Superstițiile dau năvală, încă din dimineața nunții mai ales când urmează un eveniment important în viața noastră. De ce? Pentru mintea noastra induce aceste gânduri din cauza stresului. Chiar dacă nu ești o persoană superstițioasă, s-ar putea ca în dimineața nunții să te trezești cu orice fel de gânduri și să ți se pară că orice faci este pe dos.

Dar nu vom vorbi acum despre superstiții, ci despre ritualul mireselor în dimineața nunții.

  1. Nu începe cu alcool

Oricât de tentant ar fi, nu începe dimineața nunții cu alcool. Nici măcar cu o picătură de șampanie. Chiar dacă în filmele americane miresele încep ziua fericite, cu un pahar de șampanie și cu zâmbetul pe buze, realitatea nu este chiar așa.

Dacă începi dimineața cu alcool, s-ar putea să fii agitată toată ziua. Dacă va trebui să conduci, alcoolul nu-ți va da voie. Ochii au tendința să obosească de la primul pahar de alcool, așa că nu vrei să fii o mireasă cu privire obosită, mai ales la ședința foto (sperăm că ți-ai ales deja serviciile foto-video perfecte).

  1. Nu începe dimineața nunții cu ceilalți, ci cu tine

Nu lăsa pe nimeni să te enerveze încă de la prima oră. Nici măcar grijile nu au loc în programul tău.

De cum te-ai trezit, prima oră este a ta. Sună puțin egoist, dar în prima oră a dimineții nu contează nimeni altcineva. De asemenea, prima oră a dimineții nu butona telefonul. Relaxează-te complet.

Sfat: fii la curent cu programul din ziua nunții și anunță pe toată lumea că startul, implicit trezirea, se fac cu o oră după ora la care ți-ai propus tu să te trezești. Asta ca să nu încurci programul cu ora pentru tine. Lasă-l pe soțul tău să doarmă liniștit în timp ce tu ai o oră doar a ta.

Imediat ce ai coborât din pat mergi la fereastră. Privește pe geam câteva minute ca să te încarci cu lumina de la soare. Dacă plouă, nu te întrista. Ploaia are un efect calmant extraordinar. Orice vreme ai întâmpina vizual, ia-ți câteva minute pentru a te încărca. (5 minute sunt suficiente)

Îmbracă-te cu un echipament lejer de yoga și practică un antrenament de relaxare pentru toți mușchii corpului. (10 minute sunt suficiente)

Umple cada cu apă, pune puțin spumant – poți alege și un bath bomb în culorile tale preferate – și scufundă-te pentru 15 minute. Păstrează corpul în cadă, inclusiv mâinile. Nu butona telefonul și nu lua vreo carte cu tine. Acum este momentul de relaxare totală pentru tine. După cele 15 minute, fă-ți un duș, apoi încheie ritualul cu un duș rapid scoțian. Va oferi tenului tău un aspect mult mai luminos și sănătos. (un total de 30 de minute este suficient)

Ți-au mai rămas 15 minute până începe ziua cea mai importantă din viața ta. Fă-ți o cafea bună și savureaz-o împreună cu 10 minute de meditație.

Mai ai 5 minute din ora specială pentru tine: deschide ușa dormitorului și privește bărbatul ce-ți va fi alături toată viața. El este dragostea și echilibrul tău, el înseamnă „acasă” pentru tine. El este cel care te va ține strâns de mână azi și căruia îi vei jura iubire veșnică. El este cel care va promite azi că te va iubi toată viața.

  1. Nu uita de sport – da, chiar și azi

Credeai că azi nu se practică sport? Sper că ai inclus în programul tău și o oră de sport. Ora de sport din dimineața nunții tale te va ajuta foarte mult: un plus de forță pentru cât vei sta azi în picioare și un moment bun de curățare totală a stresului.

  1. Nu uita de micul dejun în dimineața nunții

După ora de relaxare și cea de sport, trebuie să te asiguri că iei micul dejun în dimineața nunții. Chiar dacă ești stresată că poate nu vei mai intra în rochia de mireasă, nu te înfometa.

Uite ce se întâmplă dacă alegi să nu mănânci: stresul te va prinde din urmă cu siguranță – este inevitabil, drumurile în ritm alert la coafor, la machiaj, înapoi acasă, agitația continuă, toate îți mănâncă resursele de energie.

Dacă nu te asiguri că ai luat un mic dejun sănătos, ziua ta nu va începe deloc bine. Fă-ți un mic dejun cu multe legume, poate o omletă, brânză sau un fresh ori un smoothie din multe fructe și legume care-ți plac.

Nu pleca din casă fără micul dejun.

  1. Nu te gândi la ce poate fi mai rău

Sună foarte poetic, dar dacă vrei ca ziua aceasta să meargă perfect, nu lăsa niciun gând rău să-ți încurce planurile și liniștea. Gândește-te că ești frumoasă, că totul va marge așa cum ai plănuit și că ziua aceasta este prima zi din restul vieții alături de bărbatul visurilor tale.

Tu cum plănuiești să-ți petreci dimineața nunții? Lasă-ne răspunsurile în comentarii.