Te-ai logodit? Felicitări și bun venit în povestea magică a planificării unei nunți! În timp ce unii dintre miri aleg să se ocupe întâi de toate de stabilirea unei date pentru marele eveniment, de găsirea unei locații sau alte detalii care trebuie puse la punct, alții preferă să înceapă lucrurile într-un mod mai relaxant, cum altfel decât cu ședința foto de logodnă.

Dacă tu și partenerul rezonați cu ideea unei astfel de ședințe foto, însă nu prea știți de unde să începeți, mai jos descoperiți o serie de detalii și sfaturi care vă pot fi de ajutor. 

Alegeți un fotograf sau o echipă foto cu recenzii bune și portofoliu bogat pentru ședința foto de logodnă

Primul pas pe care ar trebui să-l faceți pentru a vă asigura că ședința foto de logodnă va avea un rezultat bun este să mergeți pe mâna cuiva care are experiență. 

De aceea, atunci când alegeți fotograful/fotografii, asigurați-vă că ați aruncat o privire asupra portofoliului și asupra recenziilor pe care le-a primit de la clienții anteriori.  

Pentru fotografii și videoclipuri potrivite dorințelor voastre, consultați cel mai amplu catalog al fotografilor și cameramanilor de nuntă din România. 

Optați pentru un stil de fotografie care vi se potrivește 

Totodată, este foarte important să vă asigurați că vă potriviți cu stilul respectivului fotograf pentru ședința foto de logodnă. Un portofoliu bine structurat poate fi de ajutor în acest sens, pentru că fiecare fotograf are particularitățile și stilul său, iar voi veți putea observa mai bine dacă rezonați cu acele idei. 

Discutați cu persoana aleasă toate ideile și stabiliți împreună dacă așteptările voastre pot fi materializate. 

Alegeți un loc care să reprezinte ceva pentru voi pentru ședința foto de logodnă

Locul în care va avea loc ședința foto de logodnă trebuie ales într-un mod cât se poate de inspirat. Sigur că un fotograf cu experiență va avea mai multe sugestii în acest sens, unele dintre ele probabil foarte bune, însă cel mai important este ca respectiva locație să însemne ceva pentru fiecare dintre noi. 

Poate fi locul în care v-ați întâlnit pentru prima dată, traseul montan pe care l-ați făcut împreună cu ani în urmă, locul în care v-ați spus pentru prima oară „te iubesc”, chiar și locul în care a avut loc cererea în căsătorie. 

Includeți în ședința foto elemente importante pentru amândoi 

Ședința foto de logodnă va avea cei doi viitori miri ca piese centrale, însă, în unele cazuri, aceștia pot alege să aibă alături și alte persoane (viitorii nași, părinți, frați, surori, prieteni buni) sau chiar animalele lor de companie. Nu există o regulă în acest sens, iar dacă aveți persoane pe care le vreți alături, rezultatul poate fi special. 

Totodată, dacă vă place să mergeți la picnic împreună, dacă va place să vă dați cu caiacul, să faceți echitație, să vă jucați board games sau orice fel de altă activitate, puteți căuta o sursă de inspirație și într-una dintre aceste direcții. 

Studiați rețelele sociale și alte platforme cu idei care vă pot inspira pentru ședința foto de logodnă

Trăim într-o lume a rețelelor sociale, pline de multe surse de inspirație. Să nu vă fie teamă să explorați ceea ce internetul vă poate oferi în materie de idei pentru locurile sau stilurile în care poate fi realizată o ședință foto de logodnă. Veți putea găsi acolo locații la care poate nu v-ați fi gândit, inspirație pentru ținute, efecte foto wow și alte idei ingenioase. 

Concentrați-vă pe o singură temă centrală 

Încercați să vă setați o idee de bază, o tematică pentru ședința foto de logodnă, nu mai multe. Mergând pe mai multe idei, este posibil ca timpul să nu vă permită să realizați ceea ce doriți sau stresul de a alerga dintr-o locație în alta, de a schimba mai multe ținute, să vă aglomereze mai mult decât vă așteptați. 

Acordați mai multă atenție îngrijirii mâinilor pentru ședința foto de logodnă

În general, în cazul ședințelor foto de logodnă, există fotografii care surprind în prim plan inelul de logodnă, mâinile celor doi viitori miri, momentul în care se țin de mână. De aceea, tot ce ține de îngrijirea mâinilor, de manichiura perfectă, trebuie să fie impecabil. 

Planificați-vă ținutele într-un mod strategic, bazându-vă și pe comoditate

Este foarte important ca în ziua cu ședința foto de logodnă să vă simțiți voi și totodată relaxați în hainele pe care le veți îmbrăca. De aceea, sfatul experților este în general acela de a adopta ținute care să vă reprezinte și care să vă facă să vă simțiți cât mai bine în pielea voastră.  

Nu uitați că ținuta trebuie să reprezinte un avantaj atât pentru viitoarea mireasă, cât și pentru viitorul mire.

Cereți fotografului vostru sfaturi în ceea ce privește outfit-urile, pentru că sunt șanse destul de mari să știe bine ce anume se va potrivi cu locația sau cu tema aleasă de voi. 

Dacă aveți posibilitatea, optați pentru ședințe de make-up și hairstyle 

Dacă partea financiară nu este o problemă, iar programul din ziua ședinței foto vă permite acest lucru, o idee bună poate fi și să apelați la experți atunci când vine vorba de make-up (în cazul miresei) și de hair style (în cazul ambilor miri). 

Optați pentru culori complementare, în locul celor asortate pentru ședința foto de logodnă

De regulă, sunt de evitat situațiile în care cei doi miri îmbracă haine asortate la ședința foto de logodnă. Efectul este cu mult mai wow dacă ținutele voastre au culori complementare, pentru că vă vor surprinde atât de diferiți și atât de potriviți în același timp. 🙂 

Alcătuiți un plan de back-up pentru eventuale evenimente neprevăzute 

Situațiile neașteptate, precum vremea instabilă sau căldura prea mare trebuie avute în vedere atunci când planificați o ședință foto de logodnă. 

Dacă alegeți o locație undeva în natură, sunt șanse să nu o găsiți poate chiar exact cum ați văzut-o în poze (la fața locului poate fi noroi, poate fi iarbă uscată, pot fi animale, etc.), motiv pentru care trebuie să luați în calcul diferite scenarii pentru care să existe și soluții. 

Așadar, luați cu voi și o umbrelă, haine de schimb, cizme de ploaie, încălțări potrivite mediului în care veți face fotografiile, șervețele umede, pelerină de ploaie și orice altceva credeți că vă poate salva dintr-o situație neprevăzută de tipul celor menționate mai sus. 

Alte tips & tricks pentru ședința foto de logodnă

  • discutați deschis cu fotograful absolut toate ideile pe care vreți să le puneți în practică la ședința foto de logodnă.
  • stabiliți împreună care este ora cea mai potrivită (lumina ideală) pentru a realiza ședința foto
  • exersați posturile în care urmează să fiți fotografiați
  • luați cu voi și o trusă de urgență cu produse de machiaj pentru retușuri sau alte obiecte care vă pot fi utile la fața locului