Care sunt cele mai potrivite tipuri de machiaj pentru nunta în aer liber? Este caracteristic oricărei viitoare mirese să-și dorească un look perfect în ziua nunții, iar decizia în privința tipului de machiaj nu este una ușoară, mai ales că din ce în ce mai multe feluri de make-up și tehnici de aplicare încep să fie cunoscute și cerute la o scară largă.

Cu toate acestea, machiajul unei mirese care se pregătește pentru o nuntă în aer liber trebuie realizat cu deosebită atenție întrucât vremea de afară îl poate afecta, iar imaginea miresei poate avea de suferit. Alături de vreme, există și alți factori care pot dăuna unui machiaj pentru nunta în aer liber, iar specialiștii sar în ajutor cu o serie de ponturi care asigură perfecțiunea.

Dacă te apropii cu pași repezi de ziua cea mare și nu te-ai decis încă asupra tipului de machiaj care ți se potrivește, îți prezentăm mai jos diferite tipuri de make-up pretabile unei mirese cu o nuntă în aer liber.

În cazul în care dorești să-ți aplici singură machiajul și să nu apelezi la serviciile unui make-up artist, de luat în calcul sunt și o serie de sfaturi menite să-i prelungească aspectul intact până la terminarea petrecerii.

Pași esențiali în realizarea corectă a unui machiaj pentru nunta în aer liber

Primul pas care nu trebuie ratat în realizarea unui machiaj de succes este acela de a pregăti tenul. Înaintea aplicării unui machiaj pentru nunta în aer liber, este important ca tenul să fie hidratat, iar zona T (fruntea și nasul) să primească o îngrijire aparte mai ales în cazul situațiilor în care există exces de sebuum.

După folosirea unui produs de curățare destinat reducerii excesului de sebuum, este de preferat ca ulterior pielea feței să fie hidratată cu o cremă sau un gel cu o textură ușoară și o absorbție rapidă. Poți opta pentru cremele pe bază de apă sau pentru serumurile bogate în vitamina C, oferind apoi tenului un interval de 10-15 minute în care să se usuce.

Fondul de ten pe care îl vei aplica pentru machiajul de mireasă trebuie să fie, de asemenea, unul cu textură ușoară, chiar matifiantă, așadar evită produsele uleioase, căci acestea vor da și mai mult luciu în zona nasului și a frunții. În plus, un astfel de produs este de evitat în zilele caniculare deoarece accentuează aspectul transpirat al pielii și senzația de scurgere a machiajului. Nu uita că fondul de ten pe care îl vei folosi trebuie să fie cel mai apropiat nuanței tale naturale, pentru a nu crea diferențe vizibile de culoare între față și restul corpului.

Apoi, optează pentru tipul de machiaj care ți se va potrivi cel mai bine, însă nu uita să faci măcar o probă a acestuia cu câteva zile înaintea nunții, pentru a obține rezultatul ideal.

PONT: La orele prânzului, soarele este cel mai puternic, iar lumina va bate deasupra capului, așadar există riscul ca zona de sub ochi să fie mai umbrită ca de obicei. Dacă evenimentul tău se va desfășura și pe parcursul acestor ore, specialiștii recomandă aplicarea unui strat de corector cu iluminator pe zona de sub ochi, pentru a evita un aspect mai întunecat, în special în fotografii.

Sfaturi pentru rezistența machiajului de mireasă

Prognoza meteo nefavorabilă, ploaia, vântul puternic dar și transpirația pot distruge machiajul, tocmai de aceea este important ca produsele pe care le vei folosi pentru un machiaj pentru nunta în aer liber să fie de foarte bună calitate și nu în ultimul rând waterproof.

Este bine de știut că lumina naturală scoate în evidență trăsăturile tale, dar și machiajul în exces. Esențial este ca acesta să fie aplicat în cantități optime, pentru a nu oferi un aspect încărcat tenului.

Nu uita de folosirea unui spray de fixare a machiajului, pentru că acest produs protejează makeup-ul de umiditate, căldura excesivă și chiar frig și ajută la menținerea machiajului intact pe întreaga zi.

