O nuntă în grădină este la mare căutare în această perioadă, unele alegeri fiind condiționate de contextul pandemiei Covid-19, în timp ce alți miri aleg această variantă grație numeroaselor beneficii pe care le are desfășurarea unui astfel de eveniment.

O nuntă în aer liber presupune ceva mai multă lejeritate față de nunta care are loc în salon, ceea ce atrage de la sine mai multă permisivitate și opțiuni multiple în cazul ținutelor invitaților, dar și ale mirilor.

Mireasa este, fără doar și poate, personajul care atrage cele mai multe priviri, iar rochia unei mirese care se pregătește să celebreze o nuntă în grădină poate fi originală în acest context.

Dacă te numeri printre cele care adoră comoditatea și naturalețea, ai toate șansele să-ți alegi ținuta perfectă urmând câteva ponturi esențiale.

Sfaturi de care trebuie să ții cont atunci când îți alegi rochia pentru o nuntă în grădină

Începând cu materialul din care este croită și până la liniile și stilul acesteia, rochia de mireasă potrivită unei nunți cu petrecere la exterior trebuie aleasă în funcție de o serie de considerente.

  • Rochia pe care o vei purta în ziua nunții tale trebuie să arate în mod cert senzațional, însă trebuie să fie și comodă. Tocmai de aceea, mai ales în cadrul unei petreceri pentru o nuntă în grădină, este esențial ca rochia să nu fie croită dintr-un material foarte greoi, tocmai pentru a nu te incomoda în timpul evenimentului.
  • Mai mult, croiul acesteia trebuie să fie unul care să te avantajeze, însă nu uita că o rochie mult prea fixă pe corp sau cu un corset pretențios aduce de la sine și foarte multă rigiditate, prin urmare nu te vei simți în largul tău purtând-o.
  • Materialele grele cu textură satinată, catifeaua, aplicațiile din dantelă grea, sunt alte câteva detalii de evitat atunci când îți alegi rochia pentru ziua nunții. Tocmai pentru că marea majoritate a nunților cu petrecere în grădină se desfășoară în anotimpul cald, trebuie să ții cont și de faptul că temperaturile de afară pot fi ridicate, iar o rochie cu prea multe aplicații sau dintr-un material gros sau rigid îți poate ridica probleme și poate aduce disconfort.
  • În cazul în care îți dorești o rochie cu trenă, este important ca aceasta să fie una detașabilă, căci va fi aproape imposibil să te simți în largul tău ulterior ceremoniei religioase, în cadrul unei petreceri de nuntă în grădină.
  • Dacă ai visat la o rochie de mireasă ieșită din tipare, al cărei imprimeu să conțină și alte culori în afară de clasicul alb, nunta în grădină este cel mai potrivit cadru pentru a-ți pune planul în aplicare. Culorile pastelate sunt printre cele mai potrivite, iar dacă vrei să nu adaugi totuși prea multă culoare ținutei, poți opta pentru pantofi în alte nuanțe, un cordon colorat în talie sau diferite accesorii precum o coroniță de flori, buchetul miresei sau broderii colorate fine, aplicate rochiei.
  • Evită materialele foarte sclipitoare, paietele sau inserțiile metalizate pronunțate, deoarece acestea se potrivesc mai degrabă nunților sofisticate, cu petrecere în interior.
  • Pantofii pe care-i vei purta în ziua nunții tale reprezintă un alt aspect esențial de care trebuie să te ocupi cu multă inspirație. Interesează-te ce fel de suprafață există în spațiul exterior în care va avea loc petrecerea nunții tale, mai exact dacă este gazon, pavaj, beton, tocmai pentru că în unele cazuri, pantofii cu toc sau sandalele pot fi imposibil de purtat. Desigur, există și varianta în care poți opta pentru două perechi de încălțări, respectiv pantofii eleganți în cadrul slujbei religioase și sandale cu talpă joasă sau balerini pentru petrecerea în grădină. Alege în funcție de aspect, lungimea rochiei, dar și comoditatea, pentru ca o petrecere în grădină presupune de cele mai multe ori deplasarea pe diferite suprafețe, iar confortul tău este prioritar.

Tipuri de rochii potrivite pentru nunta în grădină

Rochia în stil boho pentru o nuntă în grădină

Rochiile de mireasă în stil boho sau boem implică alegerea dintr-o mare varietate de modele, începând cu materialul din bumbac, broderii fine, aplicații din dantelă ușoară, rochii vaporoase sau largi, completate de un look cât mai natural.

Stilul este unul permisiv așa că te poți juca în acest caz cu accesorii precum o curea lată în talie, încălțări de tip cowboy, coliere masive, brățări împletite, toate în nuanțe de crem, alb, alb-ivoire.

Rochia în stil rustic

O ținută la fel de îngăduitoare precum cea în stil boho, rochia de mireasă în stil rustic este extrem de pretabilă pentru o nuntă în grădină, mai ales dacă evenimentul este conceput într-un stil country sau are loc într-un spațiu de acest gen.

O rochie cu motive tradiționale, brodată manual, moștenită de la bunica sau cumpărată dintr-un magazin cu costume traditionale românești poate fi de mare efect în cadrul unui astfel de eveniment, mai ales că o asemenea piesă vestimentară este totodată lejeră și dintr-un material extrem de comod.

Rochia potrivită pentru o nuntă la malul mării

Petrecerea nunții tale va avea loc la malul mării? Poți opta pentru o rochie de mireasă lungă, vaporoasă, în stil grecesc, poate chiar cu un umăr gol, căci se va potrivi de minune peisajului.

Alege materiale ușoare, fine, care să „danseze” în briza de la malul mării și care să-ți ofere în permanență senzația de lejeritate.

Rochia scurtă pentru o nuntă în grădină

Dacă temperaturile de afară îți vor permite acest lucru, rochia scurtă de mireasă poate fi, de asemenea, o alegere foarte potrivită în contextul unei nunți cu petrecere în grădină.

Un astfel de model de rochie te va scuti în primul rând de grija de a nu o murdări sau de a nu călca pe ea, iar la capitolul comoditate, este limpede că o rochie scurtă te va face să te simți mult mai în largul tău. Atenție, însă, la modelul pentru care vei opta. O rochie cu prea mult adaos de tul sau cu un corset prea rigid poate fi ușor nepotrivită unei petreceri desfășurată în natură.

Optează pentru un model care îți avantajează silueta, cu aplicații fine sau cordon comod în talie.

Te-ai gândit până acum să faci o nuntă în grădină? Lasă-ne răspunsul în comentarii.

Fotografie de copertă realizată de Julius Paul