Trendurile în materie de inele de logodnă sunt într-o continuă schimbare, iar acest lucru este confirmat și de marile case de bijuterii care uimesc, încă o dată, cu lansarea unor modele spectaculoase și unice pentru anul 2021.

Așadar, dacă faci parte din categoria celor care își vor alege singure modelul de inel de logodnă sau dorești să-i insufli partenerului tău puțină inspirație, piața inelelor de logodnă se bucură de o înflorire spectaculoasă în perioada care urmează.

Printre tendințe, la capitolul inele de logodnă, se regăsesc, în anul care vine, modelele minimaliste sau cele cu piatră centrală spectaculoasă, în diferite forme geometrice, de dimensiuni mari, însă stilul clasic nu este dat complet uitării, iar diamantul nu mai este singura opțiune în ceea ce privește piatra principală care „împodobește” inelul cererii în căsătorie.

Fie că esti adepta unui stil clasic, fie că adori bijuteriile minimaliste sau, din contră, pe cele impozante, anul 2021 vine la pachet cu o serie de tendințe care vor topi inimile celor mai pretențioase dintre viitoarele mirese.

Inele de logodnă cu pietre prețioase colorate

Dacă până acum ceva vreme, diamantul sau piatra de culoare transparentă reprezenta, oarecum, o notă obligatorie în ceea ce privește inelul de logodnă, de când cu inelul primit de Kate Middleton de la Prințul William, lucrurile s-au schimbat puțin la acest capitol.

Anul 2021 vine cu propuneri uluitoare în materie de pietre prețioase pentru inelul de logodnă. Printre acestea se remarcă topazul albastru – de o eleganță și o naturalețe aparte. Safirul galben și safirul albastru sunt, de asemenea, alte două propuneri pentru inele de logodnă, iar peridotul și rubinul șlefuit în formă de pară sunt, totodată, de luat în considerare.

Pentru viitoarele mirese care adoră culori ceva mai boeme, safirul roz este una dintre variantele propuse în următorul sezon, iar pentru o eleganță aparte și o notă în plus de seriozitate, nu trebuie să uităm de diamantele negre.

Inelele de logodnă din categoria „Halo ring”

Inelul de tip „halo” presupune ca piatra centrală a inelului de logodnă să fie decorată pe margini cu alte pietricele mai mici, efectul fiind cel de „aură”. Un astfel de inel va avea un efect grandios, întrucât piatra centrală va părea de dimensiuni mult mai mari decât în realitate, grație pietricelelor mai mici care o înconjoară.

Moda acestui tip de inel a fost lansată înca din anii 1920, atunci când stilul Art Deco a început să-și pună amprenta inclusiv pe piața bijuteriilor.

Cel mai apreciat model de inele de logodnă din categoria „halo” îl reprezintă cel care respectă regula „3xalb”, așadar piatră albă (de preferat diamant), înconjurată de alte pietricele mai mici în aceeași culoare și montate pe un inel de aur alb sau platină.

Inelul de tip „halo” poate avea întreaga bandă a acestuia brodată cu pietre sau poate avea doar piatra centrală înconjurată de detalii, în funcție de preferințe.

Inele de logdona cu piatră centrală în diferite forme geometrice

Dacă până acum bijuteriile de acest tip aveau piatra centrală în formă rotundă, conform tendintețor, inelul de logodnă al anului 2021 pare să aibă piatra centrală șlefuită în formă de pară (lacrimă) sau oval.

Tocmai pentru că oferă inelului de logodnă un aspect mai romantic și boem, forma de pară pare să fie lider în tendințe în anul ce urmează, iar numeroase vedete internaționale se laudă deja cu astfel de inele primite înaintea marelui lor eveniment.

Nici inelele de logodnă cu pietre centrale șlefuite în alte forme geometrice, precum pătratul sau dreptunghiul, nu absentează din trendurile lui 2021.

Inelele de logodnă cu design minimalist

Din ce în ce mai multe cupluri aleg să opteze pentru inele de logodnă cu un design simplu, urmând principiul „mai puțin înseamnă mai mult”. Acest tip de inel este extrem de potrivit doamnelor care nu obișnuiesc să poarte bijuterii sau cu siguranță nu ar opta pentru ceva masiv, care să iasă în evidență.

Totodată, trebuie luat în considerare faptul că un inel discret cu un astfel de design va fi și extrem de comod de purtat.

Inele de logodnă cu 3 pietre

Trendul a fost lansat chiar de către Meghan Markle și presupune ca inelul de logodnă să fie decorat cu trei pietre: o piatră centrală, de dimensiuni mai mari și două pietre de dimensiuni mai mici, așezate stânga-dreapta.

Ce reprezintă cele trei pietre? Ei bine, se pare că explicația ar fi următoarea: piatra centrală reprezintă prezentul, în timp ce pietrele secundare, reprezintă trecutul și viitorul. Romantic, nu-i așa?

Inelele de logodnă de tip verighetă 

Printre modelele de inele de logodnă preferate în 2021, se  numără și cele de tipul inel-verighetă, încrustate cu pietre prețioase de-a lungul benzii.

În mod cert, acest tip de inel de logodnă este unul dintre cele mai comode, iar culoarea și grosimea acestuia trebuie alese și în funcție de viitoarele verighete pentru care vor opta cei doi miri, tocmai pentru că este important ca bijuteriile să se asorteze, fiind într-o formă asemănătoare.

Inelele de logodnă cu diamante create în laborator

Pentru că din ce în ce mai multe cupluri conștientizează efectele exploatării mediului înconjurător și aleg să îmbrătișeze o atitudine prietenoasă vis-a-vis de protecția mediului, diamantele create în laborator reprezintă una dintre opțiunile anului ce urmează.

Crearea acestui tip de diamant (ceva mai puțin costisitor), nu implică exploatarea mediului și mineritul și este o alternativă extrem de în trend la ora actuală.

Inele de logodnă din aur galben și aur rose

Dacă preț de o lungă perioadă marile case de bijuterii s-au concentrat pe crearea inelelor de logodnă din aur alb sau platină, iată că în 2021 se întorc clasicele inele din aur galben și chiar aur rose.

Culoarea aurului galben se potrivește de minune diamantelor, dar mai ales pietrelor prețioase în diferite culori, așa că, spre exemplu, un inel de logodnă din aur galben clasic, decorat cu un safir sau smarald va avea un efect de neuitat.

Indiferent dacă piatra principală este în formă rotundă, ovală sau de pară, o culoare rose a benzii inelului oferă o notă în plus de romantism bijuteriei.

Care sunt modelele tale preferate de inele de logodnă? Lasă-ne răspunsul în comentarii.