Evită să folosești produse de tip gloss pentru machiajul buzelor, pentru că va exista riscul ca părul să ți se lipească de el sau mici particule de praf să îi distrugă aspectul.

Dacă ai decis să porți gene false, evită-le pe cele prea voluminoase și aplică numai produse de calitate, alături de un adeziv profesional.

Tipuri de machiaj pentru nunta în aer liber

Machiajul natural

Acest tip de machiaj pentru nunta în aer liber este preferat de majoritatea viitoarelor mirese, tocmai pentru că scoate în evidență trăsăturile naturale și nu are un impact puternic și îndrăzneț asupra imaginii feței. Cu atât mai mult în cazul unui eveniment ce are loc afară, atât pe timp de zi, cât și pe timp de seară, este indicat ca look-ul miresei să fie cât mai apropiat de natural și să se potrivească ținutei. Pentru machiajul natural se folosește o bază ușoară, cu textură lejeră, care uniformizează tonul pielii, iar caracteristicile pot fi accentuate subtil prin folosirea nuanțelor de piersică, roz pal sau alte culori pastel.

Machiaj pentru nunta în aer liber: machiajul mat

Unul dintre cele mai populare tipuri de machiaj, machiajul mat poate fi realizat atât în tonuri naturale, cât și pentru seara, ajungând chiar la genul de make-up dramatic (care însă nu este recomandat evenimentelor de zi). Acest machiaj îți va permite să te joci cu nuanțele fără să te îndepărtezi prea mult de aspectul tău natural, fiind potrivit pentru toate tipurile de vreme, deoarece permite tenului să respire, este ușor de purtat și nu presupune folosirea produselor cu particule sclipitoare.

Machiajul smokey eyes

Dacă dorești să afișezi un look mai îndrăzneț în ziua nunții tale, poți opta pentru machiajul de tip smokey eyes, mai ales dacă petrecerea se va întinde și pe parcursul întregii nopți. Nu uita însă că un astfel de machiaj, care pune accent pe evidențierea ochilor, trebuie bine proporționat. Nu apela la o nuanță foarte puternică pentru buze, deoarece efectul va fi unul de machiaj în exces. De asemenea, fardul folosit pentru smokey eyes trebuie aplicat cu o pensulă potrivită, iar fixarea acestui tip de machiaj este esențială pentru o rezistență garantată.

Machiaj pentru nunta în aer liber: machiajul care ofera luminozitate

Machiajul luminos natural este un alt tip de machiaj pentru nunta în aer liber și asta pentru că pune în valoare trăsăturile miresei într-un mod foarte apropiat de realitate, cu ajutorul produselor cu efect iluminator. Se aplica un primer cu efect iluminator pe pielea feței, evitând zona T în cazul unui ten gras (cu aplicare doar pe arcadele sprâncenelor, pomeți și puntea nasului), iar mai apoi un fond de ten semi-mat, care se va uniformiza. În zona de sub ochi se aplică un concealer (anti-cearcăn) cu iluminator, iar ulterior se va fixa cu o pudră translucidă, folosită în cantități reduse.

Machiajul retro sau vintage

Potrivit unei petreceri în grădină și de mare efect și pentru o petrecere de seară, machiajul retro trebuie să completeze o ținută și o coafură în același stil, așadar este posibil ca acest tip de makeup sa nu fie potrivit spre exemplu unei ținute boho-chic.

Dacă rochia și tema nunții tale permit acest lucru, poți alege machiajul retro, care a devenit celebru grație unor nume mari precum Liz Taylor, Marilyn Monroe, Greta Garbo sau Marlene Dietrich. Acest tip de machiaj evidențiază ochii prin linii pronunțate de tuș negru, având printre caracteristici și sprâncenele stilizate sau pomeți accentuați.

Cum arată un machiaj pentru nunta în aer liber potrivit pentru tine? Lasă-ne răspunsul în comentarii.