Petrecerea de nuntă în aer liber are toate șansele să fie cu adevărat specială, tocmai pentru că într-o astfel de situație decorul poate fi unul spectaculos, iar imaginația ta poate fi infinită.

Cu toate acestea, dacă te-ai gândit că o petrecere de nuntă organizată afară implică mai puțină planificare, lucrurile nu stau chiar așa. Este important să te ghidezi după un set de aspecte prestabilite, astfel încât nunta ta în aer liber să fie perfectă din toate punctele de vedere.

Totul pornește de la alegerea spațiului ideal pentru nuntă, urmând ca apoi să ții cont de faptul că vremea este schimbătoare și va trebui să-ți iei câteva măsuri de precauție. Ținutele invitaților și, implicit, ale mirilor, vor putea fi mai degajate, iar la capitolul decor și mâncare, poți da frâu liber unor idei magice

Cum alegi locul ideal pentru petrecerea de nuntă în aer liber

Dacă ai decis împreună cu viitorul soț că petrecerea nunții voastre va avea loc într-un spațiu deschis, este ideal să alegi locul cu pricina pentru toate cerințele și ideile voastre să poată fi puse ușor în practică. Acest lucru este valabil și pentru cei care doresc să organizeze și slujba în aer liber, în măsura în care condițiile sau biserica permit acest lucru.

Petrecerea de nuntă în aer liber se poate organiza cu precădere în timpul verii, iar uneori și la sfârșit de primăvară sau început de toamnă, pentru a avea șanse cât mai mari ca vremea să fie de partea voastră.

Alegerea locului în care se va desfășura petrecerea de nuntă în aer liber trebuie făcută în primul rând după preferințe și gusturi, însă trebuie să fie susținută și de alte câteva mici aspecte:

– Locul respectiv trebuie să aibă o suprafață umbrită, pentru ca invitații să nu sufere de cald, mai ales dacă nunta este programată chiar în mijlocul verii, când temperaturile pot fi insuportabile.

– Va trebui să te interesezi dacă printre serviciile oferite de restaurantul respectiv se numără și toate cele de care ai nevoie pentru desfășurarea nunții exact așa cum ai visat-o: acces la electricitate afară, toalete, spațiu pentru ringul de dans, posibilitatea de a contracta și alte servicii din exteriorul localului (dj, candy-bar, cabina foto, lemonade bar, ice-cream corner).

– În cazul în care locul este situat pe marginea unei ape, întreabă persoanele care se ocupă cu organizarea dacă este folosită vreo substanță împotriva țânțarilor, dacă este nevoie, ia în calcul să fie așezate pe fiecare dintre mese câteva recipiente cu repelent pentru țânțari.

Ține cont că vremea poate fi capricioasă

Chiar dacă ai studiat din timp media temperaturilor de-a lungul anilor și consideri că ai toate șansele ca în ziua nunții tale să fie cald și să nu plouă, este important să-ți faci un plan de rezervă, pentru a nu fii surprinsă într-un mod neplăcut la petrecerea de nuntă în aer liber.

Pentru că așezarea meselor nu se poate reface într-un timp atât de scurt, este bine să te decizi din start dacă acestea vor fi amplasate pe o suprafață acoperită sau sub cerul liber, însă varianta unui cort sau a unei terase acoperite, poate chiar și cea a unor mese cu umbrele masive este de preferat pentru a evita orice fel de neplăcere.

Stabilește un cod vestimentar mai relaxant la petrecerea de nuntă în aer liber

O nuntă organizată în grădină presupune de la sine și un cod vestimentar ceva mai relaxant și asta pentru că, în principal, tocurile sau pantofii de gală nu prea fac echipă bună cu gazonul.

Nu uita să-ți anunți invitații că nunta va avea loc afară, poate chiar să specifici acest lucru pe invitație, ca să nu vină îmbrăcați prea festiv.

PONT: Un nou serviciu special dedicat evenimentelor în aer liber prinde din ce în ce mai mult succes și în Romania. Există firme ce asigură un mic spațiu destinat doamnelor care vor să-și schimbe încălțămintea cu balerini de unică folosință, în nuanțe vesele și foarte comozi. Dacă vei considera necesar, poți apela și la acest serviciu de backup pentru doamnele care vor veni încălțate nepotrivit pentru o petrecere la iarbă verde.

Așezarea meselor și a ringului de dans

Modalitatea de amplasare a meselor la petrecerea de nuntă în aer liber ce are loc afară este cu mult mai permisivă decât în cazul unei petreceri de interior. Dacă locul în care se va desfășura nunta ta este bogat în copaci, tufe de flori și poteci, mesele pot fi aranjate astfel încât cadrul vizual să fie unul de poveste.

De asemenea, ține cont de faptul că mesele nu trebuie să aibă neapărat formă rotundă, mai ales dacă nunta are un vibe rustic. Mesele tip băncuțe, așezate pe lung, sunt de mare efect în cadrul unui eveniment organizat afară și cu un dresscode mai simplu.

Discută cu conducerea localului și aspecte legate de poziționarea ringului de dans, dar și care este nivelul maxim de decibeli permiși în zonă, pentru a comunica ulterior DJ-ului dacă există vreo limită din acest punct de vedere.

Inspirație pentru decor în nuanțele împrejurimilor pentru petrecerea de nuntă în aer liber

Decorul unei petreceri de nuntă ținută afară este limitat doar de propria imaginație, mai ales dacă te bucuri de o natură abundentă în împrejurimi. Ghirlande de beculețe atârnate în copaci sau pe deasupra meselor și a ringului de dans, flori agățate pe fir transparent, sticluțe colorate suspendate, lumânări albe care să delimiteze aleile pavate, sunt doar câteva dintre sutele de trucuri pe care le poți pune în practică astfel încât totul să iasă perfect.

Este esențial ca la petrecerea de nuntă în aer liber să nu încarci decorul cu prea multe culori ce nu sunt prezente în mod normal în natură, pentru a evita aspectul de kitsch. De preferat este să urmezi linia cromatică a naturii și să te folosești de elemente în aceleași nuanțe: verde pal, bej, maron, alb.

Aranjamentele florale trebuie să fie în concordanță cu natura de afară. De exemplu, florile exotice nu s-ar integra tocmai bine într-un peisaj rustic. Apelează cu încredere la flori de sezon și nu te feri să folosești elemente precum spicele de grău, papura decorativă sau florile de bumbac.

Meniu inspirat pentru o nuntă în aer liber

Bucatele alese pentru o nuntă ce are loc în aer liber pot fi mult mai inspirate față de cele ale unei nunți de interior și asta pentru că decorul este de partea ta, iar diferitele aranjamente cu fructe, legume sau alte preparate de sezon se pot integra perfect în peisaj.

În funcție de luna în care are loc nunta, folosește-te cu încredere de bunătățile de sezon ale naturii și discută cu conducerea localului posibilitatea de a le include în meniu.

Diferitele aranjamente cu autoservire precum un candy bar ori un fruit bar, alături de multe altele, se vor integra și mai bine într-un decor exterior.

Te-ai gândit până acum să faci petrecerea de nuntă în aer liber? Lasă-ne răspunsul tău în comentarii.