spre exemplu, fructele de mare sau caracatița nu trebuie să lipsească din farfuriile voastre.

Ce părere ai despre nunta pe plajă? Ai face?