Tocmai ce ai fost cerută în căsătorie, iar logodna a fost atât de unică încât simți nevoia să o împărtășești cu persoanele dragi sau chiar și pe Facebook sau Instagram? Logodna vine la pachet cu o multitudine de emoții, iar fiecare cuplu alege să anunțe acest pas important din viața așa cum consideră de comun acord. 

Dacă tu și partenerul vă numărați printre cei care vor să facă acest anunț într-un mod oficial și cât mai inspirat, în cele ce urmează găsești o serie de idei creative prin care îi poți informa pe cei dragi că trăiești această perioadă minunată. 

Ședință foto de tip save the date pentru logodna

Dacă logodna voastră implică și stabilirea unei date pentru nuntă, poți organiza împreună cu partenerul și cu ajutorul unui fotograf profesionist o ședință foto prin care să anunțați ziua când se va desfășura marele eveniment. Ședința poate avea loc oriunde, pe malul mării, în vârf de munte, la un festival de muzică, în parcul preferat, în curtea casei, însă cel mai important este ca acel loc să însemne ceva pentru voi. 

Mesajul save the date (sub care veți trece și data nunții) poate fi tipărit și înrămat, iar voi doi să țineți acea ramă în mână atunci când sunt realizate fotografiile. 

Desigur, pozele de la ședința foto pot fi trimise doar celor dragi, respectiv persoanelor care urmează să primească și invitație la nuntă și pot fi editate de așa manieră încât să reprezinte, în definitiv, chiar invitații de nuntă. De asemenea, pot fi postate pe rețelele sociale dacă nu aveți o problemă cu faptul că mai multă lume va ști că urmează să vă căsătoriți în data respectivă. 

Mesaje scrise în palmă 

Cine a zis că mesajul prin care vă anunțați logodna trebuie scris pe o foaie sau înrămat? 

Un alt mod haios prin care puteți face acest anunț este să vă notați în palme mesajele cu save the date și data nunții, eventual cu palmele orientate către obiectivul camerei și cu voi doi pe un fundal blurat în al doilea plan. 

Folosind literele de la un joc scrabble – logodna

Dacă vă plac serile de jocuri alături de prieteni, dacă obișnuiți să jucați scrabble sau alte jocuri de cuvinte sau dacă pur și simplu această variantă vi se pare cea mai comodă și mai puțin solicitantă, logodna voastră poate fi anunțată și în acest mod. 

Petrecere surpriză împreună cu persoanele apropiate 

În cazul în care o ședință foto nu este în plan și vreți să alegeți o metodă ceva mai clasică prin care să faceți marele anunț, o petrecere-surpriză poate fi una dintre cele mai convenabile alternative. 

Puteți să-i chemați pe toți cei apropiați la un restaurant sau chiar la voi acasă, fără să le comunicați însă motivul adunării, urmând ca după ce s-a strâns toată lumea, să le spuneți care este adevăratul motiv de petrecere. Ar fi foarte drăguț să filmați momentul în care-i anunțați, astfel încât videoclipul să vă rămână tuturor amintire. 

O cerere-surpriză a nașilor pentru logodna

Dacă a avut loc cererea în căsătorie și există deja discuții despre stabilirea zilei în care va avea loc nunta, mai mult ca sigur veți vorbi și despre nașii care vă vor fi alături în ziua nunții. 

Odată ce ați stabilit care sunt aceștia, puteți să-i invitați la voi și să-i întrebați, într-un mod cât mai inspirat, dacă sunt dispuși să vă facă această onoare. 

De asemenea, momentul poate fi filmat, mai ales că o astfel de întrebare poate fi pusă într-o sumedenie de feluri (mesaj inscripționat pe o sticlă de șampanie, tricouri cu mesaje, scrisoare, etc.) 

Mesaj scris cu cretă pe asfalt

La fel ca în cazul ședințelor foto exemplificate mai sus, evenimentul logodnei poate fi anunțat și într-un stil ceva mai copilăresc – cu cretă pe asfalt. 

Puteți apărea pe fundalul pozei sau puteți alege să fotografiați strict mesajul în sine, pentru a-l distribui ulterior celor dragi. 

Videoclip cu cererea în căsătorie pentru logodna

La acest capitol, decizia stă mai mult în mâinile celui care inițiază momentul, așadar, de cele mai multe ori, iubitul este cel care va alege dacă va filma cu o cameră ascunsă sau cu ajutorul unui prieten clipele în care te cere de soție. 

Momentul nu are cum să nu fie unul emoționant, iar dacă veți dori ulterior să-l împărtășiți cu persoanele apropiate sau chiar și pe social media, rămâne la alegerea voastră. 

Un desen tip caricatură

Dacă nu sunteți fani ședințe foto sau nu vă place să vă pregătiți prea mult pentru un astfel de moment, este posibil ca un caricaturist priceput să aibă soluția perfectă pentru voi. 

Puteți anunța că vă pregătiți de nuntă într-un stil comic și totodată inspirat, iar desenul în sine vă va rămâne mărturie toată viața. 

Un meeting virtual

Perioada pandemiei ne-a învățat să ne obișnuim destul de bine și cu acest tip de comunicare, iar dacă evenimentul a avut loc poate într-o țară străină, departe de casă sau câțiva dintre apropiați nu sunt în același oraș cu voi atunci când vreți să faceți anunțul, un astfel de meeting poate fi soluția potrivită. 

Evident, puteți alege ca momentul în sine să fie presărat cu ghicitori, elemente comice sau alte idei inspirate, cât timp nu vă numărați printre cei care vor să facă anunțul scurt și la obiect, într-o manieră clasică 🙂 

Fotografii cu animalul vostru de companie, prin intermediul căruia să anunțați logodna

Mesajul cu save the date nu trebuie neapărat să fie transmis de voi în persoană. Puteți organiza o ședință foto pentru animalul vostru de companie, pe care să-l surprindeți într-o fotografie cu o ramă foto alături ce conține poza voastră și o tablă pe care să scrieți cu cretă ziua nunții. Bineînțeles, vă puteți folosi și de alte idei asemănătoare, trebuie doar să vă puteți la treabă creativitatea. 

Rețele precum Pinterest sunt pline de idei pentru anunțarea logodnei, așadar, nu uita să arunci un ochi și acolo înainte să programezi ședința foto. 🙂